واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چهکسانی از حضور مردم در انتخابات میترسند؟/کدام نامزد 400 میلیاردتومان هزینه کرد؟
عملا هرچه بر رای خاکستری اضافه شود ضریب برد اصلاحطلبان را بوجود خواهد آورد. در واقع اصولگرایان را باید بازنده رایهای خاکستری دانست. به همینخاطر از سوی اصولگرایان شاهد هستیم که هیچگونه تبلیغات بیشتری برای حضور بیشتر از سوی آنان صورت نمیگیرد، بلکه تبلیغات آنها تنها برای کسب رای خود است.
آفتاب : سرویس ساسی- وزیر دولت اصلاحات در خصوص آنچه که این روزها در دعوت از مردم برای مشارکتی حداکثری در انتخابات 7 اسفند در
جریان است به خبرنگار «آفتاب» گفت: بدنه اجتماعی در ایران به سه بخش تقسیم می شود. اصولگرایان، اصلاحطلبان و رایهای خاکستری. دو جریان اصلی یعنی اصولگرایان و اصلاحطلبان اگر بتوانند جریان خاکستری را جذبکنند برنده خواهند بود و در غیر این صورت باید به تخلف از قانون دست بزنند.
به گزارش آفتاب، احمد خرم با اشاره به اینکه رای خاکستری همواره در تاریخ پس از انقلاب نشان داده که مایل به اصلاحات است و میل به سمت اصولگرایان ندارد تاکید کرد: عملا هرچه بر رای خاکستری اضافه شود ضریب برد اصلاحطلبان را بوجود خواهد آورد. در واقع اصولگرایان را باید بازنده رایهای خاکستری دانست. به همینخاطر از سوی اصولگرایان شاهد هستیم که هیچگونه تبلیغات بیشتری برای حضور بیشتر از سوی آنان صورت نمیگیرد، بلکه تبلیغات آنها تنها برای کسب رای خود است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه تصریح کرد: مشارکت بیشتر یعنی ورود رای خاکستری به صندوقهای آرا. اصولگرایان اکنون نگران بدنه اجتماعی خود هستند. آنها در این مدت چند ساله بدنه اجتماعی خود را بطور گسترده از دست دادهاند و آدمهای انقلابی که خط تندروی آنها را بر نمیتابند از آنها جدا شده و به سمت اصلاحات یعنی بدنه دیگر اجتماعی رفتهاند.
وی در ادامه تاکید کرد: اصلاحات در بدنه اجتماعی بخصوص در میان فارغالتحصیلان دانشگاهها، دانشجویان و حتی دبیرستانیها نفوذ بیشتری دارد. به جد میتوان گفت که بیش از 80 درصد از این اقشار جامعه اصلاحطلب هستند. اگر انتخابات آزاد و رقابتی و سالم برگزار شود آنچه که رای مردم را میخواهد به اصلاحات تعلق دارد.
خرم در ادامه به تخلفات انتخاباتی که بعضا از سوی برخی کاندیداها انجام میشود اشاره کرد و گفت: در جریان انتخابات گاها میبینید که رای خریداری میشود. یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری در سال 84، مبلغ 45 میلیارد تومان برای تبلیغات ریاست جمهوری هزینه کرده بود که وقتی کمیسیون مجلس از او توضیح خواست او اعلام کرد که این مبلغ را از کجا آورده است. در انتخابات 92 هم از سوی یکی از اعضای یک نهاد نظارتی اعلام شده بود که همان کاندیدا در انتخابات سال 92، 400 میلیارد تومان هزینه کرد. که البته این مبلغ نسبت به فعالیت ایشان خیلی بعید به نظر نمیرسد. من در آن زمان به 5 استان سفر کردم که وقتی از همه شهرها و روستاهای آن که رد میشدیم بنرهای تبلیغاتی بسیار بزرگی نصب شده بود.
وی افزود: متاسفانه در بسیاری از حوزههای رایگیری شاهد هستیم که با زور ضرب و وعدههای واهی، آرای زیادی جمعآوری شده و متاسفانه مردم نیز آن وعدهها را باور میکنند. بعد وقتی در جایگاه نمایندگی وارد مجلس میشوند ساز مخالف با مردم میزنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تصریح کرد: اگر تبلیغات بر این مبنا انجام شود که مردم به صورت پرشور در صحنه حاضر شوند، اصولگرایان مطمئن خواهند بود که رقابت را خواهند باخت. البته ما دلمان نمیخواهد برنده و بازنده در رقابت انتخاباتی داشته باشیم. دوست داریم که این رقابت به صورت برد برد باشد، ولی اینگونه قابل تحقق نیست. سابقه انتخابات گذشته نشان میدهد که رای خریدن باب است. من در استانهایی که مسئولیت داشتم گزارشهای قطعی و مسلم ما این بود که در روستاها رایها را با پول خریداری میکنند. آن هم در دهه 60 و 70 که هنوز رقابتها به این شکل صورت نگرفته بود.
خرم افزود: وقتی کاندیدایی بدنه اجتماعی را با خود داشته باشد و از اعتماد لازم نزد آنان برخوردار باشد، بدنه اجتماعی میتواند با آگاهی سیاسی لازم به پای صندوقهای رای رود.
خرم در ادامه گفتوگوی خود با «آفتاب» تصریح کرد: روحانی خود به خوبی میداند که اگر رایهای خاکستری به صندوقها ریخته نشود مجلسی همچون مجالس هفتم و هشتم و نهم دیگر بار تشکیل خواهد شد. و این را هم میداند که اگر مجلسی همسو با دولت یازدهم شکل نگیرد برنامههای توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در داخل کشور عقیم میماند. اگر این مجلس هماهنگ با دولت نشود قطعا برنامه توسه سیاسی به تاخیر خواهد افتاد و گشایشهای خارجی و روابط تعاملی با جهانیان پیش نخواهد آمد. تعامل در سطح بینالملل در این شرایط جذب سرمایه را به همراه خواهد داشت. روحانی این مسائل را بخوبی درک کرده که وقتی مجلسی مثل مجلس نهم جنین با دولت مقابله کند به چه گرفتاری و مصیبتی دچار خواهد شد.
خرم در پایان تاکید کرد: اگر انتخاباتی سالم و رقابتی شکل بگیرد- چه بسا بخشی از این رقابت از بین رفت- مجلسی هماهنگ با دولت بر سر کار خواهد آمد.
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]