تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 4 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برترين [مرتبه] ايمان آن است كه بدانى هركجا باشى خدا با تو است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1869597354




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سرمقاله «جوان»/ عبدالله گنجی رقابت هویت‌ها یا سلایق؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سرمقاله «جوان»/ عبدالله گنجی
رقابت هویت‌ها یا سلایق؟
طرفداران جمهوری اسلامی اسمی، راه حل مشکلات کشور را هضم شدن در پروسه جهانی‌سازی می‌دانند و تلاش می‌نمایند از جمهوری اسلامی تصویری مخابره کنند که با استانداردهای سیاسی- اجتماعی غرب همخوانی داشته باشد.

خبرگزاری فارس: رقابت هویت‌ها یا سلایق؟



به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس «عبدالله گنجی» در سرمقاله شماره امروز روزنامه «جوان» نوشت: رقابت‌های انتخاباتی معمولاً مبتنی بر تعاریف کلیشه‌ای-ساختاری موجود درک می‌شود و آنچه در روند تاریخی به عرف تبدیل شده است مورد استفاده، قضاوت و رد یا تأیید قرار می‌گیرد. دوگانه اصلاح‌طلب- اصولگرا بارزترین نماد این درک ساختاری است. انگاره ذهنی بسیاری از ما این است که رقابت موجود رقابت سلایق مختلف برای نحوه اداره کشور است و انتخابات را بازاری در درون دالان جمهوری اسلامی می‌دانیم که در آن دست به انتخاب می‌زنند. سؤال این است که آیا محتوای رقابت نیز باید مانند ساختار آن فهمیده شود؟ از مناطقی که رقابت، بومی، قومی‌، طایفه‌ای و محلی است اگر بگذریم، رقابت را نمی‌توان رقابت سلایق دانست. به تعبیر دیگر رقابت کلان سیاسی موجود را نمی‌توان رقابت سلایق دانست. رقابت سلایق بر برنامه متمرکز است، بدین معنی که یک جریان روش حصول فلان سیاست را متمایز از روش جریان مقابل می‌داند. مثلاً یک جریان بر گسترش کمی آموزش عالی تأکید می‌کند و دیگری بر گسترش کیفی. یک جریان بر راه شوسه اصلی اصرار دارد و دیگری بر راه‌آهن، یک جریان تأمین اجتماعی را اولویت می‌داند و دیگری تجهیز بیمارستان‌های کشور، یک جریان صادرات را محور تولید می‌داند و دیگری تولید را جایگزین واردات می‌خواهد. آیا اکنون محتوای رقابت سیاسی در ایران این گونه است؟ تبدیل رقابت سلایق به رقابت هویت‌ها از خرداد 1376 شروع شد. آنجا که رأی آن حماسه را به دوگانه طرفداران جمهوریت و اسلامیت نظام تبدیل کردند و سهم جمهوریت را 20 میلیون و سهم اسلامیت را 8 میلیون اعلام و با صراحت آن رأی را» رأی نه به جمهوری اسلامی» قلمداد کردند و برای اجرایی کردن این باور در کشور برنامه‌ریزی نمودند که راهبرد «استحاله پارلمانی» نام گرفت. محتوای نطق‌ها، ‌جلسات محفلی و رسانه‌های همسو با مجلس ششم نشان می‌دهد که رقابت آنان «رقابت با نظام» بوده است نه «رقابت در نظام» و بعد از آن نیز مدل‌های حکومتی دیگری در مقابل «مدل جمهوری اسلامی» طرح و تئوریزه شد که می‌توان به «جمهوری‌خواهی»، «مشروطه‌خواهی» و «دمکراسی‌خواهی» اشاره کرد که از جهت مبنای معرفتی و شاکله حکومتی هیچ ربطی به اندیشه امام نداشت. اکنون و پس از سال‌ها این روند با ناکامی مواجه شده است. این ناکامی نه به دلیل تغییر باورها که به دلیل نبود زمینه اجتماعی آن است. راهبرد «صبر استراتژیک» اکنون به کار گرفته شده است تا شاید زمینه‌ای برای احیای واگرایی مجدد رخ‌نمایی کند.
