تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846190862




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزئیاتی از چگونگی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی جدید در سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جزئیاتی از چگونگی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی جدید در سوریه
از آغاز بحران سوریه، گروه‌های معارض و تروریستی مختلفی که یا از گذشته وجود داشتند و یا تازه تأسیس بودند، فعالیت‌های خود را با رویکردهای متفاوت و عمدتاً با محور مشترک تغییر نظام آغاز کردند.با وجود اشتراک نظر تمامی گروه های مسلح تروریستی بر سر سرنگونی بشار اسد، اما در اهداف، ایدئولوژی، مشی مبارزاتی و چگونگی تحمیل اراده های خود، افتراق نظر زیادی میان آن ها قابل مشاهده است.
کد خبر: ۵۶۹۶۱۰
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴ - 21 February 2016



جزئیاتی از چگونگی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی جدید در سوریه
از آغاز بحران سوریه، گروه‌های معارض و تروریستی مختلفی که یا از گذشته وجود داشتند و یا تازه تأسیس بودند، فعالیت‌های خود را با رویکردهای متفاوت و عمدتاً با محور مشترک تغییر نظام آغاز کردند. این گروه‌ها بعضاً به یکدیگر پیوستند و ائتلاف‌ها، شوراها و هیئت‌هایی را به وجود آوردند تا بتوانند خود را به‌عنوان نماینده بخشی از مردم سوریه معرفی کنند و شرایط را در عرصه سیاسی برای برکناری بشار اسد فراهم سازند.


به گزارش «تابناک»، با وجود اشتراک نظر تمامی گروه های مسلح تروریستی بر سر سرنگونی بشار اسد، اما در اهداف، ایدئولوژی، مشی مبارزاتی و چگونگی تحمیل اراده های خود، افتراق نظر زیادی میان آن ها قابل مشاهده است. از یک سو، از آغاز فعالیت این گروه ها، داعش یا همان القاعده سابق عراق با جدایی از القاعده و تاسیس یک خلافت خودخوانده در حوزه شامات، با شاخه سوری القاعده یعنی جبهه النصره برخورد پیدا می کند که در پی آن، نیروهای زیادی را درگیری ها میان خود از دست دادند. 


از سوی دیگر، جبهه النصره و «ارتش آزاد» در مناطق مختلف سوریه و از جمله شمال حلب به جنگ علیه یکدیگر اقدام کردند؛ داعش و احرار الشام مواضع یکدیگر را مورد حمله قرار داده اند و گروه های شناخته شده و ناشناخته دیگر نیز همین وضعیت را در جبهه های مختلف نبرد در سوریه در مقابل یکدیگر داشته اند.



جزئیاتی از چگونگی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی جدید در سوریه



در همین راستا، با توجه با نقش نیروهای تروریستی مختلف در جنگ داخلی سوریه و به ویژه در درگیری های اخیر حلب، پایگاه تحلیلی- خبری «میدل ایست آی» به وجود اختلاف میان گروه های تروریستی با محوریت گروه «جیش الثوار» پرداخته است.


در این مطلب به قلم «الکس مک دونالد» آمده است: «جنگ داخلی سوریه و نیروهای درگیر در آن، به صورت فزاینده ای در حال پاره پاره شدن هستند و متحدان در حال تبدیل به دشمنان یکدیگر و برعکس هستند».


بعد از گذشتن 5 سال از شروع بحران در سوریه، خطوط بین متحدان و دشمنان در شمال سوریه که در آن عرب ها بر علیه یکدیگر و با خواست کردها علیه یکدیگر می جنگند، تیره و تار شده است. در هفته های اخیر، تحت پوشش جت های روسیه و ایالات متحده، کردهای سوریه تحت هدایت یگان های مدافع خلق، موفق به گسترش کنترل خود بر بسیاری از مناطق شدند.


به عنوان مثال، آن ها به سمت کریدور اعزاز در مرز ترکیه پیشروی کردند و یگان های مدافع خلق به نیروهای چهل هزار نفری دموکراتیک کردستان به عنوان یک گروه شبه نظامی تحت حمایت آمریکا با اعضایی شامل مسیحیان، دروزی ها، ترکمن ها، آشوری ها و همچنین اعراب سنی مانند نیروهای «جیش الثوار» و «الصنادید»، ملحق شدند.



جزئیاتی از چگونگی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی جدید در سوریه



در ماه می سال گذشته، جیش الثوار به عنوان امتزاجی از گروه های مخالف مستقر درحلب و زیر پرچم گروه ارتش آزاد علیه نظام سوریه و داعش پایه گذاری شد. اما کمتر از یک سال بعد، در عین آشفتگی ناظران، به سمت اتحاد با واحدهای مدافع خلق کرد حرکت کرد. با این حال، تحلیل گران می گویند، این گروه در تلاش است تا مطابق منافع آمریکا و متحدان تروریست سابق مانند احرار الشام عمل کند.


جیش الثوار برای مبارزه با دولت سوریه و داعش شکل گرفته بود و در آغاز به اتاق عملیات های «فتح حلب» برای هماهنگی مبارزه با دولت سوریه و داعش پیوست؛ اما به زودی به دلیل اختلاف و درگیری با گروه های تروریستی دیگر، مورد طرد این گروه ها قرار گرفت.


