واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر؛
آرایش انتخاباتی استان همدان؛ کاندیدایی که اصلاح طلب و اصولگرا است
شناسهٔ خبر: 3560844 - شنبه ۱ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰
استانها > همدان
همدان- استان همدان با ۹ شهرستان و ۷ حوزه انتخابیه دارای ۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی است که احزاب و گروه های سیاسی به دنبال کسب حداکثر کرسی ها در مجلس دهم هستند. خبرگزاری مهر- گروه استانها: طبق اعلام ستاد انتخابات کشور از ۲۸ آذرماه به مدت یک هفته داوطلبان نمایندگی در مجلس شورای اسلامی با حضور در فرمانداریها اقدام به ثبتنام کردند. در یک هفته زمان ثبتنام داوطلبان، ۲۹۶ نفر در استان همدان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبتنام کرده که با رشد ۱۱۷ درصد مواجه بوده است. بر اساس اعلام ستاد انتخابات استان در حوزه انتخابیه همدان و فامنین ۸۳ نفر، در حوزه ملایر ۷۲ نفر، در حوزه بهار و کبودرآهنگ ۳۹ نفر، در حوزه نهاوند ۲۹ نفر، در حوزه رزن ۲۶ نفر، در حوزه تویسرکان ۲۷ نفر و در حوزه انتخابیه اسدآباد ۲۱ نفر ثبتنام کرده بودند. پس از بررسی صلاحیت ثبتنام کنندگان در هیئت اجرایی چهار نفر رد صلاحیت و ۲۸۶ نفر نیز تائید صلاحیت شده و شش نفر انصراف دادند. در مرحله اول و توسط هیئت نظارت صلاحیت ۱۵۵ نفر تائید شد با این روند پرونده ۲۸۷ نفر به هیئت نظارت منتقل شد که پس از بررسی پروندهها توسط هیئت نظارت صلاحیت ۱۵۵ نفر معادل ۵۴ درصد تائید و صلاحیت ۶۰ نفر رد شده و ۷۲ نفر نیز عدم احراز صلاحیت اعلام شدند. داوطلبان رد صلاحیت شده یا عدم احزار صلاحیت از ۲۷ دیماه به مدت سه روز اعتراض خود را اعلام کردند که درنهایت پس از بررسیهای مجدد ۵۱ داوطلب استان همدان تائید صلاحیت شدند و درمجموع با تائید صلاحیت دو نفر دیگر در حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ و ملایر تعداد افراد تائید صلاحیت شده به ۲۰۳ نفر رسید که از این تعداد نیز عدهای انصراف دادند. انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان همدان، تفاوتهای زیادی با دورههای گذشته دارد و یکی از تفاوتها در آمار داوطلبانی است که برای حضور در این دوره از انتخابات، نامنویسی کردهاند. با نگاهی به آمارهای دوره نهم مجلس شورای اسلامی متوجه افزایش قابلتوجه تعداد داوطلبان نمایندگی مجلس در استان همدان خواهیم شد.
از طرفی افزایش شمار زنانی که با حضور در عرصه رقابت مجلس شورای اسلامی، از استان همدان خود را داوطلب کردهاند، نشاندهنده عزم بانوان برای حضور در مجلس دهم است و این در حالی است که در ۹ دوره گذشته همدان تنها شاهد حضور یک زن بهعنوان نماینده در مجلس شورای اسلامی بوده است. افزایش تعداد داوطلبان دارای مدرک دکترا و فوقلیسانس بررسی آمارها نشاندهنده افزایش تعداد داوطلبان دارای مدرک دکترا و فوقلیسانس است و حضور گسترده نمایندگان دورههای گذشته همدان و سایر شهرستانهای استان همدان، سیاسیون و مسئولان ردههای ملی برای نمایندگی مجلس نیز از دیگر ویژگیهای انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی است. بررسی نامهایی که بهعنوان داوطلب انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، وارد عرصه شدهاند، نشان از رقابتی سخت و نفسگیر برای تصاحب کرسیهای بهارستان دارد. در بین اسامی تائید صلاحیت شده اسم افراد شناختهشدهای چون ﺣﻤﻴﺪﺭﺿﺎ ﺣﺎﺟی ﺑﺎﺑﺎئی، سید محمدکاظم ﺣﺠﺎﺯی، سید مرتضی حسنی ﺣﻠﻢ، ﺍﻣﻴﺮ ﺧﺠﺴﺘﻪ، ﻣﻬﺪی سماواتی ﻣﺨﺼﻮﺹ، علیاکبر ﻓﺎﻣﻴﻞ ﻛﺮیمی از حوزه انتخابیه همدان به چشم میخورد. در حوزه انتخابیه ملایر نیز اسامی افراد مانند احمد آریایینژاد، احد آزادیخواه، علیرضا امامی، علی نعمت چهار دولی، سید حسین شیخالاسلامی، حسن ونایی دیده میشود. در حوزه انتخابیه نهاوند پیمان احمدوند، علی سلگی، محمد بحیرایی، حسن بهرام نیا، در حوزه انتخابیه اسدآباد اکبر رنجبر زاده، محمدباقر بهرامی، مسلم اسدی، در حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ خسرو بیات، محمدعلی پور مختار، علی یعقوبی، حجتالاسلام عظیم زاده، در حوزه انتخابیه تویسرکان محمدمهدی مفتح، نعمتالله حکیم، رسول زنگنه و در حوزه انتخابیه رزن عطاالله سلطانی صبور و حسین وزیری افراد شناختهشده کاندیدا برای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی هستند.
