واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حجتالاسلام شعبانی:
نمایندگان مجلس خبرگان پیگیر مطالبات رهبری باشند / کلاهبرداری سیاسی ممنوع / منتسبان به لیست بی بی سی اعلام برائت کنند
کاندیدای مجلس خبرگان در استان همدان با بیان اینکه نمایندگان مجلس خبرگان در استانها باید پیگیر مطالبات رهبری باشند، گفت: مبانی سیاسی رهبری قابل دفاع است اما زیاد به آن ورود نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، حجتالاسلام حبیب شعبانی بعدازظهر دوشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری فارس در همدان، پاسخگوی سئوالات این مجموعه بود. وی در خصوص طرح شورای رهبری، ضمن مخالفت جدی با آن اظهار کرد: اجرای شورای رهبری از نظر مدیریتی، اجرایی و عملیاتی اشکال دارد. به گفته این کاندیدای مجلس خبرگان، از نظر مدیریتی هیچ تضمینی برای اینکه این نظریه جوابگو باشد، وجود ندارد. وی با تاکید بر اینکه موضوع نظریه شورای رهبری مفصل است، ادامه داد: در فضای فقهی به این نکته نگاه میشود که آیا ولایت برای شخص یا اشخاص است؟ اگر برای اشخاص باشد باید در مورد آن بحث شود چراکه فارغ از بحث فقهی در بحث اجرایی جوابگو نیست، زیرا به اهدافی که از ولایت وجود دارد با این جریان نمیتوان به آن رسید. شعبانی در خصوص انگیزه طرح نظریه شورای رهبری، بیان کرد: آقایانی که این طرح را مطرح میکنند زمانی خود جزو مخالفان اصل آن بودند و میگفتند که این نوع دیدگاه ضعف دارد چراکه درخصوص قوه قضائیه اجرا شده و جواب نداده بود. وی ادامه داد: اگر کسی شورای رهبری را مطرح میکند باید این موضوع در مجلس خبرگان رأیگیری شود، صحبت شود و موافق و مخالف نظر دهند و بعد رسانهها اعلام کنند، نه اینکه اول رسانه اعلام کند. شعبانی افزود: این آقایی که نظریه شورای رهبری را اول از طریق رسانهها اعلام میکند در واقع میخواهد غیر مستقیم به مردم القا کند که رهبری ضعف دارد و قصد اول فقط تضعیف ولایت فقیه است نه تقویت آن. وی ادامه داد: آقایان اگر صادق بودند شورای رهبری را ابتدا در خبرگان مطرح میکردند و بعد از طی مراحل لازم در رسانهها مطرح میشد.
*مجلس خبرگانیها باید بصیر باشند و باتقوا این کاندیدای مجلس خبرگان در استان همدان با تاکید بر اینکه ولایت یک حکم وضعی و شرعی است، بیان کرد: شخص ولی فقیه خارج از چارچوب شرعی نمیتواند ورود پیدا کند و اگر خارج شد عدالت او زیر سئوال است. وی ادامه داد: نظارت بر رهبری اگر باطل است به معنی آزاد بودن رهبری نیست که هرگونه بخواهد عمل کند بلکه مجتهد عادل در چارچوبها و ضوابط شرعی عمل میکند و از مشاوران نیز بهره میگیرد. شعبانی در ادامه در خصوص موضوع نفوذ، بیان کرد: افرادی که محکم نیستند و پایبندی عمیق به مسائل عقیدتی و گفتمان انقلاب اسلامی ندارند در معرض نفوذ بیشتری قرار میگیرند. وی افزود: همچنین افرادی که منفعتطلب بوده، قدرت و شهرتطلب باشند در معرض نفوذ هستند چراکه فرد قدرتطلب است به دنبال منفعت خود است و به طور طبیعی امروز اگر شعاری دهد و به قدرت برسد، در آینده نیز شعار خود را تغییر میدهد تا دوباره به قدرت برسد. این کاندیدای مجلس خبرگان در استان همدان افزود: در خصوص کاندیدای مجلس خبرگان باید مراقب بود افرادی انتخاب شوند که تقوای الهی داشته باشند چراکه هرچه تقوا، سلامت نفس و روح افراد بزرگتر باشد قدرتطلبی کمتر میشود و هر چه زهد بیشتر باشد قدرتطلبی کاهش مییابد. وی با تاکید بر اینکه به طور صرف تقوا کافی نیست، ادامه داد: فرد باید در کنار تقوا، بصیرت هم داشته باشد تا در معرض نفود قرار نگیرد، این مسئله به بینشها و بصیرت سیاسی شخص بر میگردد که موقعیتها را تحلیل کند و دوست و دشمن را بشناسد و عملکرد خود را با شناخت خود منطبق کند. شعبانی ادامه داد: اگر شخصی تقوای کمتری یا قدرتطلبی بیشتری داشت و یا تقوای او بیشتر و بصیرتش کم بود بیشتر از دیگران در معرض نفوذ قرار میگیرد. وی در خصوص عملکرد مجلس خبرگان دوره چهارم اظهار کرد: در مجلس خبرگان چهارم برخی افراد مواجهه با جریانات فتنه ورود پیدا کرده و به گفته رهبری عمارگونه رفتار کردند، بسیاری از افراد در خبرگان عملکرد خوبی داشتند اما این مسائل به صورت موردی است. *عملکرد خبرگان چهارم در پیگیری مطالبات رهبری خوب بود / البته انتظارات بیشتری میرفت کاندیدای مجلس خبرگان در استان همدان ادامه داد: عملکرد مجلس خبرگان دوره چهارم در پیگیری مطالبات رهبری هم خوب بود، اما به صورت کلی انتظارات بیشتری از آن میرفت. وی با بیان اینکه خبرگان زمینهای است که بتوان ورودهای جدی پیدا کرد، ادامه داد: گفتمان انقلاب همیشه پیروز خواهد بود.
