واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تقویت روحیه ایثار در دانش آموزان با تشکیل شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت
مدیر کل امور شاهد و ایثارگر وزارت آموزش و پرورش از تشکیل شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به منظور تقویت روحیه ایثار در دانشآموزان خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، کفراشی مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری که به مناسبت کنگره شهدای دانش آموز برگزار شد، درخصوص تشکیل شورای ترویج ایثار و شهادت در مدارس عنوان کرد: طبق جلسات تشکیل شده و تاکیدات رئیس جمهور در این جلسه گفته شد که شورای عالی ترویج ایثار و شهادت باید تشکیل شود و آموزش و پرورش محور قرار گیرد. از آنجایی که آموزش و پرورش در بخشهای مختلف روی این مسئله کار کرده است، از طریق امور شاهد و ایثارگران پیشنهاد تشکیل شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را دادیم و وزیر آموزش و پرورش به فعال شدن هر چه سریعتر این شورا دستور داد. بنابراین در بخشهای مختلف از جمله انسجام در هزینهها به این منظور دستورالعمل هایی را تهیه و ارائه کردیم.
وی درخصوص اهداف این شورا ادامه داد: تجلیل و تکریم از خانواده شهدا، نهادینه نمودن فرهنگ ایثار و شهادت در فضای دانشآموزی ایجاد وحدت رویه، اهتمام به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و تنظیم فعالیت ها و برنامههای ویژه در این راستا از جمله اهداف این شورا است .
وی ادامه داد:همچنین در تلاش هستیم که بر اساس این فرهنگ محتوای کتابهای درسی را اصلاح و تبیین کنیم . چراکه به غیر از شهدا ما امروزه شهدای مدافع حرم را داریم که آشنایی دانشآموزان با این شهدا بسیاری میتواند در ایجاد روحیه ایثار و شهادت موثر باشد .
کفراشی عنوان کرد: آموزش و پرورش اولین دستگاهی است که این شورا را تشکیل داده است، همچنین در تمامی استانها به تشکیل این شورا و ارائه گزارش هر سه ماه یک بار دستور داده شده است. امیدواریم با توجه به بضاعت و بستر لازم که دانشآموزان هستند، بتوانیم جدیتر از گذشته در این زمینه فعال باشیم.در واقع آموزش و پرورش از بین 45 دستگاه دولتی و غیر دولتی اولین دستگاهی است که توانسته در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امتیاز خوبی را کسب کند.
وی درخصوص کنگره شهدای دانشآموزی اظهار داشت: بنا داریم در سالهای آینده در هر سال هفته گرامی داشت شهدا را مطابق با کنگره شهدای دانشآموزی در یک زمان خاص داشته باشیم. امسال با توجه به این که این موضوع کمی با تاخیر شروع شد، برنامه پیشکنگره شهدای دانشآموزی را در هجدهم اسفند ماه در ساعت 10 صبح همزمان در تمامی استانها برگزار میکنیم.
وی افزود: امسال بنا داریم پیش کنگره را با محوریت مدارسی که توانستهاند در زمان جنگ اعزام دانشآموز داشته باشند و شهیدانی را تقدیم نظام کنند، این کنگره را برگزار کنیم در واقع از این مدارس 36 هزار دانشآموز را به عنوان نماد 36 هزار شهید دانشآموز دعوت میکنیم که در این مراسم حاضر شوند.
وی عنوان کرد: محورهای برگزاری این کنگره و پیش کنگره بیشتر بر جنبه فرهنگی و بحث روحیه بلند گذشت و ایثار و فداکاری حاکم است. چرا که احساس میکنیم بحث ایثار و از خودگذشتگی در بین دانشآموزان کم رنگ تر شده است، بنابراین در تلاش هستیم که دانش آموزان نسل امروز را با روحیه شهادت و ایثار و دلنوشتهها و وصیتنامههای دانشآموزان شهید برای ترغیب آنان آشنا کنیم.
کفراشی اظهار داشت: در بحث پوشش قرار دادن جامعه هدف خوشبختانه توانستهایم به هدفمان برسیم و در هر سال 40 تا 45 درصد به مدارس شاهد و ایثارگر ورودی داشته باشیم .همچنان که امسال با سیاستگذاری های نوین حدود 70 درصد از ورودیها از جامعه ایثارگران بوده است و خوشبختانه هیچ شکایتی از خانوادههای شهدا و ایثارگر مبنی بر ثبت نام نشدن فرزندانشان نداشتهایم .
وی بیان کرد: با توجه به استقبال خوبی که از این مدارس شده است. باید تلاش کنیم شرایط خوبی راهم فراهم نماییم . بنابراین در نظر داریم از سال آینده در بحث مهارت آموزی برای دانشآموزان فعال تر شویم و در برخی از مدارس شاهد و ایثارگر از سال اول متوسطه اول هر سال یک مهارت را آموزش دهیم تا دانشآموزان این مدارس به جای کار یاب، کارآفرین باشند. در تلاش هستیم با راهاندازی کارگاههای لازم در مابقی مدارس شاهد و ایثارگر این مهارت آموزی را در تمامی مدارس شاهد داشته باشیم.
کفراشی در خصوص رتبه بندی مدارس شاهد بیان کرد: برای اولین بار رتبه بندی را در مدارس شاهد داشتیم و به این نتیجه رسیدم که بالغ بر 80 درصد مدارس بر اساس آیتمهای تعیین شده ممتاز هستند و همچنین بر اساس طرح تعالی 16 درصد مدارس موفق هستند به مدارسی هم که عملکرد ضعیفی را داشته اند. دستور دادیم که هر سال یک پله صعود را باید مد نظر قرار دهند.
وی در خصوص پیش کنگره شهدای دانشآموزی بیان کرد : این پیش کنگره با محوریت دانشآموزانی است که مدارسشان شهید بیشتری را داشته است. تلاش می کنیم در سال آینده با جامعه هدف 13 میلیون دانشآموز این یادواره داشته باشیم.
وی با اشاره به ماده 51 قانون جامع ایثارگری اظهار داشت: مطابق این ماده باید 25 درصد حداقل حقوق کارمند به شهدا و جانبازان 25 درصد به بالا و ایثارگران تعلق گیرد. که در آموزش و پرورش این دسته از افراد حدود 25 هزار نفر هستند. و اعتباری به مبلغ 55 میلیارد تومان را در هر سال لازم دارد. طی مکاتبات بسیار قرار شد این ماده در آموزش و پرورش اجرا شود. آمادگی این پرداخت هم وجود داشت اما سازمان مدیریت متاسفانه هنوز مجوز این پرداختها را ارائه نکرده است و به محض صدور مجوز این اعتبار به افراد مذکور اعطا میشود.
مدیر کل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در پایان گفت: در آزمون استخدامی 1300 نفر سهمیه به بنیاد شهید داده شده است که از این تعداد 1100 نفر پذیرفته شدهاند و مابقی شرایط لازم را نداشتند. برای اینکه این ظرفیت خالی را جبران کنیم از ماده 48 مبنی بر اینکه دستگاهها می توانند بر اساس آمار خود از فرزندان شهید ،جانباز و ایثارگر کارمندان خود استخدام داشته باشند استفاده کنیم. در واقع علاوه بر ماده 48 در ماده 25 هم 25 درصد استخدام ها از خانواده شهدا و جانبازان بالای 25 درصد است که توسط بنیاد شهید به سازمان معرفی میشوند.
۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]