تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشان منافق سه چیز است: 1 - سخن به دروغ بگوید . 2 - از وعده تخلف کند .3 - در اما...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805382825




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف فسیل انسانی دو میلیون ساله


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
کشف فسیل انسانی دو میلیون ساله




به تازگی در افریقای جنوبی دو نمونه‌ی فسیلی از تبار انسان‌ها پیدا شده است که گفته می‌شود مربوط به بیش از دو میلیون سال پیش هستند و جزو انسان‌هایی به شمار می‌رفته‌اند که توانایی کار با ابزارهای سنگی را داشته‌اند.





Zoomit.ir - بابک قهرمانی: به تازگی در افریقای جنوبی دو نمونه‌ی فسیلی از تبار انسان‌ها پیدا شده است که گفته می‌شود مربوط به بیش از دو میلیون سال پیش هستند و جزو انسان‌هایی به شمار می‌رفته‌اند که توانایی کار با ابزارهای سنگی را داشته‌اند.


کشف دو فسیل انسانی مربوط به دو میلیون سال پیش در افریقای جنوبی



دو فسیل جدید متعلق به خانواده‌ی انسان‌ها در یکی از بخش‌های غارهای استرک‌فونتین (Sterkfontein Caves) در ناحیه‌ی شمال غربی ژوهانسبورگ کشور افریقای جنوبی یافت شده‌اند که این بخش از غارها پیش از این کمتر مورد پژوهش و جستجو قرار گرفته بود.

دو نمونه‌ی جدید از دو انسان شامل یک استخوان انگشت و دندان آسیاب در واقع بخشی از یک مجموعه‌ی چهار نمونه‌ای هستند که به نظر می‌رسد متعلق به انسان‌های نخستینی باشند که توانسته‌اند از ابزارهای سنگی اولیه ارتباط برقرار کنند و برآورد می‌شود که در زمانی بیش از ۲ میلیون سال پیش در این غارها زندگی می‌کرده‌اند.

دکتر دومنیک استراتفورد (Dominic Stratford) از دانشکده‌ی علوم جغرافیایی ویتس و هماهنگ‌کننده‌ی پژوهش‌های غارهای استرک‌فونتین در این باره می‌گوید:

این نمونه‌های انسانی یافت شده برای ما بسیار جالب و عجیب هستند؛ نه تنها به خاطر اینکه با ابزارهای سنگی اولیه سروکار داشته‌اند بلکه علاوه بر آن این موجودات دارای ویژگی‌هایی هستند که خود پرسش‌های بیشتری را پیش روی ما می‌گذارد که باید به آنها پاسخ دهیم.

نخستین نمونه‌ی فسیلی که مربوط به یک استخوان انگشت میانی بزرگ است در واقع به مقدار چشمگیری از همه‌ی استخوان‌های دست خانواده‌ی انسان‌هایی که تا کنون در آن ناحیه یافت شده‌اند بزرگتر و قوی‌تر است. این ناحیه از افریقای جنوبی بازمانده از دوران پیش از پلستوسین (پیلو پلستوسن) است. استراتفورد ادامه می‌دهد:

همچنین باید بگوییم این نمونه‌ی انسانی تقریبا کامل است و در بر دارنده‌ی آمیزه‌ای حقیقی از ویژگی‌های مدرن و کهن است. برای نمونه می‌توانیم اشاره کنیم که نمونه‌ی مذکور به طور محسوسی انحنا دار است؛ در واقع انحنایی بیشتر از انحنای انسان‌های نالِدی و از این حیث بیشتر شبیه گونه‌های کهن‌تر موسوم به جنوبی‌کپی عفاری (Australopithecus afarnsis) هستند.
میزان انحنای بدن اغلب به عنوان ملاکی برای درخت‌زی بودن این موجودات به شما می‌رود اما در این رابطه پیوند‌های ماهیچه‌ای نیرومندی که انتظار می‌رود وجود دارد. از نظر شکل هم این نمونه‌ی یافت شده با دو مورد از ده دندان آسیاب به دست آمده از انسان‌های نالدی شباهت دارد و البته باز هم نیاز به مقایسه‌های دقیق‌تر و بیشتری برای تایید قطعی این گفته وجود دارد.

