واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
«کوچکزاده» شهید فاتح نبل و الزهرای حلب
حامد کوچکزاده یکی از شهدای فاتح شهرک شیعهنشین نبل و الزهرای حلب سوریه است.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، شهدای فاتح «نبل و الزهرای حلب» دومینوی آزادسازی «فوعه و کفریای إدلب» هستند و یکی از شهدای فاتح این شهرک شیعهنشین که چهار سال در محاصره گروهک تروریستی النصره بود، حامد «مهدی» کوچکزاده از پاسداران شهرستان رشت است. شهید کوچکزاده در نبرد با تروریستهای تکفیری در سوریه به فیض شهادت نائل آمد و هفتمین شهید مدافع حرم گیلان است.
شهید کوچکزاده متولد 1361 و دارای تحصیلات کارشناسی علوم سیاسی بود، از این شهید گرانقدر دو فرزند دختر 2 و 6 ساله به یادگار مانده است. دیدار و مصاحبه با خانواده شهدا و گردآوری خاطرات شهدا، جمعآوری کتابها و نشریات حوزه ادبیات دفاع مقدس از امورات روزمره شهید کوچکزاده بود و تحولات کشورهای اسلامی همسایه برای او اهمیت فراوانی داشت، اما جنایات فجیع گروههای افراطی و تکفیری و حرمتشکنیهای بیشرمانه آنها و تهدیدات گروهک تروریستی داعش برای تخریب حرم زینبی آرام و قرار را از او ربوده بود. کوچکزاده فرزندان دختر خردسالش را رها کرد، چراکه کودکان سوریه و عراق را مانند دختران خود میدانست و برای دفاع از آنها عازم میدان نبرد شد. از ویژگیهای بارز شهید کوچکزاده، خوشرویی و متواضع بودن، آراستگی ظاهری و پرداختن به مسائل فرهنگی بود و همین امر در تواضع و اخلاص وی را محبوب دل اطرافیان میکرد. زیستن با او مساوی با تعطیلی غم و غصه و انفجار روحیه بود، پرهیز از ریا، شاخصه دیگر شهید کوچکزاده بود و ارادت خاصی نسبت به اهل بیت (ع) داشت و تداوم ارتباط با قرآن روح بیکرانهاش را زلالتر میکرد. بارها دیده بودیم در مجالس عزاداری سرور و سالار شهیدان در مساجد و هیئتها هرگاه مداح آغاز به خواندن میکرد خیلی زود اشکش روان میشد و در سینهزنیها فریادش بلند و سینهاش از ضربات سنگین دستهای لاغرش آزرده و اشک به پهنای صورتش جاری بود. دَم گرفتنهای پر سوز و گداز او در هیئتها نباید فراموش شود، اخلاص و ایمان حامد کم نظیر بود اگر چه داغ او برای هر کس که او را میشناخت طاقت فرسا و سنگین و برای اعضای خانواده بسیار دلخراش است، اما به جرأت باید گفت این حق حامد بود که راه صد ساله را یک شبه طی کند و به جایگاهی عروج کند که لایقش بود، راهی که تمام بزرگان دین آرزوی آن را دارند و آن شهادت در راه خداست.
