واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بوش در گفتوگو با تايمز اعتراف كرد؛لحن سخنانم ميتوانست - بهتر باشد
جورج بوش، رئيسجمهور ايالاتمتحده آخرين سفر خود به اروپا را با هدف افزايش فشارها بر ايران آغاز كرد و ديروز در آلمان، در ديدار با آنگلا مركل صدراعظم اين كشور از او خواست تا پيوندهاي اقتصادي آلمان با ايران را قطع كند.به گزارش خبرگزاري فرانسه، رئيسجمهوري ايالات متحده از اسلووني، محل اجلاس اتحاديه اروپا- ايالات متحده، سهشنبهشب وارد آلمان شد و شام را ميهمان آنگلا مركل بود و سپس در يك برنامه كاري، صبح چهارشنبه صبحانه را با مركل صرف كرد و پس از آن در ديداري رسمي در كنفرانسي مطبوعاتي در نزديكي برلين شركت كرد و هنگام ناهار در قصري در نزديكي اين شهر در كنار مركل حضور داشت.
ديگر مسائل مورد بحث در جريان سفر بوش به اروپا، موضوع افغانستان، تلاشها براي برقراري صلح در خاورميانه ميان اسرائيل و فلسطين، رفع موانع گمركي در روابط تجاري ، نشست سران گروه هشت كه قرار است به زودي در ژاپن برگزار شود و همچنين تغييرات آب و هوايي است.
آلمان، ايالات متحده، بريتانيا، فرانسه، روسيه و چين در تلاش براي افزايش فشار بر ايران با هدف تعليق غنيسازي اورانيوم از سوي تهران هستند.
آلمان بزرگترين اقتصاد اروپا به شمار ميرود كه 6/3 ميليارد يورو معادل 6/ 5 ميليارد دلار در سال 2007 ميلادي كالا به ايران صادر كرده كه يكپنجم كمتر از ميزان صادرات آلمان به ايران در سال 2005 ميلادي به شمار ميرود.
بانكهاي ايران در اروپا از جمله آلمان شعبه دارند.
اين در حالي است كه خاوير سولانا، مسوول سياست خارجي و امنيتي اتحاديه اروپايي قرار است روز يكشنبه به ايران سفر كند تا مجموعهاي از پيشنهادهاي جديد گروه 551 را در راستاي سياستتشويق و تنبيه يا همان هويج و چماق به ايران ارائه دهد.
بوش پس از آلمان به ايتاليا، واتيكان، فرانسه، بريتانيا و ايرلند شمالي سفر خواهد كرد و روز دوشنبه به ايالاتمتحده بازخواهد گشت.
نزديكان جورج بوش ميگويند كه بوش از مركل خواسته است تا همكاري بيشتري با آمريكا در افغانستان داشته باشد. آلمان حدود 3500 نيروي نظامي در شمال افغانستان كه منطقهاي نسبتا آرام است دارد. اين در حالي است كه مركل بيشتر از هر چيزي بر موضوع تغييرات آب و هوايي تاكيد داشته است.
روابط ايالات متحده و آلمان پس از روي كار آمدن آنگلا مركل رو به بهبود گذاشت. اين روابط در دوران گرهارد شرودر، صدراعظم پيشين آلمان و به دليل مخالفت او با حمله ايالاتمتحده به عراق به شدت رو به تيرگي گذاشته بود. با اين همه جورج بوش در بسياري از كشورهاي اروپاي غربي بسيار نامحبوب است و اكثر دولتمردان اروپايي منتظر برگزاري انتخابات جديد هستند تا مشخص شود باراك اوباماي دموكرات جايگزين بوش خواهد يا جان مككين جمهوريخواه كه سياستهايي شبيه به بوش دارد به كاخ سفيد راه خواهد يافت.
رئيسجمهور آمريكا در بخش ديگري از اين سفر در گفتوگو با روزنامه تايمز اذعان داشت كه لفاظيهاي جنگطلبانه او باعث شده كه جهانيان فكر كنند يك فرد واقعا مشتاق جنگ است. بوش گفت كه هدفش اكنون اين است كه ديپلماسي بينالمللي را براي مقابله با ايران براي جانشين خود بر جاي بگذارد.
به نوشته روزنامه تايمز، جورج بوش، رئيسجمهور آمريكا در گفتوگوي اختصاصي با اين روزنامه از بروز اختلافات تلخ بر سر جنگ عراق ابراز تاسف كرد و گفت از اينكه در باره كشورش سوءتفاهمهايي ايجاد شده، نگران است.
بوش گفت: وقتي درباره سخنانم بازنگري ميكنم ميبينم كه ميتوانستم لحن ديگري را به كار ببريم.
رئيسجمهور آمريكا اعتراف كرد: عباراتي نظير اين حس را به مردم القا ميكند كه من مرد صلح نبودهام.
او اضافه كرد كه سياست يكجانبهگرايانهاش در اولين دوره رياستجمهوري جاي خود را به سياست چندجانبهگرايي جدي داده است.
رئيسجمهور آمريكا افزود: تمركز من در 6 ماه باقيمانده از رياستجمهوريام حصول توافق بر سر مسائلي از قبيل ايجاد كشور فلسطين و پشتسر نهادن يك سري ساختارهايي است كه كار رئيسجمهور بعدي را آسانتر كند.
جورج بوش درباره باراك اوباما، كانديداي دموكراتها ابراز نگراني كرد و خاطرنشان ساخت كه ممكن است اوباما در شكاف ايجاد كند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 23 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]