شکل دندان و به ويژه شکل و اندازه‌ی نسبی مخروط‌های روی ساختار دندان این نظر را پیش روی ما می‌گذارد که این گونه‌ها احتمالا عضوی قدیمی‌تر از سرده‌ی انسان‌ها بوده‌اند و می‌توانسته‌اند با ابزارهای سنگی اولیه که مربوط به ۲.۱۸ میلیون سال پیش بوده‌اند ارتباط برقرار کنند. استراتفورد می‌گوید:

دو فسیل دیگری هم که یافت شده کماکان در حال بررسی هستند و باید کندوکاوهای بیشتری برای دست یافتن به تکه‌های بیشتری از این افراد انجام شود تا در ادامه به فهم بهتری از ماهیت این استخوان‌های جالب و چگونگی زیست و مرگ آنها در تپه‌ی استرک‌فونتین در بیش از دو میلیون سال پیش پی ببریم.
غارهای استرک‌فونتین به عنوان یکی از پربارترین مکان‌های روی کره‌ی زمین در زمینه‌ی پژوهش‌های مربوط به انسان‌های عصر قدیم بوده‌اند و از زمان کشف سرده‌ی جنوبی کپی (Australopithecus) در حدود هشتاد سال پیش توسط رابرت بوم (Robert Boom) تا به امروز همواره حایز اهمیت بوده است. علاوه بر آن گفتنی است که برخی دیگر از مهم‌ترین اکتشافات مربوط به انسان‌های عصر قدیم از جمله جنوبی‌کپی افریقایی (Australopithecus Africanus) و انسان پا کوچک (Little Foot) از همین ناحیه به دست آمده بودند.

استرک‌فونتین به عنوان غنی‌ترین محل از حیث یافت انسان‌های عصر قدیم باقی می‌ماند و همواره نمونه‌های جالب توجهی از انسان‌های گوناگون در اختیار ما قرار می‌دهد. شبکه‌ی زیرزمینی از غارها در این سایت بیش از ۵ کیلومتر گستردگی دارد و غارها سرشار از بقایا و تکه‌های فسیل‌هایی هستند که در زیر زمین و طی زمانی بیش از ۳.۶۷ میلیون سال شکل گرفته‌اند.

با این حال، تنها تعداد کمی از این بازمانده‌ها و رسوب‌ها به طور سازمان یافته مورد حفاری قرار گرفته‌اند و در حال حاضر بسیاری از آنان به شکل ناشناخته باقی مانده‌اند. ناحیه‌ی میلنر هال جایی است که چهار فسیل جدید در آن یافت شده بود و به عنوان مخزنی به شمار می‌رود که تا به حال چندیدن منبع بزرگ فسیلی در آن شناسایی شده، اما فعلا مورد کنده‌کاری و حفاری قرار نگرفته است.

کنده‌کاری‌هایی که طی آن این فسیل‌های انسانی جدید به دست آمد در واقع بخشی از یک مرحله‌ی جدید از کنده‌کاری‌های کاوشی بود و دورتر از ناحیه‌هایی صورت می‌گرفت که پیش از این تحت حفاری قرار گرفته بودند. حفاری‌های انجام شده در ژاکوک کاورن و میلنر هال زیر نظر دکتر استراتفورد و گروهش انجام شده‌اند و هر یک از این دو ماموریت هم منجر به یافت فسیل‌های جدید گفته شده در گزارش شده‌اند که این رویداد خود می‌تواند باعث به دست آمدن اطلاعات بیشتری از فرگشت ما و همچنین چگونگی زندگی نیاکان ما در تپه‌ی استرک‌فونتین و در زمانی بالغ بر ۲ میلیون سال پیش شود.

در طول فاز دوم حفاری‌های میلنر هال که در اوایل سال ۲۰۱۵ و با همکاری دانشجویی به نام کلیتا شادرچ (Kelita Shadrach) آغاز شده بود، آنها موفق به کشف ۴ فسیل انسانس از لایه‌های بالایی یک رشته‌ی فسیلی بزرگ شده‌ بودند که این رویداد در آن زمان به عنوان تاییدی بر تاریخ فسیلی بسیار طولانی این غار به شمار می‌رفت. بر طبق برآوردها این غار تاریخی تا حدد ۳.۶۷ میلیون سال پیش را در بر گرفته است.






تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن