واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ورود میوه های خارجی نمی تواند اتفاقی باشد
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه میوه قاچاق با کمترین زمان و در شرایط نگهداری مناسب وارد کشور می شود، گفت:ورود میوه خارجی از مبادی رسمی مشهود است.
کد خبر: ۵۷۱۶۸۰
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۲ - 01 March 2016
عباس پاپی زاده بالنگان در گفت وگو با خبرنگارخبرگزاری خانه ملت درباره میوه قاچاق در شب عید ،گفت:باید مراجع رسمی کشور پاسخگو باشند که میوه های خارجی با چه مجوزی وارد کشور شده اند و ازهمین رو بر طبق قانون اجازه واردات در دست وزارت جهاد کشاورزی است؛اما این وزارتخانه اعلام می کند ما اجازه واردات را صادر نکردیم.
ورود میوه های خارجی نمی تواند اتفاقی باشد
نماینده مردم دزفول درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ورود میوه های خارجی نمی تواند اتفاقی باشد،ادامه داد:میوه های خارجی بطورمداوم وارد کشور می شوند و این موضوع اختصاص به مقطع زمانی خاصی ندارد.
پاپی زاده تصریح کرد:ورود میوه های خارجی ظلم بزرگ به کشاورزان است؛زیرا باید ما در راستای تولید داخلی بویژه محصولات کشاورزی برنامه ریزی کلان داشته باشیم که در این عرصه بتوانیم به سادگی تولیدات داخلی را تقویت کنیم.
بیشترین مجوز واردات در دست وزارت کشاورزی است
وی با بیان اینکه میوه به اندازه کافی در کشور تولید شده و باید ذخیره سازی شود، یادآورشد:صدر مجوز واردات در دست وزارت کشاورزی است و دولت نمی تواند اعلام کند که بی اطلاع هستم .
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه نباید اقتصاد مقاومتی را زیر سوال برد،یاد آورشد:بهاد دادن به تولید داخلی در صنعت کشاورزی موجب می شود ما در عرصه تولید داخلی به سادگی خودکفا شویم و این درحالی است ما در عرصه تولید محصولات کشاورزی عملکرد مناسبی داشتیم و نیازی به این گونه واردات محصولات کشاورزی به کشور نداریم.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت،وزیرجهادکشاورزی در نشست خبری گفت: شنیده میشود عدهای به شکل سازمانیافته و در کانتینرها میوههای ممنوعه خارجی را وارد میکنند. از دست من چه کاری ساخته است؛ ما ماموری نداریم که با آنها مقابله کنم.
محمود حجتی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در قبال واردات غیرمجاز و توزیع گسترده میوههای خارجی در میدان مرکزی میوه و ترهبار تهران چیست؟ اظهارداشت: گاهی چیزهایی را میشنویم که غصهمان میگیرد، چرا که ایران کشوری است غنی در زمینه تولید انواع میوهها.
وی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا مزیتهای تولید ایران در این زمینه وجود ندارد، گفت: طعم، بو و کیفیت میوههای ایرانی را تولیدات هیچ کشوری ندارد، ضمن اینکه به شهادت آمار، هیچ کمبودی در کشور ما در این زمینه وجود ندارد.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: به عنوان مثال، طعم و کیفیتی که پسته ایرانی دارد، حتی در پسته کالیفرنیا هم وجود ندارد.
حجتی با بیان اینکه در حال حاضر پرتقال تولیدی کشور روی دست کشاورزان مانده است، تصریح کرد: ایران در تولید محصولات زیادی از جمله خرما، انار، زعفران، انگور، سیب و مرکبات رتبه اول تا دهم را بین ۲۰۰ کشور دنیا دارد. چرا باید کشوری که در تولید انگور رتبه هفتم یا هشتم را دارد، انگور وارد کند؟
وی با بیان اینکه ما باید ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن سیب از کشور صادر کنیم، افزود: وزارت کشاورزی طرحی را دنبال میکند که بر اساس آن، واردات سیب در ازای صادرات موز انجام شود و هر کسی بخواهد موز وارد کند، باید حتما سیب صادر کند.
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه امسال یک کشاورز نخبه ایرانی ۱۷۰ تن سیب در هر هکتار تولید کرده است، گفت: چرا باید با این وجود اصرار به واردات داشته باشیم. ما بین ۴.۵ تا ۵ میلیون تن مرکبات در کشور تولید میکنیم در حالی که این میزان در دنیا ۱۰۰ میلیون تن است.
وی ادامه داد: جمعیت ایران حدود یک درصد جمعیت دنیاست و ما ۴ درصد تولید مرکبات جهان را داریم؛ بنابراین چه نیازی به واردات است.
عضو کابینه تدبیر و امید با تاکید بر اینکه وزارت جهادکشاورزی به هیچ عنوان موافق واردات میوه نیست، گفت: اگر سئوال میکنید چرا واردات انجام میشود، باید پاسخ بدهم مشکلاتی در این زمینه وجود دارد، البته همه مسئولان در حال تلاش هستند که این مسئله را کنترل کنند.
