واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اصولگرایی قدرت خود را در اقتدار نظام جستوجو میکند
انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و پنجمين دوره خبرگان رهبري با تمام فراز و نشيبهايش به پايان رسيد...
نویسنده : جعفر تکبیری
انتخابات دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و پنجمين دوره خبرگان رهبري با تمام فراز و نشيبهايش به پايان رسيد؛ فراز و نشيبهايي که بيانکننده وجود يک جامعه فعال سياسي در ايران است که ميتوانند آزادانه از مسير صندوق رأي بر سرنوشت خود تأثير بگذارند. موضوعي که در کشورهاي منطقه يک آرزوي بزرگ است و بسياري از مردم مسلمان خاورميانه ايام خود را در اين رؤيا سپري ميکنند که روزي همانند مردم مسلمان ايران بتوانند از طريق مسيرهاي دموکراتيک و فارغ از تهديدات امنيتي و دخالت ديگر کشورها، سرنوشت خود را تعيين کنند. همين فرآيندهاي مردمسالارانه و دموکراتيک است که امروز ايران را به بزرگترين دموکراسي منطقه تبديل کرده است، به گونهاي که حتي رهبر انقلاب پيش از برگزاري انتخابات از مخالفان نظام نيز دعوت ميکنند تا در انتخابات حاضر شوند و سهم خود را از نظام مردمسالار بگيرند. حال نگاهي به حجم بالاي مشارکت در انتخابات هفتم اسفند که آن را جزو انتخاباتهاي تاريخي ايران کرد، بيانگر اين واقعيت است که مردم ايران دعوت رهبر انقلاب را براي مشارکت در انتخابات لبيک گفتهاند و فارغ از جناحبنديهاي سياسي رأي خود را به صندوق اقتدار نظام جمهوري اسلامي انداختهاند تا در آشفتهبازار ناامني در خاورميانه، نظام و حکومت را براي تأمين امنيت کشور بيش از هر زمان ديگر ترغيب کنند.
اين در حالي است که وجود چنين پشتوانه مردمي براي نظام جمهوري اسلامي نيز فکر دشمنان براي هرگونه تعرض و تجاوز به ساحت کشور را آشفته ميسازد. اين درست همان نقطه و خواستهاي است که رهبر انقلاب را بر آن ميدارد تا در اقدامي غیرمعمول در سطح دنيا از مخالفان داخلي نظام نيز دعوت کنند تا در پاي صندوقهاي رأي حاضر شوند. حال تمامي اين نمادها و شاخصهاست که باعث ميشود نگاه حزبي و جرياني را از انتخابات هفتم اسفند دور کنيم و فراتر از پيروزي حزبي و جرياني به چنين انتخاباتي بينديشيم.
يک تجربه تاريخي
در همين حال نکته مهم ديگري که در خصوص انتخابات هفتم اسفند قابل ذکر است، رفتارهاي تحسينبرانگيز جريانهاي مشارکتکننده در انتخابات پس از پايان رأيگيري و شمارش آرا است. در يک سوي اين ماجرا اصولگراياني وجود داشتند که بهرغم نتايج باور نکردني انتخابات در مجلس حاضر به پذيرش واقعيتها شدند تا اثبات کنند که براي آنها حفظ نظام اولويتي بالاتر نسبت به حفظ قدرت است. اين در حالي است که آنان پس از اين نتايج باورنکردني آرامش خود را حفظ کردند و همانند رقيب خود در سال 88، مطالباتشان را به کف خيابان نکشاند. اگرچه مرور نتايج کسب شده در انتخابات سراسر کشور نشان ميدهد که همچنان اصولگرايان پيشتازي محسوسي در کسب کرسيهاي بهارستان نسبت به رقيب سنتي خود دارند. اگرچه به نظر ميرسد که چهرههاي شاخص اين جريان که همگي از تهران عزم حضور در بهارستان را داشتند، از اين روند جا ماندند.
