تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833679182
عربستان نمیتواند حریفی نظامی برای ایران باشد
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
عربستان نمیتواند حریفی نظامی برای ایران باشد پایگاه اینترنتی تخصصی ترامپیت با تشریح توانمندیهای نظامی ایران و عربستان میگوید محتملا عربستان در هر نوع رویارویی نظامی با ایران شکست خواهد خورد .
به گزارش فرهنگ نیوز ، این پایگاه اینترنتی در تحلیلی به قلم کالِم وود نوشت: خاورمیانه پایگاه قدرت دو کشور مسلمان است. در یک طرف ، عربستان سعودی سنی قرار دارد. خاندان آل سعود که نسبتا کم تجربه ولی بسیار مجهز هستند و متحدانش، با بیقراری برای مهار دشمن خود تلاش می کنند. ایران شیعه در طرف دیگر قرار دارد. این کشور که در جنگ آبدیده شده، گرچه از لحاظ تکنولوژیکی در سطح پایین تری قرار دارد ، با یک رشته پیروزیهایی که موجب افزایش بیسابقه تفوق آن شده، خاورمیانه را مبهوت کرده است.
در صورت بروز جنگ، دو طرف چه امکاناتی برای نبرد در اختیار دارند؟
در ادامه این مطلب درباره نقاط قوت عربستان، آمده، در سال های اخیر، عربستان سعودی برای توسعه زرادخانه تسلیحاتی خود تلاش کرده است.
گزارشهای منتشر شده «موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم» نشان می دهد که عربستان سعودی به میزان نگران کنندهای، سرگرم خرید تسلیحات است. واردات سلاح عربستان در طول پنج سال گذشته، نسبت به سالهای 2010-2006، 275درصد افزایش داشته است.
با این حال، عربستان سعودی تنها نیست. میزان فروش سلاح در سراسر خاورمیانه در دوره زمانی 2015-2011 ، 61 درصد افزایش یافت. این اطلاعات ، نشان می دهد خاورمیانه تدریجا مسیر آماده شدن برای جنگی بزرگ را میپیماید و کشورهای سنی در پنج سال گذشته از لحاظ نظامی رشد زیادی داشتهاند.
عربستان سعودی همچنین از حمایت متحد خود، یعنی ایالات متحده برخوردار بوده است. ایالات متحده در صدر فهرست صادرکنندگان اسلحه به عربستان در فاصله سالهای 2015-2011 قرار داشته است. مشتریان اصلی آمریکا در سراسر جهان در این دوره زمانی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ترکیه بوده اند. این سه کشور در حال حاضر برای مقابله با سیاست خارجی ایران به ویژه در سوریه تلاش می کنند.
اما سال گذشته، یک واقعیت ثابت را نشان داده است: اینکه اکنون دوستی با ایالات متحده باید به اشتراک گذاشته شود.
در ادامه این مطلب ذیل عنوان فرعی «نقطه ضعف های عربستان ، نقاط قوت ایران است»، آمده است، عربستان در برههای میتوانست تامین امنیت خود را به آمریکا واگذار کند. این تمهید موجب برقراری سطحی از ثبات در منطقه شده بود. اما در طول مذاکرات هستهای، مشخص شد که وضع موجود تغییر کرده است. امریکا دیگر نقش یک پلیس قوی را در خاورمیانه ایفاء نمی کند. همانطور که ولی نصر رئیس دانشکده بین المللی مطالعات پیشرفته دانشگاه جان هاپکینز در مصاحبه با پایگاه اینترنتی بلومبرگ گفت، عربستان سعودی به لحاظ تاریخی انحصار حمایت آمریکا در سیاست خاورمیانهای را در اختیار داشت.
نصر گفت : «ایالات متحده نزدیک به چهار دهه مدیون عربستان سعودی و متحدان آن بود. آنها هیچ روابطی با ایران نداشتند.» اکنون که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به طور مستقیم با ایران تعامل دارد، آن وضعیت تغییر کرده است. دولت اوباما، ظهور ایران را به عنوان حریف عربستان سعودی تسهیل کرده است. آمریکا این کار را از طریق عرضه سلاح انجام نداده است بلکه این کار را با دادن توانایی قابل توجه به ایران برای افزایش قدرت خود انجام داد. پس از اجرای توافق هسته ای با ایران، دست این کشور برای تجارت باز شده است.