«نامزدهای شورای هماهنگی اصلاحطلبان» در استان همدان در حوزه انتخابیه همدان و فامنین علی اسدی و حجتالاسلام سید مرتضی حسنی حلم، حوزه انتخابیه ملایر محمدکاظمی و علیرضا امامی، حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ علی یعقوبی، حوزه انتخابیه نهاوند علی سلگی، حوزه انتخابیه رزن حسن لطفی و حوزه انتخابیه تویسرکان محمدمهدی مفتح اعلامشده است. اما در طرف دیگر نامزدهای ائتلاف بزرگ اصولگرایان در استان همدان حوزه انتخابیه همدان و فامنین حمیدرضا حاجیبابایی و سید محمدکاظم حجازی، حوزه انتخابیه ملایر احمد آریایینژاد، احد آزادیخواه، حوزه انتخابیه رزن عطاالله سلطانی صبور، حوزه انتخابیه اسدآباد اکبر رنجبر زاده، حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ محمدعلی پور مختار، حوزه انتخابیه نهاوند حسن بهرام نیا و حوزه انتخابیه تویسرکان محمدمهدی مفتح اعلام شد. قرار گرفتن نام محمدمهدی مفتح در لیست اصولگرایان و اصلاح طلبان همدان نکته جالب در اسامی ائتلاف اصولگرا و ائتلاف اصلاحطلب وجود نام محمدمهدی مفتح از حوزه انتخابیه تویسرکان در هر دو فهرست اعلامشده است. رئیس ستاد انتخابات استان همدان در خصوص آرایش افراد کاندیدا در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در استان همدان در گفتگو با مهر با تأکید بر اینکه ۲۱ نفر از کاندیداهای مجلس شورای اسلامی در مراحل مختلف انصراف دادهاند، عنوان کرد: ۵۳ داوطلب در حوزه همدان- فامنین، ۴۸ نفر در ملایر، ۱۸ نفر نهاوند، ۳۰ نفر در بهار و کبودرآهنگ، ۱۵ نفر در رزن و ۱۴ نفر در اسدآباد و ۱۴ نفر در تویسرکان در رقابتهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی شرکت میکنند. وی تعداد شعب اخذ رأی استان همدان را هزار و ۲۶۱ شعبه دانست و گفت: این میزان نسبت به انتخابات مجلس گذشته ۳ درصد افزایشیافته است. رئیس ستاد انتخابات استان همدان عنوان کرد: بیشترین تعداد شعب اخذ رأی در حوزه همدان با ۲۸۸ شعبه است و کمترین شعب در فامنین با ۵۳ شعبه خواهد بود. الهی تبار ادامه داد: بیشترین جمعیت واجدین شرایط رأیدهنده در همدان و فامنین با ۶۰۲ هزار نفر و کمترین جمعیت رأیدهنده در اسدآباد با ۸۹ هزار نفر است. آمار ثبت نام کنندگان نسبت به دوره نهم ۱۳۷ درصد رشد داشته است وی عنوان کرد: ۲۹۶ داوطلب نمایندگی در دهمین دور از انتخابات مجلس شورای اسلامی در این استان نامنویسی کردند که این آمار نسبت به دوره نهم ۱۳۷ درصد رشد داشته است.
وی اضافه کرد: به دنبال بررسی صلاحیت این داوطلبان از سوی هیئت های اجرایی، شش نفر انصراف داد و صلاحیت چهار نفر تایید نشد. وی اظهار کرد: پس از بررسی صلاحیت مجموع داوطلبان نمایندگی همدان در هیات نظارت بر انتخابات، ۱۵۵ نفر تایید صلاحیت شدند. رئیس ستاد انتخابات استان همدان بیان کرد: در مجموع از ۲۹۶ داوطلب نمایندگی در همدان ۸۵ نفر رد صلاحیت و ۲۱ نفر انصراف دادند. براساس بررسیها یکی از نکات برجسته انتخابات مجلس دهم، افزایش شمار داوطلبان ردههای سنی ۳۰ تا ۵۰ سال در مقایسه با سالهای گذشته و کاهش تعداد داوطلبان باسن بیشتر از ۵۰ سال به نسبت دوره نهم و ادوار قبلی مجلس شورای اسلامی است که در این میان استان همدان با ۹ شهرستان و ۷ حوزه انتخابیه دارای ۹ کرسی در مجلس شورای اسلامی است. در این میان در حالی که جریانات، احزاب و گروههای سیاسی هریک در تلاشاند تا صندلیهایی بیش از رقبا در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به دست آورند، شناسایی رویکرد، عملکرد و اهداف هر یک از این جریانات و گروهها بهویژه در آستانه انتخابات بزرگ ۷ اسفند ضرورتی اساسی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]