واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: دبيركل جمعيت هلال احمر ايران: كودكان ، قرباني جنگ نمي شوند اگر دولتها اراده كنند
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز:دبيركل جمعيت هلال احمر ايران گفت اراده دولت ها و تقويت ارزش هاي انسان دوستانه به تشكيل فضايي عاري از خشونت براي زندگي آرام كودكان منجر مي شود.
به گزارش دريافتي روز چهارشنبه گروه حوادث ايسكانيوز:دكتر «موسوي» در همايش «كودكان ، قربانيان خاموش جنگ» تاكيد كرد؛ انديشه ممنوع كردن جنگ به عنوان ابزار حل و فصل اختلاف ها ميان دولتها ، قدمت چنداني ندارد.
وي تصريح كرد: در قرن بيستم اين انديشه به طور جدي وارد عرصه روابط بين الملل شد ومتاسفانه هنوز آرمان زندگي در جهاني صلح آميز به تحقق نپيوسته است.
دبيركل جمعيت هلال احمر ايران ادامه داد: انديشه محدود كردن آثار ناگوار جنگ ها و حمايت از غير نظاميان از سابقه تاريخي چشمگيري برخوردار و در همه فرهنگ ها و تمدن ها از ديرباز قواعدي براي محدود كردن آثار ويرانگر جنگ ها وجود داشته است.آنچه امروز حقوق بين الملل بشردوستانه ناميده مي شود در واقع بسيار ريشه دارتر از آن است كه به نظر مي رسد.
«موسوي» خاطرنشان ساخت:ريشه هاي حقوق بشردوستانه را بايد در تاريخ و فرهنگ ها و مذاهب ملل مختلف جست و جو كرد.در اين ميان دين مبين اسلام جايگاه و ارزشي خاص و قابل توجه دارد و حجم وسيعي از قواعد حقوق بين الملل بشردوستانه برخاسته از تعاليم ارزشمند و انساني قرآن است.
وي با بيان اينكه يكي از ابعاد حمايت از غير نظاميان موضوع حمايت از كودكان در جنگ هاي مسلحانه است اعلام كرد: براساس حقوق بين الملل بشردوستانه دولتها و گروههاي مسلح از به كارگيري كودكان در جنگ ها منع مي شوند و استخدام كودكان كمتر از 15 سال در ارتش و گروه هاي مسلح، ممنوع و جنايت جنگي محسوب مي شود.
اين مسوول اضافه كرد: در اين حقوق حمايت هاي ويژه اي براي كودكان قرباني جنگي در نظر گرفته شده است و طرف هاي درگير را ملزم مي كند با رفتار انساني و نفي خشونت عليه كودكان ، نيازهاي خاص جسماني و رواني آنها مثل تغذيه ، سرپناه ، پوشاك و جدا نشدن از خانواده هاي خود را تضمين كنند.
دبيركل جمعيت هلال احمر ايران يادآور شد: باتوجه به تاكيد هاي مكرر كنوانسيون ژنو 1949، پروتكل هاي الحاقي 1977، كنوانسيون حقوق كودك 1989، و پروتكل الحاقي به آن درباره ممنوعيت به كارگيري كودكان سرباز مصوب سال 2000 و بسياري اسناد ديگر ، متاسفانه همچنان شاهد به كارگيري آنان در درگيري ها هستيم.
«موسوي» توضيح داد:در ساير كشورهاي درگير جنگ اگر موضوع كودكان سرباز مطرح نباشد، مساله اجحاف به آنان و نبود تضمين برخورداري آنها از حمايتهاي قانوني كه استحقاقش را دارند يكي از موضوعات مهم است.گزارش ايسكانيوز مي افزايد، وي با اشاره به خبرهاي رسانه ها درباره آزار ، كشتار كودكان در جنگهاي مختلف در گوشه گوشه جهان تصريح كرد: هر روز كودكان معصومي در لبنان ، فلسطين ، سودان ، سيرالئون ، كنگو ، عراق ، افغانستان و ....به طرز فجيع به قتل مي رسند.
اين مسوول اظهار داشت:با توجه به تذكرهاي سازمان ملل متحد به طرف هاي درگيري درباره رعايت تعهداتشان در زمينه رفتار با كودكان متاسفانه بهبودي در وضع حمايت از آنان حاصل نمي شود.بي ترديد رسيدن به اين هدف مستلزم اراده دولت ها و تقويت ارزش هاي انسان دوستانه در جهان است و بحث و بررسي درباره اين موضوع مي تواند در جلب توجه عمومي به موضوع منع خشونت عليه كودكان در جنگ و لزوم ساختن فضايي انساني و عاري از خشونت موثر باشد.525/125
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]