در حال حاضر و پس از فتنه 1388 تئوریسین‌های معرفتی ساکت نشسته‌اند. از حمله به اسلام سیاسی، ولایت فقیه، نسبت دین و دموکراسی، دین و سیاست، دموکراسی و روحانیت، علم و دین و... خبری نیست. حتی از مرزبندی با هاشمی (به دلیل بی‌اعتقادی وی به دموکراسی) هم خبری نیست، دیگر آن جماعت اصرار ندارند کارگزاران سازندگی را بین چپ و راست  نگه دارند، بلکه در وسط لحاف خود جا داده‌اند. دیگر مرزبندی با آنچه «اقتدارگرایان» می‌گفتند و سال 1376 بر آنان پیروز شدند، ندارند. دیگر سیما، سیمای لاریجانی نیست و کاظم جلالی برای سران فتنه (اصلاح‌طلبان!)‌طلب اعدام نکرده است. اما این عقب‌نشینی‌ها در حوزه نیروهای فکری تجدیدنظرطلب به معنی عدول از اندیشه و مواضع نیست و صریحاً زمان‌شناسی را یادآور می‌شود و مقتضیات زمان را به خوبی می‌فهمد. یک روز شیب کار را تا کودتای رنگی جلو می‌برند و یک روز به کمربند روحانی و علی مطهری نیز دست می‌گیرند تا از روی پل رد شوند.
آنان پس از چند دوره «رقابت‌ هویتی» با نظام، «دموکراتیزه کردن» نظام با روش اصلاحات را سوخته شده و نخ‌نما می‌دانند. لذا بخش فکری اصلاحات «نرمالیزاسیون» را به روحانی پیشنهاد کرد. اکنون دموکراتیزه کردن اصلاحات به نرمالیزاسیون شیفت پارادایمی پیدا کرده است. اصلاح‌طلبان نرمالیزاسیون را گذر از حالت انقلابی به حالت عادی معنا می‌کنند. به تعبیر دیگر به جای حمله به ماهیت انقلاب اسلامی به سکون آن رأی می‌دهند. بنابراین رقابت موجود را ـ آنجا که رقابت سیاسی است ـ  نه رقابت سلایق که باید رقابت هویت‌ها  نامید. رقابت موجود بین «هویت حقوقی» و «هویت حقیقی» انقلاب اسلامی است. معنی این حرف را اگر بخواهیم روشن‌تر بیان نماییم باید رقابت را بین «طرفداران انقلاب اسلامی» و «طرفداران جمهوری اسلامی اسمی» بدانیم. رقابت را بین «پرچمداران پسوند اسلامی» و «پرچمداران محتوای اسلامی» باید دانست. رقابت را نه بین ضدانقلاب و انقلابی که بین معتقدین به پایان انقلاب اسلامی و استمرار آن باید دانست. طرفداران جمهوری اسلامی اسمی، به مجلسی می‌اندیشند که از نظر سیاسی خنثی، از جهت هویتی بی‌اعتقاد به واژه‌ دشمن و مرزبندی با غرب، از جهت مدل اداره کشور بی‌اعتقاد به مدل‌های بومی و راه حل مشکلات کشور را هضم شدن در پروسه جهانی‌سازی می‌دانند و تلاش می‌نمایند از جمهوری اسلامی تصویری مخابره کنند که با استانداردهای سیاسی- اجتماعی غرب همخوانی داشته باشد و غرب را ساکت کنند. طرفداران ماهیت حقیقی نظام بر این باورند که رسیدن به قله‌های عزت و پیشرفت با ایستادن بر خودباوری بومی و پشتکار ملی قابل حل است. بر این باورند که قله‌های پیشرفت تاکنون با روح انقلابی فتح شده است. کاظمی‌آشتیانی (سلول‌های بنیادین)، تهرانی‌‌مقدم (موشکی) و شهید شهریاری (هسته‌ای) نمونه‌هایی از عمل انقلابی و پیشرفت است. رقابت از یک سو بین کسانی است که از عبوس شدن چهره امریکا نگرانند و معتقدند «دیگر هر حرفی را نباید زد» و کسانی که هویت، استقلال و قدرت منطقه‌ای ایران را در سایه اسلام انقلابی می‌دانند. طرفداران جمهوری اسلامی اسمی به  نمایندگانی می‌اندیشند که مرگ بر امریکا نگویند، انقلابی‌گری (می‌گویند افراط‌گری) را مانع توسعه کشور می‌دانند، از پاسداران نیروی دریایی سپاه تشکر نمی‌کنند که خدای ناکرده کری و اوباما در راهرویی، جایی گلایه نکنند! و به مدلی از حکومت جمهوری اسلامی می‌اندیشند که غرب نسبت به آن احساس آرامش کند.
 اما جریان انقلابی کشور معتقد به اسلامی هستند که امام می‌فرمود: «اسلامی که برای جهانخواران ضرر نداشته باشد، اسلام نیست»، بنابراین رقابت موجود در بخش‌های سیاسی را باید رقابت «پسوند اسلامی» با «انقلاب اسلامی» دانست که منازعه نه بر سر سلایق و نحوه حل مشکلات اجرایی کشور که بر سر سکون یا تپش انقلاب اسلامی است.

94/12/05 - 03:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن