تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان، در روز قيامت، قدم از قدم برنمى‏دارد، مگر آن كه از چهار چيز پرسيده مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805530721




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فروش مکمل ها در باشگاهها و عطاری ها ادامه دارد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: فروش مکمل ها در باشگاهها و عطاری ها ادامه دارد
با اعلام سازمان غذا و دارو قرار بود تنها مرجع فروش مکمل های غذایی و ورزشی داورخانه ها باشد؛ بنابراین عطاری ها و حتی ورزشگاهها هم حق این کار را ندارند اما اگر گذرتان به عطاری ها افتاده باشد حتما کاغذهایی که انواع مکمل های ورزشی و غذایی را معرفی کرده دیده اید.
به گزارش نامه نیوز، سال 91 پاساژ معظم در خیابان مروی که مکمل های می فروختند بسته شد اما باز برخی مغازه ها فعالیت می کنند و انواع مکمل های ورزشی و غذایی مانند مکمل‌هایی مانند پروتیین‌ها، وِی، ماکسی مایز، امینو اسیدها و کراتین، را به‌عنوان مکمل‌های عضله‌ساز به طور عمده به ورزشگاهها و عطاری هایی می فروشند.


همچنین فروش پودر کراتین در باشگاه‌های ورزشی و عطاری‌ها خیلی معمول است و هر چند وزارت بهداشت نسبت به آن هشدار داده است اما باز هم به آسانی امکان تهیه آن وجود دارد.


بنابراین مشخص نیست آیا این مکمل ها در کارخانه اصلی ساخته شده است یا خیر؟ آیا در حین حمل از کشور سازنده به ایران محتویات آن کیفیت اولیه را حفظ کرده یا نه؟ چون بسیاری از مکمل ها که برند کشور امریکا را دارند اما در واقع برای کشورهای هند، پاکستان و دیگر کشورهای آسیایی خاور دور و یا آسیای میانه هستند که متاسفانه بعد از بررسی مشخص شده استاندارد نیستند و گه گاه اطلاعیه هایی در این زمینه داده می شود.




ورزشگاهها مکان عمده مصرف مکمل ها


مکملها از آن جهت خطرناک است که کسی مشاوره‌ای به مصرف‌کننده نمی‌دهد و حتی این مکمل‌ها می‌توانند تقلبی باشند. به گفته این مسئول در سازمان غذا و دارو، نيازهاي مکملي مانند کراتين پس از مشورت با متخصصان و صرفا از طريق داروخانه‌ها باید تهیه شود، چرا که در صورت ايجاد مشکل حداقل قابليت پيگيري دارد.




فرشته مربی یکی از باشگاه‌های ورزشی زنانه در این باره به خبرنگاه سلامت نیوز می‌گوید: تا آنجا که من خبر دارم الان تمام ورزشگاهها این مکمل ها را می فروشند چون داروخانه ها با مجوز سازمان غذا و دارو این مکمل ها را وارد می کنند و برای همین محدودیت دارند و هر برندی را ندارند.




او می گوید: بیشتر خانم هایی که به باشگاه می آیند انتطار لاغری سریع دارند برای همین در باشگاه‌های زنانه مکمل‌های چربی‌سوز، بیشتر از مکمل‌های عضله‌ساز وجود دارد و برای همین بیشتر طرفدار دارد.




این مربی در مورد اصل بودن آنها اطلاعی ندارد و می گوید: انواع مکمل ها در باشگاهها وجود دارد و من چون خودم تا کنون استفاده نکردم نمی دانم چه عوارضی دارند و توصیه هم نمی کنم اما برخی از خانم ها خودشان سرخود مصرف می کنند.




عباس نظری سالهاست به باشگاه ورزشی می رود و با این مکمل ها آشنا است. او در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز می گوید: من هم شنیدم در داروخانه ها باید دنبال این مکمل ها بود اما معمولا همه نوع مکملی ندارند و بعد هم گران هستند.




او با اشاره به اینکه در باشگاهی که می رود تبلیغ فروش مکمل‌ها وجود دارد ادامه می دهد: به هرحال وقتی بدانی از کجا تهیه می کنی مشکلی پیش نمی آید و اغلب آنهایی که تازه کار هستند چون به دنبال هیکل های عضلانی هستند مشکل پیدا می کنند.




در دنیا مغازه هایی وجود دارند که تحت عنوان "نوتریشن” در زمینه فروش مکمل ها فعالیت دارند،چون در کشورهای امریکایی و اروپایی علمی به نام فارماکوپینوزی یعنی آشنایی با گیاهان دارویی وجود دارد و مکمل ها که نوعا گیاهان دارویی اند توسط متخصصان این علم تجویز می شود و در واقع مکمل ها در دیگر کشورها در داروخانه ها به فروش نمی رسد.




دکتر مرتضی صفوی عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان در این باره می گوید:باید فروش مکمل ها ساماندهی شود و چنین نباشد که باشگاه ها ،آرایشگاه ها و سوپرمارکت ها و یا داروخانه ها به صورت زیرمیزی و یا رومیزی مکمل ها را به فروش برسانند و سازمان معینی آنها را کنترل نکند.




وزارت بهداشت چه می گوید؟


خطرات و عوارض این مکمل ها سبب شد تا وزارت بهداشت دست به کار شود و واکنش تند نشان دهد. امیرحسین جمشیدی مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو که باشگاه‌ها را به برخورد قانونی تهدید کرده، به میزان واردات مکمل‌ها اشاره می‌کند و میگوید: ‌سال گذشته حدود ٩٨‌میلیون یورو واردات داشتیم که این میزان نسبت به سال‌های قبل بسیار پایین‌تر است، اما تنوع آن بیشتر است.




