واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ضمن اشاره به تجاوز سعودیها به یمن
نیویورک تایمز: کاهش بهای نفت آینده اقتصاد عربستان را با تهدید مواجه کرده است
روزنامه آمریکایی در گزارشی با اشاره به تاثیرات شگرف بهای نازل نفت بر پادشاهی آل سعود، درباره تاثیرات بلندمدت مشکلات اقتصادی بر سلطنت حاکمان سعودی هشدار داد.
![خبرگزاری فارس: نیویورک تایمز: کاهش بهای نفت آینده اقتصاد عربستان را با تهدید مواجه کرده است خبرگزاری فارس: نیویورک تایمز: کاهش بهای نفت آینده اقتصاد عربستان را با تهدید مواجه کرده است](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/10/30/13941030000775_PhotoA.jpg)
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در ادامه اظهارنظرها تاثیرات بهای نازل نفت بر عربستان سعودی، یک رسانه آمریکایی در مطلبی درباره اثرات قیمت پایین نفت بر پادشاهی آل سعود هشدار داد. «نیویورک تایمز» در گزارشی هشدار داد: «برای دههها، خاندان پادشاهی از مزایای ناشی از ثروت غنی درآمدهای نفت بر مردمش استفاده کرده امکاناتی از قبیل آموزش و پرورش و خدمات درمانی رایگان، یارانههایی سخاوتمندانه در موضوعات انرژی و مشاغل دولتی. هیچ کس مالیات نمیداد و اگر چه حقوق سیاسی در معادله جایی نداشت اما این موضوع برای اکثر مردم موضوع مهمی نبود». این روزنامه ادامه داد: «بهای پایین نفت سبب از دست رفتن بخش اعظم بودجه دولتی شده و اکنون این موضوع تهدیدی مستقیم برای تنظیمو و قرار و مدارهای اجتماعی نانوشتهای است که برای مدتها بخش جدایی ناپذیری از زندگی کردن در پادشاهی بوده است». رسانه آمریکایی با اشاره به کاهش شدید درآمدهای نفتی و اثرات آن افزود: «این تغییر از هم اکنون هم تاثیرات خودش را بر اقتصاد نشان داده و پروژههای دولتی به تاخیر افتاده و دولت در حال اعمال محدودیتها در هزینهها و مخارج وزارتخانهها است و بحثهای مهمی درباره تدابیری است که پیش از این غیرممکن ارزیابی میشوند؛ تدابیری چون وضع مالیاتها و فروش سهام آرامکو غول نفتی سعودی». نیویورک تایمز تصریح کرد: «70 درصد از جمعیت عربستان سعودی زیر 30 سال سن دارند. برای سعودیهای جوانتر شوک نفتی به معنای کاهش توقعات بوده است و آنها با این احتمال مواجهند که باید سختتر از والدینشان کار کرده و امنیت شغلی کمتری داشته باشند». این روزنامه در ادامه بر تاثیرات درآمدهای هنگفت نفتی بر تغییر شکل جامعه به ویژه جامعه شهرنشینی این کشور و فراگیر شدن استفاده از خودروهای گران قیمت و آپارتمانهای تجملاتی تاکید کرد. این رسانه غربی نوشت: «ثروت نفتی همچنین به خاندان حاکم آل سعود اجازه داد تا تسلط خود را بر قدرت حفظ کند و با دیپلماسی مبتنی بر دسته چک (پولهای نفتی) بر تحولات خارجی اعمال نفوذ کند و میلیاردها دلار برای ترویج تفسیر سفت و سخت از اسلام در سراسر جهان سرمایهگذاری کند». در این گزارش آمده است: «افزایش شدید قیمت نفت طی دهه گذشته همه این اقدامات را ممکن کرده بود و این البته برای سعودیها در داخل کشور هم خوب بود اما سالهای رفاه نفتی سبب شد اقتصاد ساختاری بد و ضعیف پیدا کند. اقتصاددانان میگویند 90 درصد درآمدهای دولتی از نفت است. 70 درصد از مشاغل سعودیها شغلهایی است که دولت کارفرمای آن است و حتی بخش خصوصی هم تا حد زیاید به هزینهها و مخارج دولتی وابسته است». نیویورک تایمز با گریزی به مسائل منطقه تصریح کرد: «مصائب و مشکلات اقتصادی (عربستان سعودی) در زمانی ایجاد شده که منطقه خاورمیانه با آشوب مواجه بوده و شاهد تغییر نسلی در خاندان پادشاهی (سعودی) هستیم». روزنامه آمریکایی ادامه داد: «پیش برنده سیاست اقتصادی، شاهزاده محمد بن سلمان که پدرش پادشاه است، میباشد؛ پادشاه در حال فشار بر شاهزادههای سن و سالدارتر و با تجربهتر برای قرار دادن شاهزاده 30 ساله به عنوان مسئول اغلب مهمترین امور است». این رسانه در ادامه این گزارش هشدار داد: «شاهزاده محمد که وزیر دفاع و نفر دوم در صف رسیدن به سلطنت است، یک جنگ پرهزینه در یمن به راه انداخته و از اعمال تغییرات چشمگیر بر اقتصاد از قبیل افزایش بهای سوخت، اعمال مالیاتها و خصوصیسازی شرکتهای دولتی سخن میگوید».
94/11/28 - 12:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]