ریشه های اتحاد با یگان های مدافع خلق به «اتاق عملیات های آتشفشان فرات» برمی گردد که دیده شد یگان های مدافع خلق و دیگر گروه های متحد آن، موفق به دفاع از شهر مرزی کوبانی در برابر پیشروی های داعش در ژانویه 2015 شدند. در ماه نوامبر، جیش الثوار با حزب اتحاد دموکراتیک کردستان با هدف مبارزه با تروریسم به نمایندگی از داعش ادغام شد.


طارق ابوزید، سخنگوی جیش الثوار به پایگاه خبری میدل ایست آی گفت که ظهور گروه های تروریستی مانند جبهه النصره، اتحاد با واحدهای مدافع خلق را ضروری کرده است. او گفت: « جبهه النصره در سال گذشته به چندین گروه از مخالفان در سال گذشته حمله کرده و آن ها را از سوریه بیرون کرده است. اما این گروه ها تحت حمایت و حفاظت واحدهای مدافع خلق موفق به ورود دوباره به کشور شدند و سپس با یکدیگر متحد شدند».


جیش الثوار شهرت زیادی در میان گروه های تروریستی دارد؛ اما این شهرت به شدت منفی است، چراکه اولاً با واحدهای مدافع خلق ارتباط دارد و ثانیاً حملات زیادی را علیه دیگر گروه های مخالف انجام می دهد.


مولتو سیویراوغلو، تحلیلگر کرد مستقر در واشنگتن، معتقد است که موفقیت، تاثیرگذاری و به رسمیت شناخته شدن یگان های مدافع خلق باعث شده که این گروه به یکی از جاذبه های اصلی برای بسیاری از گروه ها تبدیل شود. او بر این باور است که ظهور افراط گرایی در سوریه، باعث شده که بسیاری از گروه های سکولار به آغوش یگان های مدافع خلق رانده شوند.


حامیان حزب اتحاد دموکراتیک نیز به این نکته اشاره داشته اند که در مقابل مخالفان سنی تا حد زیادی همگن، مناطق تحت نفوذ حزب اتحاد دموکراتیک شامل یک طیف گسترده ای از اقوام می شود. چهره های ارشد حزب دموکراتیک نیز از اقوام و طیف های مختلف هستند؛ مانند طلال سلو به عنوان سخنگوی حزب  از اقلیت ترکمن و حسین اعظم به عنوان همکار عرب معاون رئیس کانتون جزیره .


یک تحلیلگر سوری گفت که استراتژی جیش الثوار برای پیوستن به نیروهای دموکراتیک کردستان، اثبات ضرورت وجود خودش به ایالات متحده بوده است و پس از آن، آن ها قادر به تحمیل دستور کار و سیاست های خود در سوریه خواهند بود.


ناامیدی و قطع روابط با دیگر گروه های تروریستی نیز به معنای این بود که آن ها گزینه های معدودی پیش روی خود دارند. ترکیه، قطر و عربستان از این گزینه ها خارج هستند. بنابراین گزینه آن ها آمریکا بوده است.


این تحلیلگر سوری گفت: «من می دانم تا چه اندازه برای آن ها دشوار است. اما گزینه های بهتری وجود داشت. یک سفر به اردن یا دیدار از عربستان می توانست گزینه های خوبی باشند».


در جستجوی وحدت


علی رغم اینکه در دیدگاه جیش الثوار گزینه های چندانی وجود نداشت، سخنگوی این گروه هفته گذشته از «تمایل به اتحاد» با دیگر گروه های ارتش آزاد سخن به میان آورد.


با این وجود که جیش الثوار مدعی است که در تضاد و جنگ با النصره و احرار الشام بوده، آن ها به صورت مداومی نیز با گروه هایی که زیر پرچم ارتش آزاد می جنگیدند و توسط سازمان سیا مورد شناسایی قرار گرفته بودند نیز برخورد داشته اند.


شاید یکی از دلایل عدم وحدت میان گروه های مسلح تروریستی داخلی که با اختلاف نظر در روش ها، ایدئولوژی ها و اولویت های جنگی خود را نشان داده است را باید در حضور معارضین و تروریست های مختلف غیر سوری حاضر در این گروه ها دانست. در واقع، از آنجایی که افراد خارجی جذب شده در این گروه ها هیچ تعهدی نسبت به مردم سوریه و آینده این کشور ندارند، به همین دلیل به چیزی غیر از ملاحظلات و منافع متوحشانه فردی و گروهی خود فکر نمی کنند.



جزئیاتی از چگونگی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی جدید در سوریه




جزئیاتی از چگونگی شکل‌گیری گروه‌های تروریستی جدید در سوریه



بدون شک اختلاف، شکاف و عدم وحدت میان گروه های تروریستی در سوریه برندگان و بازندگانی داشته است. بازندگان را باید همین گروه های خود- خنثی کننده و حامیان منطقه ای و فرامنطقه ای شان دانست و برندگان را باید نظام سیاسی سوریه به عنوان برنده عمده و کردها نیز به عنوان یکی دیگر از برندگان تلقی کرد. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن