تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833674286




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«فریز نفتی»، طرح ضد ایرانی عربستان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «فریز نفتی»، طرح ضد ایرانی عربستان
عربستان قصد دارد با طرح ایده «فریز کردن تولید نفت» ایران را از سوی اعضای دیگر اوپک تحت فشار قرار دهد تا روند افزایش تولید و بازگشت به بازار را متوقف نماید.
تسنیم: وزاری نفت عربستان و روسیه امروز در دوحه توافق کردند که میزان تولید نفت خود را بیش از این افزایش ندهند و سطح تولید را در حد ماه ژانویه حفظ کنند. بر اساس آمارهای آژانس بین المللی انرژی، عربستان در ماه ژانویه، 10.2 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد. تولید نفت روسیه هم در این ماه روزانه 10.9 میلیون بشکه نفت بود که بالاترین رقم بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر محسوب می شود.

قیمت جهانی نفت از اواسط سال 2014 میلادی تاکنون به دلیل افزایش عرضه و کاهش تقاضا حدود 70 درصد افت کرده و بسیاری از کشورهای وابسته به درآمدهای نفتی از جمله روسیه و عربستان را با فشارهای مالی فزاینده و کسری بودجه کم سابقه ای مواجه ساخته است.

عربستان پیش از این بارها درخواست ها برای همکاری در زمینه کاهش تولید را رد و اعلام کرده بود که تنها در صورتی در چنین طرحی مشارکت خواهد کرد که تولید کنندگان دیگر و از جمله ایران هم در این کاهش تولید مشارکت کنند.

به دنبال لغو تحریم های ایران که موجب افزایش درآمدهای نفتی ایران و جلب توجه سرمایه گذاران بین المللی به سوی بازار بکر و پرسود این کشور خواهد شد، ریاض قصد دارد مانع از منتفع شدن تهران از تاثیرات مثبت لغو تحریم ها شود و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی کند. چندی پیش روزنامه آمریکایی فایننشال تایمز مدعی شد که عرضه عمومی سهام شرکت سعودی آرامکو نیز با هدف منحرف کردن توجه سرمایه گذاران از اقتصاد ایران صورت می گیرد.

ایران پس از اجرایی شدن برجام قصد دارد به سرعت سهم از دست رفته خود از بازار نفت را پس بگیرد. مقامات نفتی ایران پیش از لغو تحریم ها وعده داده بودند که تهران بلافاصله بعد از اجرایی شدن برجام روزانه 500 هزار بشکه به تولید خود خواهد افزود و این افزایش را در طی 6 ماهه بعد از لغو تحریم ها به یک میلیون بشکه خواهد رساند. بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران در نشست ماه دسامبر اوپک در واکنش به درخواست ها برای مشارکت تهران در روند کاهش تولید تاکید کرده بود که تا زمانی که تولید ایران به سطح قبل از تحریم ها (2.5 میلیون بشکه در روز) نرسد، این کشور حتی حاضر نخواهد بود درباره کاهش تولید صحبت کند.

با توجه به اینکه سطح تولید نفت عربستان و روسیه در حال حاضر در بالاترین رقم ها قرار دارد، به نظر می رسد که هدف از طرح توقف افزایش تولید در مقطع زمانی فعلی، تحت تاثیر قرار دادن تلاش های ایران برای بازگشت به بازار است.

عربستان قصد دارد با تقویت ایده توقف افزایش تولید، ایران را از سوی اعضای دیگر اوپک تحت فشار قرار دهد تا روند افزایش تولید و بازگشت به بازار را متوقف نماید. این در حالی است که در طول سال های تحریم، بخش عمده ای از سهم ایران از بازار توسط عربستان تصاحب شده و اگر قرار باشد تلاشی برای کاستن از مازاد عرضه جهانی صورت پذیرد، این ریاض است که باید از حجم تولید خود بکاهد، نه اینکه با طرح ایده فریز شدن تولید، به صورت غیرمستقیم، ایران را مسئول هر گونه کاهش بیشتر قیمت نفت جلوه دهد.

دیروز یک مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه نیز با تلاش برای کشاندن پای ایران به ایده توقف افزایش تولید گفته بود، مسکو تمایل دارد، شاهد بهبود روابط ایران و عربستان باشد، زیرا در مقطع زمانی فعلی، باید اقدامی مشترک برای تاثیرگذاری بر قیمت نفت صورت پذیرد.

عربستان و روسیه، نیمی از درآمدهای خود را از فروش انرژی تامین می کنند در حالی که اقتصاد متنوع ایران به لطف تحریم های غرب وابستگی خود به درآمدهای نفتی را کاهش داده و این امیدواری وجود دارد که با رشد و رونق اقتصادی و افزایش درآمدهای مالیاتی، این کشور بتواند وابستگی خود به درآمدهای نفتی را بیش از پیش کمتر کند. با توجه به این وضعیت، بدون شک افت قیمت نفت بیش از ایران به ضرر عربستان و روسیه خواهد بود و این کشورها که با استفاده از موقعیت حذف ایران از بازار عرضه روزانه نفت خود را به بالای 10 میلیون بشکه در روز رسانده اند، باید به جای انداختن توپ کاهش تولید در زمین ایران، دست از زیاده خواهی در بازار بردارند و بشکه های نفتی کمتری به سوی بازار ارسال کنند، تا بازار جهانی نفت به سوی توازن مجدد حرکت کند.





تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن