واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
حذف تندروهای مجلس پيروزي بزرگ است
روز نو : داريوش قنبري از چهرههاي شناختهشده اصلاحطلب است. او كه سابقه حضور در مجالس هفتم و هشتم از حوزه انتخابيه ايلام را نيز در كارنامه دارد، در اين دوره از انتخابات مجلس صلاحيتش تاييد نشد. وی درباره نتايج انتخابات هفتم اسفند گفتوگويي با آرمان داشت كه در ادامه ميخوانيد.
تحليل شما از انتخابات هفتم اسفند چيست؟
اتفاقي كه روز جمعه رخ داد پيروزي جريان خردگراي اصلاحطلب بود. اين پيروزي در شرايطي رخ داد كه نيروهاي درجه يك اصلاحطلب در عرصه حضور نداشتند. چه اينكه اگر چهرههاي شناخته شده اصلاحطلب تاييد صلاحيت ميشدند، ميزان مشاركت مردم نيز بالاتر ميرفت. در واقع معتقدم ردصلاحيتها باعث شد میزان حضور مردم پاي صندوقها تحتتاثیر قرار گیرد اما به هر حال اصلاحطلبان از ردصلاحيتها نااميد نشدند و عزمي راسخ گرفتند كه با شناسايي و فراخواندن چهرههاي كمترشناخته شده خود وارد ميدان شوند و ديديم كه ميزان اعتماد و علاقه مردم به اصلاحات چه پيروزي بزرگي در تهران و موفقيت نسبياي را در شهرهاي ديگر كشور رقم زد.
معناي ورود ۳۰ اصلاحطلب در تهران چه ميتواند باشد؟ و اينكه چرا در شهرهاي ديگر موفقيت اصلاحطلبان كمتر بود؟
مردم در تهران نشان دادند كه ميل و خواست سياسيشان به كدام جناح مايل است اما در شهرهاي ديگر اساسا نيروي اصلاحطلبي باقي نمانده بود و مانند تهران هم امكان جايگزيني با نيروهاي كمتر شناختهشده وجود نداشت. بنابراين در بسياري از حوزهها اصلاحطلبان مجبور شدند از اصولگرايان ميانهرو حمايت و از ورود تندروها به مجلس جلوگيري كنند. چرا كه اصلاحطلبان دولت روحاني را سرمايه خود ميدانند و به دنبال حفظ و حراست از آن هستند. خيلي از اصولگراياني كه در اين دوره راهي مجلس شدند، گرايشات اعتدالي دارند و برخيشان نيز در ليست مورد حمايت اصلاحطلبان قرار داشتند.
اينكه اصولگرايان مورد حمايت اصلاحطلبان راي مردم را به دست ميآورند، حامل چه پيامي است؟
اين امر نشاندهنده ظرفيتها و توان جريان اصلاحطلب است كه ميتواند حاميان خود را بنا بر اقتضائات و مصالح به راي دادن به اصولگرايان معتدل دعوت كند و اين افراد راي لازم را كسب كنند. اميدوارم اينبار صداي مردم شنيده شود. هرچند كه هنوز هستند كساني كه چشم بر واقعيات جامعه ميبندند و گمان ميكنند ميتوانند علاقه مردم به اصلاحات را ناديده بگيرند. در اين راه تلاش بسياري نيز كردند اما اصلاحطلبان با درك تازه از شرايط سياسي با صندوق راي قهر نكردند و موفق شدند از ورود جريان تندرويي كه در دورههاي پيشين با حداقل پايگاه اجتماعي وارد مجلس ميشد، جلوگيري كنند. جاي خوشحالي دارد كه جبهه پايداري تقريبا كنار زده شده و ديگر در مجلس آينده شاهد حضور چهرههای شناختهشده آنها نيستيم؛ چرا كه تندروی منافي منافع ملي است و حذف تندروها خود يك پيروزي بزرگ است.
رويكرد اصلاحطلبان در اين انتخابات چه بود؟
تصمیم اصلاحطلبان این بود که با تمام قوا بيايند اما ميخواستند دلسردشان كنند چرا كه در صورت مشاركت پایین ميتوانستند دوباره مجلس را فتح كنند اما خوشبختانه اصلاحطلبان با درايت عمل كردند. مهم اين است كه جريان اصلاحات توانست نيروي مردمي خود را به معرض نمايش بگذارد. كاري مهم ديگري كه اصلاحطلبان انجام دادند ترجيح منافع ملي بر منافع جناحي بود كه حتي با نيروهاي اعتدالي نیز ائتلاف كردند تا اين موفقيت حاصل شود.
پيشبينيتان از مرحله دوم انتخابات در برخی حوزهها چيست؟
اميدواريم در حوزههايي كه انتخابات به دور دوم كشيده شده و كانديداهاي اصلاحطلب كماكان در عرصه رقابت حضور دارند، دست از تلاش برداشته نشود و با جديت براي ورود تعداد بيشتري از اصلاحطلبان و معتدلين به مجلس تلاش شود. اين امر ممكن نميشود مگر با آگاهي دادن درباره خطرات تندروی در مجلس. در ايلام كه سه كرسي در مجلس دارد هيچ كانديدايي به صورت مستقيم راهي مجلس نشد. انتخاب به دور دوم كشيده شد. در منطقه جنوبي استان رقابت بين دو كانديداي اعتدالگرا خواهد بود و در حوزه شمالي استان نيز چهار نفر به دور دوم رفتهاند كه دو نفر از بين آنان وارد مجلس خواهند شد. تركيب سياسي اين چهار نفر به اين ترتيب است: يك نفر اصلاحطلب، يك نفر اصولگراي ميانهرو و دو اصولگراي تندرو. ما اميدواريم كه در دوم هم اصلاحطلبان و اعتداليها بتوانند با حمايت مردم پيروز باشند.
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]