واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «عدهاي بهشدت به دنبال واردات ميوه درآستانه نوروز هستند. » اين اظهارنظر هشدار آميز را در حالي روز گذشته مديرعامل اتحاديه باغداران مازندران انجام داده است كه بازار ميوه و تره بار ايران همچنان در شوك قاچاق گسترده ميوههاي تابستاني به سر ميبرد كه بهصورت شبانه سر از بازار تهران در آوردند.
به گزارش تراز ، «عدهاي بهشدت به دنبال واردات ميوه درآستانه نوروز هستند. » اين اظهارنظر هشدار آميز را در حالي روز گذشته مديرعامل اتحاديه باغداران مازندران انجام داده است كه بازار ميوه و تره بار ايران همچنان در شوك قاچاق گسترده ميوههاي تابستاني به سر ميبرد كه بهصورت شبانه سر از بازار تهران در آوردند. در آستانه نوروز قاچاق فصلي اوج گرفته و اقلامي مانند آجيل، پوشاك و... به صورت غيرقانوني وارد كشور ميشوند. در اين ميان قاچاق ميوه از اهميت زيادي برخوردار است، چرا كه از طرفي بسياري از ايرانيان براي پذيرايي از ميهمانان نوروزي خود ميوه خريداري ميكنند و از طرف ديگر، كشاورزان و فعالان بازار ميوه براي اين ايام برنامهريزي كرده اند.
قاچاق ميوه از طرفي به زيان كشاورزان و فعالان بازار ميوه و تره بار است و از طرف ديگر، سلامت و اقتصاد شهروندان ايراني را تهديد ميكند. ميوه از جمله محصولاتي است كه بايد مورد پايش و نظارت قرار گرفته و قبل از رسيدن به بازار سلامت آن تضمين شود. اين پايشها درباره ميوههاي قاچاق انجام نميشود و در حالي كه برخي از آنها قيمت نجومي دارند، ممكن است زيانآور نيز باشند. در روزهاي اخير و به دنبال افشاي قاچاق گسترده ميوه به ايران مسئولان اعلام كردند كه ميوههاي وارداتي امحا ميشوند. با وجود اين، قاچاقچيان دست بردار نيستند و آنطور كه به تازگي اعلام شده تحركات تازهاي را در روزهاي پاياني سال آغاز كرده اند.
منافع پنهان
روز گذشته مديرعامل اتحاديه باغداران مازندران بابيان اينكه عدهاي بهشدت به دنبال واردات ميوه درآستانه نوروز هستند، گفت: نميدانم واردكنندگان چه توان ومنافعي دارندكه ميتوانند به هر طريقي ميوه وارد كنند. به گزارش مهر، محمدرضا شعباني اظهار داشت: كساني كه به واردات نارنگي اصرار دارند، عدهاي هستند كه منافع آنان در اين كار است و خواهان تخريب زيرساختهاي توليد كشور هستند. او با بيان اينكه ما علاوه بر نارنگي و پرتقال، شاهد واردات انواع ميوه از جمله گلابي و سیب درختي به كشور هستيم، افزود: اين نشان ميدهد كه واردكنندگان تنها به منافع شخصي خود فكر ميكنند، چرا كه خواسته همه مردم و مسئولان اين است كه واردات ميوه به كشور انجام نشود و ممنوع باشد، ضمن اينكه چنين قانوني هم وجود دارد. مديرعامل اتحاديه باغداران مازندران تصريح كرد: با اين وجود، بنده نميدانم واردكنندگان چه توان و منافعي دارند كه ميتوانند به هر طريقي ميوه وارد كنند. شعباني با اشاره به اينكه فصل مصرف ميوه نارنگي در كشور تمام شده است، گفت: زمان مصرف اين ميوه از شهريور تا دي ماه است اما پرتقال تا ارديبهشت ماه در كشور توليد و مصرف ميشود. او ميزان توليد پرتقال در استان مازندران را يك ميليون و ۶۰۰ هزار تن اعلام كرد و افزود: اين فقط توليد مازندران است كه ميتواند به تنهايي پاسخگوي نياز كشور باشد. مديرعامل اتحاديه باغداران مازندران با بيان اينكه براي ايام پاياني سال ذخيرهسازي انجام شده است، ادامه داد: سبد ميوه توليدي ايران، سبدي پر و كامل است.
