تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835415054




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقلیت های مذهبی ایران و انتخابات مجلس + تصویر


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



اقلیت های مذهبی ایران و انتخابات مجلس + تصویر
روز نو :  از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس شورای اسلامی ۵ تن از آنان از اقلیت های مذهبی هستند. بر این اساس ارامنه جنوب و شمال مانند یهودیان و زرتشتی ها هر کدام یک نماینده، و آشوریان و کلدانی ها نیز با هم یک نماینده را در مجلس دارند. 

 

 


به گزارش یورونیوز، در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، دو نامزد از جامعه کلیمیان ایران با یکدیگر رقابت می کنند.
آمار دقیقی از جمعیت یهودیان در ایران در دست نیست و با این همه انجمن کلیمیان آن را بین ۱۱ تا ۱۲ هزار تن برآورد می کند. آقای می راخور، یکی از شهروندانی یهودی ساکن تهران می گوید: «به صورت گسترده همه در انتخابات شرکت می کنند چراکه وظیفه ملی خودشان می دانند. گفته شده چون ما نماینده مستقل و متعلق به اقلیت ها را داریم باید فقط باید به یکی از دو نماینده خودمان که از طریق شورای نگهبان انتخاب شده می توانیم رای بدهیم.» 


بیشترین جمعیت کلیمیان در پایتخت ساکن بوده و سپس در شیراز اصفهان، کرمان و کرمانشاه بیشترین کلیمیان ایران زندگی می کنند.  یهودیان نیز مانند دیگر اقلیت های به رسمیت شناخته شده اند. 
اقای خالدار، دیگر شهروند یهودی می گوید: «قدردانی می کنیم از مسوولین ایران که این اجازه را به تمام اقلیت ها داده اند که از هر اقلیت مذهبی حداقل یک نماینده در مجلس باشد و اینجای تشکر دارد.» 

 


در رابطه با جمعیت ارامنه، آشوریان و کلندانی ها نیز آمار ها تخمینی است. شورای خلیفه گری ارامنه شمار مسیحیان را حدود ۱۰۰ هزار تن برآورد می کند که چیزی در حدود به هشتاد درصد این شمار، ارامنه هستند.
جمهوری اسلامی ایران، مسیحیت را به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت می شناسد با این همه مسیحیان فارسی زبان که عمدتا پروتستان و به ندرت کاتولیک هستند در مجلس کرسی ندارند. 

 


آقای امیرخانیان، از شهروندان ارمنی تهران می گوید: «در دنیا در تمام جوامع هیچ چیزی کامل نیست. در ایران هم به همین صورت است اگر مشکلات اقتصادی برای کل جامعه است برای ارامنه هم هست. اگر امتیازاتی برای کل جامعه ایرانی است برای ارامنه هم هست. گه گاهی اتفاقاتی پیش می اید مثلا در مورد «دیه» ارامنه خوشبختانه مساله حل شده است. در خصوص مسایل قضایی به صورت موردی مسایل حل می شود. ولی اینکه صد در صد تمام حق و حقوق ارامنه رعایت می شود یا نه، مثل جامعه ایران است. به طور کلی از لحاظ مسایل اجتماعی، انجمن هایمان، مدارسمان، کلیسا ها همه فعال هستند و هیچ موردی در مسایل مذهبی نداریم.» کارن خانلری، نماینده ارامنه ایران در مجلس و نامزد شرکت در این دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره پیش بینی کسب سمت هایی بالا تر از نمایندگی مجلس می گوید: «حدود دو سال پیش که آقای روحانی تازه رییس جمهور شده بود من ۴ نفر را برای معاونت و مشاورت در وزارتخانه های مختلف معرفی کردم. تعاملاتی وجود داشت و بررسی هایی شد که اولا این افراد چه کسی هستند و آیا تخصص لازم را دارند یا نه. این امید هست و ما همیشه سعی می کنیم در این راستا رایزنی هایی را داشته باشیم و اگر بتوانیم از طریق نیروهای متخصص خودمان به کشورمان خدمت کنیم، حتما در این راستا گام برمی داریم و محدودیت وجود ندارد. این مساله بر می گردد به مسایل سیاسی. پست و مقام های سیاسی به بحث تبعیض و از این دست مسایل برنمی گردد بلکه به حضور ارامنه در جریانات مختلف کشور مربوط می شود.»
وی درباره مشکلات اجتماعی ارامنه به یورونیوز می گوید: «مثلا جوانان ما وقتی به سربازی می روند بر اثر تقسیمات لشگری در شهرهایی می افتند که در آنجا جامعه ارمنی یا کلیسا وجود ندارد. ما نامه هایی که به ارتش در این رابطه می نویسیم جواب مساعد می گیریم و سعی می شود جوانان ما به نزدیک ترین شهر که کلیسا یا جامعه ارمنی در آن است اعزام شوند. همین مساله در مورد دانشگاه ها هم وجود دارد.» 


همچنین در رابطه با مشکلات اقتصادی ارامنه یادآور می شود: «در اثر تحریم ها طی سال های اخیر علیه ایران مسایل اقتصادی ما تحت تاثیر قرار گرفت. ما هم مشکلات اقتصادی بزرگی داریم. افراد جامعه ما بر اثر این تحریم ها ضررهایی دیده اند. کسب و کارهای کوچک و متوسط ما تقریبا در حال حذف از صحنه رقابت هستند. امیدواریم در پسابرجام این مشکلات تعدیل شود.»
اگرچه در این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی، دو زن از اقلیت های دینی تائید صلاحیت شده اند ولی در ۹ دوره گذشته مجلس از این جمعیت هیچ زنی به مجلس راه نیافته است.
به گزارش جواد منتظری، خبرنگار یورونیوز در تهران: «اگرچه اقلیت های دینی پس از انقلاب اسلامی در ایران ملزم به رعایت مظاهر و قوانین اسلامی شده و از فعالیت تبلیغی خارج از جامعه خودشان منع شده اند با این حال به خوبی توانسته اند، دین، زبان، آداب و سنت های خود را حفظ کنند.»



تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن