واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: تجهیز بیش از 69 هزار مدرسه به کتابخانه معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر 105 هزار مدرسه در کشور دایر است که از این میان 69 هزار و 712 مدرسه مجهز به کتابخانه هستند.
۱۳۹۴ سه شنبه ۴ اسفند ساعت 15:15
به گزارش پانا شهر تهران ، چهارمین جلسه هیأت امنای مجمع کتابخانه های بزرگ کشور (مکتب) به میزبانی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام سید محمد علی آل هاشم رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و حمید رضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به ارائه گزارشی از وضعیت کتاب، کتابخانه ها و کتابخوانی در سازمان های مربوطه پرداختند.
پیوند این دو مجموعه به مجمع کتابخانه های بزرگ کشور انجام شد و در حال حاضر ارتش جمهوری اسلامی ایران مجهز به 335 باب کتابخانه، با هدف خدمات رسانی به کارکنان ارتش و خانواده های آنان است. 69 هزار و 712 هزار مدرسه مجهز به کتابخانه
حمید رضا کفاش از وضعیت کتابخانه های مربوط به وزارت آموزش و پرورش و سازمان های متبوع، در حال حاضر 105 هزار مدرسه در کشور دایر است که از این میان 69 هزار و 712 مدرسه مجهز به کتابخانه هستند.
35 هزار و 712 کتابخانه به صورت آموزشگاهی و با حداقل دو هزار جلد کتاب، توسط مربی پرورشی مدارس اداره می شود و این کتابخانه ها عموماً در سطح دوره های متوسطه فعال هستند. این گزارش می افزاید: 33 هزار و 919 کتابخانه نیز به صورت کلاسی، با تمرکز بر دوره ابتدایی دایر است؛ کتابخانه های کلاسی، محدود به قفسه ای از کتاب در کلاس هستند که اداره آن بر عهده آموزگار است.
مجموع منابع موجود در کتابخانه های مدارس، 104 میلیون و 96 هزار و 730 نسخه کتاب است. علاوه بر این، در کنار واحد های آموزشگاهی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مدیریت حدود یک هزار کتابخانه تخصصی کودک را در سراسر کشور بر عهده دارد؛ همچنین، 650 دارالقرآن دارای کتابخانه های تخصصی در حوزه علوم قرآنی، 64 مرکز مشاوره دارای کتابخانه های تخصصی در حوزه روانشناسی و مشاوره، هزار و 183 کانون فرهنگی تربیتی برای گذران اوقات فراغت دانش آموزان و 318 اردوگاه فرهنگی تربیتی در سراسر کشور مجهز به کتابخانه است. 50 کتابخانه ستادی و استانی و 33 کتابخانه سازمان دانش آموزی نیز مشغول به فعالیت هستند. کسری نیروی کتابدار در مدارس توسط انجمن کتاب یاران، متشکل از دانش آموزان علاقمند و تحت نظر مربی پرورشی مدرسه جبران می شود.
در حال حاضر تعداد 121 هزار و 951 دانش آموز در این انجمن فعالیت می کنند.
* ناشران فعال در وزارت آموزش و پرورش*
بر اساس آمار ارائه شده، در حال حاضر چهار ناشر به طور رسمی در وزارت آموزش و پرورش مشغول فعالیت هستند:
انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حوزه کودک و نوجوان
انتشارات پیوند وابسته به سازمان انجمن اولیا و مربیان در حوزه آموزش خانواده
انتشارات مدرسه وابسته به سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش در حوزه کودک و نوجوان و برنامه درسی
انتشارات تربیت وابسته به معاونت پرورشی در حوزه تولید کتاب های تربیتی برای مربیان.
* عضویت ارتش در مجمع کتابخانه های عمومی کشور*
با توجه به گزارش های ارائه شده و حجم گسترده فعالیت فرهنگی در دو مجموعه یادشده، عضویت ارتش جمهوری اسلامی در مجمع کتابخانه های عمومی کشور، با اکثریت آراء به تصویب رسید. در گام بعد پیشنهاداتی به منظور تقویت این دو مجموعه ارائه شد؛ ضرورت آموزش نیروی انسانی، تجهیز کتابخانه ها به نرم افزار مدیریتی مناسب، پیشنهاد و رایزنی در خصوص طرح سربازکتابدار، ایجاد ساختار سازمانی و تشکیلات سطح بندی کتابخانه ها، آسیب شناسی نقاط قوت و نقاط قابل بهبود کتابخانه های آموزشگاهی، ساده سازی علم برای دانش آموزان از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود. در ادامه این نشست با توجه به مصوبات جلسات پیشین مبنی بر راه اندازی 4 کارگروه تخصصی «نظام هماهنگ ارتباطی میان کتابخانه های کشور»، «روابط و همکاری های بین الملل»، «آموزش و همایش» و «ترویج کتابخوانی»، از هر یک از اعضا به منظور فعالیت در کارگروه های مذکور، نظرسنجی شد. تشکیل همایش دستگاه های عضو مکتب با مجموعه متناظر کشوری، به منظور ایجاد انسجام ملی در حوزه کتابخانه ها، همچنین حضور نمایندگانی از دیگر نهاد های دولتی و عمومی از جمله سپاه و بسیج و دیگر دستگاه های مرتبط در جلسات آتی مکتب به تصویب رسید. رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی؛ معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی؛
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی از جمله حاضران در این جلسه بودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]