تحریمها و محدودیتها تدریجا برداشته می شوند و ایران در حال حاضر به 150 میلیارد دلار از دارایی های مسدود شده خود دسترسی دارد.
در حالی که گزارش موسسه بین المللی تحقیقات صلح استکهلم نشان داد ایران حداقل واردات تسلیحاتی را داشته به این موضوع اشاره شده است که همه یافتههای این گزارش مربوط به قبل از شانزدهم ژانویه هستند. ایران پس از این تاریخ توانسته است به صورت قانونی به خرید تسلیحات بپردازد. میزان خرید تسلیحاتی ایران تدریجا افزایش یافته است. ایران میتواند هزینههای نظامی خود را به میزان چشمگیری افزایش دهد. این کشور سعی کرد تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد نیز، به عنوان بخشی از توافق هسته ای لغو شود. ایران می خواهد به خرید و فروش سلاح بپردازد.
این مقاله درباره «نقاط قوت بیشتر ایران»، می نویسد، با وجود اینکه تحریمها به قوت خود باقی است ، این کشور تاکنون موفق بوده است. از زمان امضای این توافق، حسین دهقان وزیر دفاع ایران با همتای روسی خود در مسکو دیدار کرده است. وی در مسکو قرارداد تسلیحاتی 8 میلیارد دلاری را برای خرید تجهیزات نظامی امضاء کرد. گزارش ها نشان می دهد ایران علاقه مند به خرید هواپیماهای روسی سوخوی 30 و یاک 130 ، بالگردهای ام آی 8 و میل می 17 و تجهیزات نظامی دیگر است. ایران همچنان در حال گفتگو برای خرید زیردریایی و دیگر سخت افزارهای نظامی است.
سرتیپ کیومرث حیدری جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، از طرحهایی برای خرید تانکهای تی 90 خبر داد.
این مقاله در ادامه مدعی میشود: سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران اواخر سال گذشته با وجود اینکه تحریمهای آمریکا وی را از سفر منع کرده است برای گفتگو درباره ارسال موشک های زمین به هوای اس300 و تجهیزاتی دیگر، به مسکو رفت.
سوالی که مطرح می شود این است آیا عربستان سعودی بدون کمک امریکا قادر به مقابله با ایران است؟
باید توجه داشت سعودی ها در دهه گذشته از حمایت آمریکا برخوردار بوده اند. قبل از آنکه ایالات متحده تصمیم به توانمند سازی ایران بگیرد، عربستان سعودی مسیر بازنده شدن را می پیمود. وضعیت منطقه ای ایران، طی سال ها به تدریج رشد کرده است. و ایران به تنهایی عمل نمی کند.
ما پیشتر به معاملات تسلیحاتی ایران با روسیه اشاره کردیم. حضور پشتیبانی هوایی روسیه در سوریه یکی دیگر از مزایای مهم برای ایران است. اما چین نیز بی درنگ سرگرم خرید نفت ایران است. هر دو حامی ایران از قدرتهای سرسخت ضد آمریکایی هستند. چین و روسیه به وضعیتی کمتر از اینکه در منطقه جانشین ایالات متحده و متحدان آن باشند، رضایت نمی دهند.
در حالی که عربستان سعودی در خصوص از دست دادن حمایت بزرگترین حامی خود نگران است، ایران از روابط قوی با چین و روسیه بهرهمند می شود. بنابراین، بخت عربستان سعودی برای پیروزی در جنگ با دشمن شیعه اش یعنی ایران به طور فزاینده ای اندک به نظر میرسد به خصوص اگر عربستان به تنهایی وارد جنگ شود.
اگر عربستان سعودی بخواهد برتری نظامی خود را حفظ کند ، به متحدانی نیاز دارد. اما عربستان باید به کجا روی بیاورد؟ آمریکا سرگرم برقراری روابط نزدیکتر با ایران است و به طور فزاینده ای رویکردی حاکی از تسلیم شدن در منطقه را در پیش می گیرد . قدرتهای مهم آسیا اکنون حامیان سرسخت ایران هستند. در حالی که برخی کشورهای آفریقایی حمایت خود را از عربستان سعودی اعلام کرده اند ، هرگز نمی توانند از نیاز به نظامیانشان در درگیری های داخلی خود، صرفنظر کنند.