او درباره نحوه مدیریت در زمینه وضع مکمل‌ها در باشگاه‌های ورزشی و سالن‌ها بدنسازی زنانه، به ایسنا توضیح بیشتری می‌دهد: با همکاری ای که بین سازمان غذا و دارو و وزارت ورزش صورت گرفته، به‌شدت با عرضه مکمل‌ها به‌ویژه مکمل‌های غیرمجاز برخورد خواهیم کرد.


ما اصلا در زمینه مکمل‌های ورزشی که در باشگاه‌ها عرضه می‌شود، شوخی نداریم چرا که از این طریق از جوانان ما سوءاستفاده می‌شود. در همین زمینه برای انجام اقدامات نظارتی در باشگاه‌ها با وزارت ورزش جلسه‌هایی را برگزار کرده‌ایم و به نتایجی نیز رسیده‌ایم. این اقدامات نظارتی از ابتدای‌ سال آغاز شده و طی چند روز آینده اقدامات دیگری در زمینه نظارت آغاز می‌کنیم.




او به یکی از موارد مصرف مکمل تقلبی اشاره می‌کند و می گوید: چندی پیش جوان ٢٠ساله‌ای را در بیمارستان دیدیم که چندین عمل جراحی روی او انجام گرفته بود. خانواده این جوان از مربی باشگاه بدنسازی او شکایت کرده بودند. زمانی که فهرست فرآورده‌ها و مکمل‌هایی را که مربی به این جوان داده بود، دیدیم، ٣ فرآورده هورمونی و داروهای شیمیایی کاملا غیرمجاز در آن بود و ٥ مدل هم مکمل ورزشی داشت که هیچ‌کدام از آنها مجوز نداشتند. بنابراین بحث مکمل‌های عرضه شده در باشگاه‌های ورزشی، مهم است و ما به‌شدت پیگیر آن هستیم.




همچنین احمد آریایی‌نژاد عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از عرضه و فروش مکمل های بدنسازی غیرمجاز در عطاری ها و باشگاه های ورزشی، مرگ زودرس را تنها ارمغان این داروها برای جوانان و ورزشکاران می داند.




نماینده مردم ملایر می گوید: با وجودی که برخی باشگاه‌ها از چگونگی تولید، اصل یا تقلبی بودن مکمل های ورزشی اطلاع دقیقی ندارند اما به مصرف داروهای غیراستاندارد و قاچاق دامن می زنند در حالی که باید مروج سلامت ورزشکاران باشند.




نظارت مستمر نیست


هرچند اکنون سازمان غذا و دارو این مسئولیت را دارد اما دکتر جعفر میرفخرایی دبیر اتحادیه مکمل ها معتقد است مبارزه با مکمل های قاچاق به تنهایی از سوی یک دستگاه ، امکان پذیر نیست چون سازمان غذا و دارو به طور ضربتی در یک دوره اقدام می کند و بعد آن را رها می کند در حالیکه باید مستمر باشد.
او می افزاید: بطورمثال من مکمل غذایی فارماتون را بطور مجاز عرضه می کردم اما قاچاقیان نیز مبادرت به ورود این مکمل از پاکستان و ترکیه به ایران می کردند و در خیابان ناصرخسرو این مکمل ها را پشت ویترین به نمایش گذاشته و می فروختند.


دبیر اتحادیه مکمل ها می گوید: سوءاستفاده کنندگان مکمل های قاچاق در بازار آهنگران ناصرخسرو انبار دارند؛ آنها انبار خانه ها در این محل را را اجاره کرده و تبدیل به انبار دارو و مکمل های قاچاق کرده اند.




میرفخرایی تاکید می کند: متاسفانه همکاری برای کشف این انبارها بین دستگاه ها وجود ندارد مگر آنکه خود مسوول وارد کننده یک دارو یا مکمل درصدد پیگیری این کالاهای قاچاق و معرفی سوء استفاده کنندگان به دادگاه کند.




پزشکان و مکمل ها 


دکتر سیدعلی کشاورز، مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: زمانی که یک ورزشکار تحت فعالیت ورزشی سنگین است و به نوعی نمی‌تواند تمام نیازهای تغذیه‌ای‌اش را در یک مدت کوتاه تامین کند، می‌توانیم استفاده از دو دسته مکمل ورزشی را به او توصیه کنیم. یک دسته از این مکمل‌های تغذیه‌ای، ویتامین‌ها، منابع آهن، کلسیم، پتاسیم و روی، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها هستند.


دسته دیگر، مکمل‌های نیروزا هستند که منشأ مغذی‌شان می‌تواند کافئین، جینسینگ، کراتین و کارتینین باشد که دو مورد آخر مشتق از اسیدهای آمینه هستند. البته نکته قابل توجه در اینجا آن است که اگر استفاده بی‌رویه و نابه‌جا از این دسته مکمل‌ها صورت بگیرد، می‌تواند اثرات منفی جبران‌ناپذیری را روی سلامت شخص به جا گذارد.




طبق اعلام نظر پزشکان مکمل‌های مجاز تنها برای ورزشکاران حرفه‌ای و در مقاطعی که در اوج فعالیت‌های ورزشی و عضله‌سازی هستند، توصیه می‌شود. با این حال ورزشکاران نباید از یاد ببرند که مصرف بی‌رویه این داروها می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و نیز افزایش اوره و کراتین (دفع پروتئین) در خون منجر شود و این عوامل نیز زمینه اختلال عملکرد در کلیه‌ها را فراهم می‌کند.




منبع: سلامت نیوز


۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن