واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر بهداشت در كنفرانس چالشهای بهداشت عمومی عنوان کرد؛ بیماریهای غیرواگیر عامل ۷۵درصد مرگ و میرها در ایران وزیر بهداشت اعلام کرد: تجربه ابولا نشان داد که داشتن یک نظام باقوام سلامت دارای اهمیت است.
۱۳۹۴ سه شنبه ۱۱ اسفند ساعت 12:07
به گزارش خبرگزاری پانا، سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت که برای شرکت در کنفرانس چالش های بهداشت عمومی به کشور ارمنستان سفر کرده است، صبح امروز در سخنرانی خود در این کنفرانس ضمن بیان این مطلب گفت: سیستمهای سلامت با قوام كه براساس اصول پوشش همگانی سلامت فعالیت می کنند ، دارای پتانسیل لازم برای كاهش فقر، انسجام اجتماعی، توسعه اقتصادی و نجات جان انسانها و كاهش شیوع بیماری هستند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: پوشش همگانی سلامت، یك راه منحصر به فرد برای اطمینان از این است كه هركس بدون توجه به موقعیت اجتماعی و اقتصادی و بدون هیچ مانعی، حق و امكان دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی با كیفیت، بدون مشكلات مالی را دارد.
هاشمی یادآور شد: جان هزاران نفر در اثر تهدیدات سلامت، در معرض خطر است كه بسیاری از آنها ناشی از عدم دسترسی به مداخلات ضروری و مراقبتهای بهداشتی با كیفیت است. در منطقه ما، بخش اعظم مرگ و میرها و جراحات در اثر درگیریهای نظامی و اقدامات تروریستی اتفاق میافتد.
وزیر بهداشت با بیان این که گستردهترین چالش در بهداشت عمومی جهانی، بیماریهای غیرواگیر نظیر بیماریهای قلبی و عروقی و دیابت است كه سالانه جان 40 میلیون نفر را در سراسر جهان میگیرد، گفت: 40 درصد از این مرگها زودرس بوده و كه افراد كمتر از 70 سال را شامل میشود و قابل پیشگیری است. و در ایران، بیماریهای غیرواگیر باعث 75 درصد از كل مرگ و میرها را در برگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که سرمایهگذاری پایدار در بخش سلامت مستلزم مشاركت دائمی جامعه و همكاری بینبخشی، رویكرد سلامت در تمام سیاستگذاریها و حمایت موثر سیاسی است، افزود: اما متأسفانه چنین رویكرد جامعی در بسیاری از كشورها با درآمد متوسط و كم مورد غفلت قرار میگیرد.
وزیر بهداشت کشورمان در سخنرانی خود در این اجلاس به تشریح اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت پرداخت و گفت: مفتخرم به اطلاع برسانم كه دولت جمهوری اسلامی ایران تحت ریاست جناب آقای دكتر روحانی، دستیابی به پوشش همگانی سلامت را به عنوان یكی از سه اولویت اصلی خود قرار داده است.
هاشمی گفت: در دومین سالگرد اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور ؛ تقریبا همه ایرانیها تحت پوشش بیمه درمانی قرار گرفته و پرداخت مردم برای دریافت خدمات بستری به 6 درصد کاهش یافته است. یازده میلیون نفر از حاشیه نشینان شهرها تحت خدمات جدید مراقبت اولیه قرار گرفتهاند.
وزیر بهداشت افزود: در این طرح به بیماریهای غیرواگیر و رفتارهای مرتبط با سبكهای زندگی توجه شده است. همچنان، داروهای اساسی فراهم شده و مردم دسترسی بیشتری به پزشكان عمومی و متخصصین در مناطق محروم داشته اند كه این امر میتواند خدمات بهداشتی با كیفیت را تضمین نماید.
هاشمی گفت: علیرغم حمایت جهانی برای اصل پوشش همگانی سلامت، منابع مالی كافی برای چنین بسته جامع در بسیاری از كشورهای كم درآمد، از جمله كشورهایی كه از بحرانها رنج میبرند، وجود ندارد. با این حال، متقاعد كردن وزرای اقتصاد و دارایی برای اختصاص بودجه بیشتر برای بخش سلامت از ایجاد درآمد چالش برانگیزتر است.
وی تصریح کرد: نقش نهادهای منطقهای و جهانی، به ویژه سازمان جهانی بهداشت، برای فراهم آوردن شواهد سیاسی و فنی بیشتر به كشورهای عضو برای صرف هزینههای بیشتر در حوزه سلامت میتواند باعث منافع اقتصادی پایدار شود و این امر مستلزم اصلاحات گسترده نظامهای سلامت برای كفایت و كارایی هزینههای سلامت و عدالت در هزینهكرد منابع سلامت است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]