حجتی با بیان اینکه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز متولی این موضوع است، گفت: این میوهها از کجا میآید، از آسمان یا مرزها؟ اگر از مرزها وارد میشود حتما آنجا مرزبان وجود دارد و شما به خوبی میدانید مسئول مرزبانی چه کسی است. چرا از من این سئوال را میکنید؟ من چه میتوانم در این زمینه بگویم.
وی با اشاره به اینکه باید جلوی این کار را بگیریم اما محدودیتهایی وجود دارد، گفت: بنده بیشتر نگران آفت و بیماریهای هستم که این محصولات با خود به کشور میآورند، بنابراین این موضوع از نظر فنی برای وزارت جهاد بسیار مهم و حساسیتبرانگیز است.
عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به اینکه در مدت ۱۰ سال همراه با واردات پرتقال، آفت مگس مدیترانهای و همراه با واردات زیتون، مگس زیتون وارد کشور شده است، تصریح کرد: این موضوع ما را بیشتر رنج میدهد، چرا که هزینه و خسارت زیادی را متوجه کشاورزان میکند و ما حدود ۱۰ میلیارد تومان برای مبارزه با مگس میوه زیتون هزینه کردیم، بنابراین از این جهت خیلی آسیب میبینیم.
وزیر جهادکشاورزی افزود: گاهی بنده میشنوم که قاچاق میوه سازمانیافته انجام میشود اما این مسئله هنوز برای ما مستند نیست.
وی با بیان اینکه شنیده میشود عدهای به شکل سازمانیافته و در کانتینرها این میوهها را وارد میکنند، ادامه داد: از دست من چه کاری ساخته است. من ماموری نداریم که با آن مقابله کند، بنابراین دستگاههای مربوطه باید این مسئله را پیگیری کنند.
حجتی با اشاره به جلسه هفته قبل وزیر کشور در این رابطه ادامه داد: در این جلسه مسئولان دستگاههای مربوطه و همچنین مسئولانی از وزارت جهادکشاورزی حضور داشتند و درباره آن بحث کردند که در پی این جلسه، وزیر کشور به تمام وزارتخانهها و مبادی ذیربط مصوبات انجام شده را ابلاغ کرد.
وی با اشاره به اینکه گاهی واردات به صورت پیلهوری و محلی انجام میشود، گفت: در این زمینه خیلی نباید خرده گرفت، ضمن اینکه کسی هم نمیتواند کار چندانی انجام دهد اما در مواردی که مسئله سازمانیافته است، مثلا کسانی که میوهها را میآورند و در میدان مرکزی توزیع میکنند، دستگاههای مربوطه باید حتما این مسئله را پیگیری کنند، ضمن اینکه وزارت جهادکشاورزی در این زمینه با آنان همکاری خواهد کرد.
حجتی افزود: مسئله دیگری که در جلسه با وزیر کشور مطرح شد، این بود که عدهای میخواهند میوههایی را به عنوان ترانزیت به نقطه دیگری از دنیا ببرند اما این محصولات را در داخل کشور نشر میکند که در این زمینه باید راههای چگونگی نشر را بررسی و از آنها جلوگیری کرد.
وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: به عنوان مثال، گفته شده قرار بوده که کالایی به عنوان ترانزیت به آسیای میانه برده شود اما این محموله به داخل کشور آمده است و در کانتینر هم که پلمپ بوده، با جرثقیل آرام برداشته شده و دوباره سر جایش قرار گرفته است؛ این موارد ترفندهایی است که کشف شده و باید با آنها برخورد شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه سوداگران و کسانی که با منافع ملی رقابت و مبارزه ناسالم میکنند، این ترفندها را به کار گرفته و به تولید آسیب میزنند.
عضو کابینه تدبیر و امید با اشاره به اینکه هنوز تجهیزات گمرک برای مقابله با این مسئله کامل نشده است، گفت: گمرک باید تجهیزات خود را تکمیل کند.
حجتی با بیان اینکه حساسیت بنده در بخش کشاورزی، دوران پیشین و پسین تولیدات است، اظهارداشت: ما نمیتوانیم سرمان را پایین بیندازیم، چغندر و شکر تولید کنیم و بعد این محصولات وارد شود.
وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه واردات محصولات تولیدی به تولید و اشتغال ضربه میزند، تصریح کرد: این کار باعث مشکلات زیادی از جمله افزایش حاشیهنشینی شهرها میشود.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال، وقتی ما میخواهیم چغندر تولید کنیم باید خدمات نیازها در کنار تولید باشد و دوران پس از تولید نیز مد نظر قرار بگیرد.
حجتی با بیان اینکه ما در تولید هیچ مشکلی نداریم، گفت: پایه و میزان تولید به این وابسته است که بعد از تولید چه بر سر آن میآید. تولیدکننده زمانی انگیزه دارد که محصولش خریدار داشته باشد و با قیمتی عادلانه از او خریداری شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]