واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در جلسه مشترك معاونت هاي ترافيك و اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران مورد تاكيد قرار گرفت: بدون مشاركت شهروندان مشكل ترافيك حل نميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
در جلسه مشترك مديران ارشد حوزه هاي «معاونت حمل و نقل و ترافيك» و «معاونت امور اجتماعي وفرهنگي» شهرداري تهران، اهميت حل مشكل ترافيك با استفاده از مشاركت اجتماعي شهروندان و ضرورت نگاه اجتماعي و فرهنگي به موضوع ترافيك مورد تاكيد قرار گرفت.
به گزارش سرويس «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، احمد نوريان، معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران در اين جلسه ضمن معرفي نظام نامه جامع آموزش و مشاركت هاي اجتماعي با موضوع حمل ونقل و ترافيك، اظهار كرد: هدف مديريت شهري اين است كه شهر به استخدام شهروندان درآمده و تمام اجزا و اندام شهر در خدمت به شهروندان به كار گرفته شوند.
وي در جمع مديران حمل و نقل شهري پايتخت افزود: از منظر مديريت شهري، شهرپايدار شهري است كه از چهار منظر كالبدي، فرهنگي، منافع و فرصت هاي شهروندان و سيستم هاي مديريتي به مرحله پايداري و ثبات رسيده باشد.
وي با اشاره به اين كه دوره و زمانه برخوردهاي تنگ نظرانه از طريق «تكفير» گذشتگان براي اين كه خود را «تطهير» كنيم سپري شده، تصريح كرد: البته اعمال سليقه هاي شخصي در روش هاي مديريتي و آزمودن شيوههاي آزمون و خطا هيچ نتيجهاي جز از بين بردن فرصتهاي موجود و بياعتمادي مردم دربر ندارد.
رييس سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران با تاكيد بر اينكه روحيه حاكم بر كليه فعاليتهاي شهرداري تهران به عنوان يك نهاد اجتماعي حركت بر محور انسان است، اظهار كرد: آنچه به شهر معنا و مفهوم مي بخشد كالبد شهر نيست، بلكه روح شهر است كه بايد آن را در فرهنگ شهري جست و جو كنيم.
وي استفاده از گرايش هاي اجتماعي در مديريت شهري به منظور تسهيل در ماموريت ها و تبديل تقابل ها به تعامل ها را مورد تاكيد قرار دادو يادآور شد: انجام فعاليت هاي روز آمد و ارائه خدمات در شان شهروندان در دستور كار شهرداري تهران به عنوان يك سازمان آموزش دهنده و در عين حال مشاركت پذير قرار دارد.
نوريان نگاه اجتماعي و فرهنگي به مباحث شهري را از اصلي ترين راهكارهاي دست يابي به حمل و نقل روان، ايمن و سريع دانست و ادامه داد: البته اقداماتي مانند توسعه فضاي مجازي براي به حداقل رساندن سفرهاي غير ضرور و ترويج استفاده از دوچرخه، مكمل اين نگرش فرهنگي و اجتماعي به مسائل ترافيكي است.
وي يكپارچه نبودن متوليان امور شهر به علت عدم وجود مديريت واحد شهري و نيز استفاده از برخي قوانين شهري كه به سال 1329 بر مي گردند را دو مشكل عمده در فعاليت هاي شهري برشمرد و خاطر نشان كرد: در اين شرايط اهميت اقدامات شجاعانه اي مانند ايجاد نخستين مسير تندروي اتوبوسراني روشن مي شود.
مهندس بهنام خوشنودي توجه به فرهنگ سازي و بستر سازي فرهنگي جهت حل مسائل و مشكلات ترافيكي را مورد تاكيد قرار داد و تصريح كرد: به اين منظور نه تنها بايد تمام ظرفيت هاي بالقوه و بالفعل مديريت شهري مورد استفاده قرار گيرد بلكه ساير دستگاه ها از جمله رسانه ملي نيز در اثر بخشي بهتر و بيشتر فعاليت هاي شهري مي بايست همكاري كنند.
بنابراين گزارش در پايان اين جلسه مدير كل آموزش و مشاركت هاي اجتماعي شهرداري تهران فرايند اجتماعي شدن مديريت شهري را نيازمند برقراري رابطه منطقي با شهروندان به عنوان سرمايه اي اجتماعي دانست و گفت: سه كليد واژه اين سرمايه اجتماعي، آگاهي بخشي، اعتماد سازي و مشاركت پذيري است.
دكتر محمدرضا ناري ابيانه با تشريح نظام نامه جامع آموزش و مشاركت هاي اجتماعي در موضوع حمل و نقل و ترافيك خاطر نشان كرد: چهار اولويت اصلي براي اين شيوه نامه در نظر گرفته شده كه به ترتيب شامل ترافيك، حمل و نقل عمومي، آلودگي هوا و آلودگي صوتي است.
گفتني است در پايان اين جلسه پي گيري مهم ترين مسائل و مشكلات هران در حوزه حمل و نقل و ترافيك و از جمله اولويت هاي فوق از منظر اجتماعي و فرهنگي از طريق تشكيل كارگروهي مشترك و در قالب تهيه و تدوين تفاهم نامه اي عملياتي مورد توافق طرفين قرار گرفت.
انتهاي پيام
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]