شهید کوچکزاده دغدغه معرفی کتاب را به دیگران داشت و برای احیای کتابخوانی در شهرستان به کرات اقدام به برگزاری نمایشگاه کتاب در حوزههای مختلف کرد و از حضور پر رنگ او در معرکههای مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی و از غیرتش در مقابل فتنهگران سال 88 باید سخن راند. شهید کوچکزاده نه تنها مدافع حرم زینبی، بلکه سالها مدافع حریم فرهنگ عاشورایی بود و باید راه آن عاشق رندانه را زنده نگه داشت. روایتی از نحوه به شهادت رسیدن حامد کوچکزاده از زبان همرزم شهید یکی از همرزمان شهید کوچکزاده اشارهای به نحوه شهادت این مدافع حرم حضرت زینب (س) کرد و گفت: هم نام عملیات و نیز رمز عملیات متبرک به نام حضرت فاطمه زهرا (س) بود، در همان ابتدا تلفات زیادی به دشمن تحمیل شد، به طوری که حدود 300 نفر کشته شدند و 40 اسیر دادند. وی افزود: بچهها حال و هوای معنوی و عجیبی داشتند، آن شب نماز مغرب را که خواندیم از شدت کمخوابی زیادی که داشتیم به حامد عزیز گفتم شامت را که خوردی برو کمی استراحت کن و بخواب، ساعت 10 شب رفتیم بیدارش کردیم و بعد خودم خوابیدم. این همرزم شهید کوچکزاده ادامه داد: نیمههای شب بیدار شدم و دیدم یک مرتبه صدای انفجار مهیبی آمد و هرچه با بیسیم حامد را صدا میزدم جوابی نمیداد، زار و پریشان شده بودم و دلم همواره پیش حامد بود، یک مرتبه بچهها صدایم کردند و من نیز دوان دوان سمت حامد رفتم دیدم نبض دستش کار نمیکند و امداد اولیه انجام دادیم و بعد هم سریعاً به پزشک مراجعه کردیم اما دیدیم حامد عزیزمان شهید شده و به خواسته اصلی خود رسیده است. وی تبیین کرد: دشمن با شلیک یک خمپاره 81 و اصابت ترکش به پشت سر حامد، این رفیق محبوب و دوستداشتنی را از جمع ما جدا کرد.
کوچکزاده شهید فاتح نبل و الزهرا حلب آزادسازی شهرک شیعهنشین نبل و الزهرا که چهار سال در محاصره گروهک تروریستی النصره بود در دو محور باشکوی ـ رتیانـ بیانون و جبهه دوم محور حردتنینـ معرسةالخانـ مایر صورت گرفت، شهرک باشکوی تا دو شهرک نبل و الزهرا در شمال غرب حلب حدود 7 کیلومتر است اما با تسلط ارتش بر روستای «حردتنین» این فاصله کاهش یافت و رزمندگان موفق به بازپسگیری کامل روستاهای منتهی به نبل و الزهرا شدند. آزادسازی دو شهرک نبل و الزهرا از دو منظر قابل بررسی است، ابتدا جغرافیای نظامی، دو شهرک شیعهنشین نبل و الزهرا از موقعیت سوقالجیشی و استراتژیک برخوردار است، به طوری که به عقیده بسیاری از کارشناسان آن را دومینوی آزادسازی فوعه و کفریای إدلب مینامند. منظر دوم، سیاسی است، پیروزی رزمندگان در الزهرا و نبل وحشت ائتلاف به ظاهر ضد داعشی را برانگیخت و سراسیمگی ایادی استکبار را میتوان در اظهارات سردمداران آنها تصور کرد، این پیروزی قطعاً قدرت چانهزنی سیاسی برتر در مذاکرات آینده است. غیرت دینی و ایدئولوژیک را نباید از یاد برد که نخستین وظیفه ما طبق فرمایش امام خامنهای «مدظلهالعالی» حفظ راه شهداست، یعنی پاسداری از خون شهدا، کدام شهیدان، شهیدانی که مقام معظم رهبری در فضیلت آنها فرمودند «این شهدا امتیازاتی دارند یکی این است که اینها از حریم اهل بیت در عراق و سوریه دفاع کردند و در این راه به شهادت رسیدند» و امتیاز دوم این شهدا این است که «اینها رفتند با دشمنی مبارزه کردند که اگر اینها مبارزه نمیکردند باید در کرمانشاه و همدان میجنگیدیم» و امتیاز سوم هم این است که «اینها در غربت به شهادت رسیدند»، این هم یک امتیاز بزرگی است، این هم پیش خدای متعال فراموش نمیشود. --------------------------------------------------------------- گزارش از ستوده، کارشناس ارشد روانشناسی عمومی --------------------------------------------------------------
94/11/21 - 21:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]