شعبانی در خصوص وظیفه مجلس خبرگان خاطرنشان کرد: وظیفه خبرگان در قانون اساسی تعیین رهبری و توجه به شرایطی است که رهبری باید داشته باشد. وی با تاکید بر اینکه ولایت مربوط به شخص حقیقی نیست و ولایت در روایات متصل به یکسری شاخصهای خاص است، افزود: در قانون اساسی توجه به شرایط خاص مد نظر است و دائم باید شرایط ولی فقیه رصد شود چراکه انسان موجودی در حال تغییر و تحول است. کاندیدای مجلس خبرگان در استان همدان با تاکید بر اینکه به نظرم چند کار باید در مجلس خبرگان انجام شود که جزو خلأهای خبرگان است، ادامه داد: نمایندگان مجلس خبرگان در استانها پیگیر مطالبات رهبری باشند و آنها را در حوزه و دانشگاه تبیین کنند چراکه مبانی سیاسی رهبری قابل دفاع است اما زیاد به آن ورود نشده است. وی ادامه داد: مجلس خبرگان وظیفه تعیین رهبر را دارد، البته امیدواریم موضوع تعیین رهبری اتفاق نیفتد و طول عمر مقام معظم رهبری بابرکت باشد. شعبانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در فرمایشات خود مسئله نظامسازی و ساختارها را مطرح کردند، گفت: اما فارغ از وظیفه تعیین رهبری، مجلس خبرگان باید یکسری وظایف را انجام دهند و در مباحث علمی، فقهی، نظامسازیها و مسائل جوانان ورود پیدا کند. *افراد به هر قیمتی به دنبال کسب رأی نباشند وی افزود: شاید به صورت شخصی اقداماتی در خبرگان انجام شده باشد و برخی صحبتهایی کرده باشند اما شخصی بود و ورود جدی در این زمینه نداشتهاند. این کاندیدای مجلس خبرگان در خصوص استفاده از عکس شهدای حرم از سوی برخی از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بهتر است اخلاق انتخاباتی رعایت شود و افراد به هر قیمتی به دنبال کسب رأی نباشند. وی با بیان اینکه باید اخلاق انتخاباتی تعریف و تبدیل به قانون شود، خاطرنشان کرد: با این امر زمینه برای ضمانت اجرایی آن نیز مهیا میشود.
شعبانی ادامه داد: آییننامه انتخاباتی باید اخلاقیتر و سختتر تعریف شود و باید اجازه سوء استفاده به افراد با ایجاد ضمانت اجرایی قوی داده نشود، در صوتی که کسی تخلف کرد از انتخابات کنار گذاشته شود. وی درخصوص فهرست اعلام شده از سوی هاشمی و شبکه BBC اظهار کرد: در بحث حمایت بیبیسی از لیست آقای هاشمی تحلیلهای مختلفی وجود دارد لذا برخی معتقدند که بیبیسی می خواهد اختلافافکنی با ارائه یک فهرست دوقطبی بودن را القا کند. این کاندیدای مجلس خبرگان با بیان اینکه احتمال نخست این است که بیبیسی با این لیست یک وجه اشتراکهایی دارد و لیست معرفی شده را به منافع خود نزدیکتر میبیند، بیان کرد: این امر به واقعیت نزدیکتر است زیرا امکان دارد نقطه نزدیکی از نظر منافع داشته باشند و بیبیسی این لیست را نزدیکتر به برآورده کردن سیاستهای خود میداند. وی افزود: در مجموع با توجه به این دو احتمال موجود، به افرادی که در داخل هستند و مورد حمایت بیبیسی قرار گرفتهاند میگوییم که با توجه به این وضعیت، بهتر است از مواضع بیبیسی ابراز انزجار کرده و ضمن محکومیت آن، اعلام مواضع کنند. شعبانی ادامه داد: اگر احساس می کنند بیبیسی میخواهد اختلافافکنی کند این اجازه را ندهند و اگر منافع مشترکی ندارند اعلام برائت کنند. وی با بیان اینکه عدهای گاهی برخی مواضع را قبول ندارند اما وقتی میبینند به سود آنها در کسب رأی بیشتر است، سکوت میکنند افزود: این نوع تفکر، اخلاقی نیست. *باید از منفعتطلبی سیاسی دست برداشت این کاندیدای مجلس خبرگان در استان همدان افزود: گاهی برخی کاندیداها میبینند دشمن حمایت میکند و چون منفعت او در آن حمایت است، سکوت میکند که این مسئله کار درستی نیست. وی با بیان اینکه باید از منفعتطلبی سیاسی دست برداشت، گفت: این موضوع در همدان در دایرههای کوچک رخ داده است که برخی کاندیداها مواضع مشترک با جریان مخالف و دشمن ندارند اما برای جذب آرا سکوت کردهاند. شعبانی باز هم تأکید کرد که اگر کسی در فضای انتخابات به دنبال جمع کردن رأی به هر قیمتی باشد کاری غیر اخلاقی کرده که متأسفانه در فضای سیاسی در بسیاری از مواقع از این کارها اتفاق میافتد. وی افزود: این که کاندیدایی بخواهد خود را از گروه و دیدگاهی خاص معرفی کند و بعد از رأی آوردن تغییر دیدگاه دهد اخلاقاً درست نیست و حق چنین کاری را نداریم. کاندیدای مجلس خبرگان در استان همدان این رویکرد را یک نوع کلاهبرداری سیاسی در راستای به دست آوردن رأی دانست که البته هیچگونه مبنای فقهی و شرعی ندارد.
94/12/04 - 02:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]