با وجود اين، باز هم عدهاي اصرار به واردات نارنگي از پاكستان دارند كه بايد از آنها سوال شود در ازاي اين همه نارنگي پاكستاني، چند كيلوگرم پرتقال به آنجا صادر كرديد؛ با توجه به اينكه پاكستان اصلا توليد پرتقال ندارد؟ شعباني تصريح كرد: با اين اقدامات، باغات ميوه ما از بين خواهد رفت و حتما در استاني مانند مازندران، ساختمان و ويلا به جاي آنها ساخته ميشود. او با تاكيد بر اينكه امسال هيچ كمبودي در زمينه توليد نارنگي نداشتيم، گفت: وقتي قيمت محصولي بين دو تا سه هزار تومان است، يعني كمبودي نيست، ضمن اينكه امسال فقط در مازندران ۶۵۰ هزار تن نارنگي توليد شده است و حتي با وجود اينكه فصل اين ميوه تمام شده، در حال حاضر نيز در بازار مصرف وجود دارد. مديرعامل اتحاديه باغداران مازندران در واكنش به مباحث مطرح شده مبني بر اينكه هماكنون قيمت نارنگي بندرعباس در بازار گران است، گفت: طبيعي است محصولي كه خارج از فصل توليد شده، مقداري گرانتر باشد، ضمن اينكه مگر قيمت ميوههاي وارداتي ارزان است؟
او با بيان اينكه در حال حاضر قيمت هر كيلوگرم انگور وارداتي۲۰ هزار تومان و گيلاس خارجي ۹۰ هزار تومان است، تصريح كرد: چقدر از مردم توان خريد اين محصولات را دارند؟ واردات اين ميوهها فقط براي قشر مرفه انجام شده است؛ بنابراين اينكه ميگويند گراني يك محصول در بازار داخل دليلي براي واردات آن است، گفته صحيحي نيست. شعباني با اشاره به اينكه عدهاي به اسم مردم واردات انجام ميدهند و قصد دارند تيشه به ريشه توليد و كشاورزان بزنند، گفت: همه ميوههاي وارد شده فصلشان در كشور ما تمام شده است. در حال حاضر در بازار داخل انواع ميوه از جمله كيوي، پرتقال، سيب درختي، خيار، موز و... است. مگر مردم چقدر ميوه مصرف ميكنند كه با وجود اين همه توليد، باز هم اصرار به واردات دارند؟
قاچاق با تريلي ۱۸ چرخ
همزمان رئيس اتحاديه بارفروشان ميوه با بيان اينكه قيمت ميوههاي قاچاق ۳ برابر قيمتِ واقعي است، گفت: ميوههاي قاچاق را با تريلي ۱۸ چرخه و از مبادي آسفالته به كشور وارد ميكنند. به گزارش «آرمان» و به نقل از پايگاه اطلاع رساني اتاق اصناف ايران، سيد محسن محمودي اظهار داشت: اتحاديه بارفروشان پيش از اين اطلاعيهاي را به واحدهاي صنفي مبني بر تشديد برخورد با صنوف متخلف و دخيل در امر قاچاق صادر كرده است اما در جلسه اخير وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار بر اين شد كه اطلاعيهاي ديگري نيز از سوي مسئولان مربوطه تنظيم شود و در اختيار اتحاديه براي ابلاغ به واحدهاي صنفي قرار بگيرد. به گفته او در حال حاضر به جز موز، نارگيل، آناناس و زنجبيل كه به صورت قانوني وارد كشور ميشود، واردات مابقي اقلام ميوه، ممنوع است.
منبع: آرمان
زمانبندی انتشار: 9 اسفند 1394 - 09:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]