در این وضعیت، تنها یک منطقه باقی میماند. این منطقه ، اروپاست. که البته اروپا هم از پیامدهای جنگ طولانی در سوریه رنج میبرد. روابط اروپا همچنین با همسایه متخاصم خود روسیه تیره شده است. اروپا در سال گذشته فشار بحران پناهندگان را تحمل کرده و مشکلات خاورمیانه برای بسیاری از اروپاییها به کشورشان نزدیک شده است. در حالی که سیاست های داخلی در سراسر منطقه برای برخورد با موج ورود آوارگان تصویب شدهاند، درباره نقش اروپا در مقابله با منبع این وضعیت، یعنی خاورمیانه بحث زیادی نشده است.
شاید مهم ترین راهی که اروپا در حال حاضر بر جنگ تاثیر می گذارد از طریق تجارت اسلحه باشد. برخی مردم اروپا ، عربستان را به همان اندازه در تحریک خشونت ها در خاورمیانه شریک می دانند. این وضعیت موجب شده است اروپا، به ویژه آلمان، قرار دادهای مهم تسلیحاتی با عربستان از جمله ارسال اسلحه های جی 36 را متوقف کند. سال 2014، صادرات تسلیحات آلمان به عربستان سعودی نسبت به سال 2013 ، 22 کاهش یافته است.
اما تجارت هنوز هم ادامه دارد و بحران اخیر پناهجویان، زمانی که بحث دور ماندن از خاورمیانه به میان می آید، ممکن است همچنان رویکرد اروپا را تغییر دهد. در حال حاضر، عربستان سعودی سرگرم مذاکره برای سفارش دادن ناوچه های جنگی است. واردات سلاح قطر در پنج سال گذشته 279 درصد افزایش یافته است. این سلاحها شامل 24 فروند هواپیمای جنگی از فرانسه و 52 فروند تانک از آلمان است. تجارت تسلیحاتی امارات متحده عربی با اروپا نیز به طور پیوسته در حال رشد بوده است.
تجارت تسلیحات موجب ایجاد پیوندی قوی بین کشورهای سنی خاورمیانه و اروپا شده است. این پیوند به سبب همکاری نظامی مستحکم تر شده است.
در ادامه آمده است پایگاه اینترنتی ترامپیت تلاش زیادی بعمل آورده است تا ارسال نیروی نظامی از اروپا به خاورمیانه را برجسته کند. در حالی که برخی افراد ممکن است تعداد این نیروها را اندک بدانند، ترامپیت استقرار این نیروها را با دقت تجزیه و تحلیل کرده است و این موضوع به همراه قرار دادهای تجاری اروپا با کشورهای سنی ، تصویری بسیار مرتبط به هم را بدست می دهد.