در سوي ديگر ماجرا نيز اصلاحطلباني حضور داشتند که با پشتوانه دولتي و ائتلاف با جريان نزديک به دولت توانستند بخشي از توان خود را در مجلس احيا کنند و پس از سه دوره ضعف در مجلس، فراکسيوني قوي تشکيل دهند.
پايان رقابتها و آغاز رفاقتها
اما حال با پايان يافتن رقابتهاي انتخاباتي و اعلام نتايج قطعي انتخابات در بسياري از حوزهها، زمان رفاقتها فرا رسيده است تا همگان در کنار هم به ساخت آيندهاي درخشان براي کشور بپردازند. آيندهاي که مردم براي درخشانتر شدن آن به پاي صندوقها آمدند و به افرادي رأي دادند که بهزعم خودشان برنامه بهتري براي اين پروژه ارائه دادهاند. قطعاً شکلگيري اين روند به تنهايي از عهده نمايندگان منتخب برنميآيد و آنها بايد از برنامههايي که کانديداهاي ناکام نيز داشتهاند براي بهبود فضاي کشور بهره بگيرند. از اينرو، اين روند جز با کنار گذاشتن رقابتها و حصول رفاقتها امکانپذير نيست و بايد به خواسته رهبر معظم انقلاب در خصوص «شنبه مهرباني» عمل کرد. رهبر معظم انقلاب در جريان پيام تبريک خودشان به ملت پس از انتخابات رياست جمهوري سال 88 فرمودند: «به همه آحاد مردم توصيه ميکنم کاملاً هوشيار باشند شنبه پس از انتخابات روز مهرباني و بردباري است.»
اولويتهاي مجلس دهم
عمل به همين فرمان در خصوص شنبه مهرباني باعث ميشود که نمايندگان ملت زمان بيشتري را به تحقق اولويتهاي مجلس آينده اختصاص دهند؛ اولويتهايي که مهمترين و بزرگترين آن دغدغههاي معيشتي و اقتصادي مردم است. مردم ايران طي 12 سال گذشته به علت تلاش براي برخورداري از برنامه صلحآميز هستهاي، با تحريمهاي سنگين و ناجوانمردانه غرب در حوزه اقتصادي مواجه بودند، اين روزها با رفع تحريمها از دولت ميخواهند که مهمترين دغدغه خود را رفع اين مشکلات اقتصادي و توجه به معيشت عمومي مردم قرار دهند و قطعاً بهارستاننشينها به عنوان وکلاي مردم بايد اين خواسته عمومي را پيگيري و براي تحقق آن بکوشند؛ خواستهاي که مسير آن جز تلاش براي تحقق اقتصاد مقاومتي نيست. حال واقعيت بزرگي که نمايندگان آينده مردم در مجلس بايد به آن توجه داشته باشند، اين است که اقتصاد مقاومتي، كليد گشايش درهاي آرامش به روي اقتصاد كشور باشد. درست در اوج اين تحريمها بود كه رهبر معظم انقلاب با طرح موضوع حركت به سمت «اقتصاد مقاومتي» زمينه را براي گذر كمآفت از اين دوره سخت و طاقتفرسا فراهم كردند؛ شيوهاي كه اقتصاد را ملزم به تمركز بر توليدات داخلي و كاهش اتكا به محصولات خارجي ميكند تا از اين مسير نه تنها اقتصاد داخلي شكوفا شود و تحمل شرايط بحران اقتصادي را آسانتر كند، بلكه كشور را به سمت تبديل شدن به يك قدرت اقتصادي ميبرد، به عبارت بهتر در موضوع اقتصاد مقاومتي، كارشناسان ضمن شناسايي حوزههاي فشار و متعاقب آن تلاش براي كنترل و بياثر كردن آنها، شرايطي را فراهم ميكنند كه اين فشارها به فرصت تبديل شود، بنابراين بايد پذيرفت كه تيغ تحريم اگرچه چهرهاي كشنده دارد، اما در صورت درك شرايط ميتوان از اين تيغ براي پيشرفتي چشمگير استفاده كرد و بدون نگراني از وضع تحريم جديد توسط غربيها پاي ميز مذاكره نشست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]