منبع: تسنیم
94/12/10 - 15:43 - 2016-2-29 15:43:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
ایران به عربستان هشدار نظامی داد
وکیل ملت این هشدار پس از اعزام جنگنده های سعودی مطرح شد و همچنین پس از آنکه روسیه خطر آغاز جنگ جهانی سوم را به جبهه مقابل گوشزد کرد به گزارش وکیل ملت هشدار سردار جزایری به عربستان در مصاحبه با شبکه العالم انعکاس گسترده ای در رسانه هایی چون خبرگزاری فرانسه AFP سی ان ان Cاستراتفور گزارش داد تلاش ویژه ایران در سبقتگیری از عربستان، ترکیه و امارات با تکیه بر خریدهای پیشرفته و نب
استراتفور گزارش دادتلاش ویژه ایران در سبقتگیری از عربستان ترکیه و امارات با تکیه بر خریدهای پیشرفته و نبوغ صنعت نظامی بومی فنآوری نظامی ایران تهدید کننده استاندیشکده مطرح آمریکایی نوشت رابطه مستحکم ایران و روسیه و نیاز به خرید تسلیحات پیشرفته موردی است که موجب کاسته شدن شتلاش ویژه ایران در سبقت گیری از عربستان، ترکیه امارات با تکیه بر خرید های پیشرفته و نبوغ صنعت نظامی بومی
اندیشکده مطرح آمریکایی نوشت رابطه مستحکم ایران و روسیه و نیاز به خرید تسلیحات پیشرفته موردی است که موجب کاسته شدن شکاف فن آوری بین ارتش ایران و دیگران در منطقه می شود اندیشکده آمریکایی استرتفور از اتاق های فکر مشهور دولت آمریکا به تازگی در گزارشی تحلیلی پیرامون خریدهای نظامی جدیطرحی برای تامین منافع تولیدکننده های بزرگ نفتی/چراعربستان از افزایش تولید نفت ایران هراس دارد؟
سایت خبری تحلیلی اندیشه ها عربستان با استفاده از روابط نزدیک دیپلماتیک روسیه با ایران از طریق این کشور به دنبال متوقف کردن ایران از برنامه افزایش تولید نفت طی ماههای آینده است سایت خبری تحلیلی اندیشه ها نگار احمدی- نفت هنوز روزهای کم رمق خود را پشت سرمی گذارد اگرچه تولیدکنندهپیش بینی ضعف توان بازدارندگی نظامی امریکا در برابر ایران، چین و روسیه
پیش بینی ضعف توان بازدارندگی نظامی امریکا در برابر ایران چین و روسیه روز نو روزنامه بریتانیایی دیلی میل با انتشار گزارشی اشاره کرده که امریکا دیگر از توان بالای بازدارندگی در برابر ایران چین و روسیه برخودار نخواهد بود چرا که فناوری های نظامی تازه روسیه که در اختیار ایران نیعربستان اعتراضات داخلی را به ایران نسبت می دهد، اما هرگز مدرکی ارائه نکرده است
خبرگزاری رویترز با اشاره به محاکمه ۳۲ نفر در عربستان به اتهام ارتباط با ایران نوشت ریاض همواره اعتراضات داخلی در عربستان را گردن ایران می اندازد اما هرگز مدرکی در این باره منتشر نکرده است خبرگزاری رویترز در گزارشی در مورد اتهام زنی ریاض به ایران نوشته است که عربستان تاکنون مدرانتقال تجهیزات نظامی از عربستان و امارات به ترکیه
وزیر امور خارجه ترکیه روز پنجشنبه از ورود پرسنل و تجهیزات نظامی از عربستان و امارات به ترکیه خبر داد به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا مولود چاوش اوغلو با اعلام این خبر گفت که انتظار می رود که هواپیماهای نظامی این دو کشور نیز بزودی وارد ترکیه شوند ترکیه و عربستان به همراه امابالگرد نظامی عربستان در یمن منهدم شد
به گزارش خدمت نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن بعد از ظهر امروز جمعه یک فروند بالگرد نظامی ائتلاف سعودی را در منطقه عزان در شهرستان ذباب در استان شبوه منهدم کردند در همین حال شبکه العربیه اعلام کرد رئیس بخش اطلاعات و امنیت نیروهای طرفدار منصور هادی در استان عدن نیز به دسباخت عربستان سعودی به ایران در لبنان
منع سفر شهروندان سعودی و اماراتی به لبنان را می توان به عنوان دست شستن ریاض از بیروت قلمداد کرد این بهایی است که عربستان به دلیل مداخله در بحران سوریه پرداخت این نشریه می افزاید همزمان با این موضوع ایران به سرعت می خواهد خلاء ایجاد شده از سوی ریاض را در لبنان پر کند یکی ازپرونده سازی جدید عربستان علیه ایران
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب Entekhab ir حاکمان عربستان سعودی که خشمشان از ایران پایان نیافته سناریویی جدید علیه ایران را آغاز کرده و ۳۲ نفر را به جاسوسی برای تهران متهم کرده اند به گزارش انتخاب شبکه خبری العربیه در گزارشی نوشت که دادگاه ویژه جنایی ریاض در عربستان سعودی ۳۲ تن-
گوناگون
پربازدیدترینها