واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نشست بين المللي حمايت از افغانستان در پاريس برگزار مي شود
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): پاريس - نشست بين المللي حمايت از افغانستان با حضور دبير كل سازمان ملل و نمايندگان بيش از 80 كشور و سازمان بين المللي روز پنجشنبه در پاريس گشايش مي يابد.
بنا بر گزارش منابع خبري و رسمي فرانسه در اين نشست حامد كرزاي رئيس جمهوري افغانستان طرحي را باعنوان "طرح راهبرد ملي توسعه براي افغانستان " به شركت كنندگان ارايه و براي اجراي آن از شركت كنندگان تقاضاي كمك خواهد كرد.
فرانسه مايل است براي برجسته سازي نقش خود در مساله افغانستان از اين كنفرانس با عنوان حمايت از افغانستان نام برده شود.
گفته مي شود كرزاي در طرح خود مواردي همچون توسعه و استقرار نيروهاي امنيتي ، زيرسازي اقتصادي و كشاورزي را در فهرست اولويت ها براي استفاده از كمك ها قرار داده است .
مطرح شدن موضوع ايجاد امنيت در افغانستان در طرح كرزاي نشان مي دهد كه چندين سال حضور هزاران نيروي نظامي خارجي كه از كيلومترها دورتر به خاك افغانستان آمده اند و همچنان بر تعداد آنان اضافه مي شود ، هنوز نتوانسته است امنيت را به افغانستان اشغال شده بازگرداند.
16 سازمان غيردولتي فرانسوي نيز از جامعه جهاني خواسته اند تا كمك هاي خود را براي رسيدن به اقشار ضعيف و فقير جامعه افغانستان افزايش دهند.
به درستي روشن نيست اين سازمانها كه منابع غربي انها را"غيردولتي "مي نامند در كشوري كه از فقر سواد و عقب ماندگي طولاني رنج مي برد چكونه و با چه هدفي شكل گرفته است .
اين نشست بين المللي سومين نشست از اين نوع بعد از سقوط طالبان است .
نشستهاي قبلي به ترتيب در دسامبر سال 2001 ميلادي در المان و در سال 2006 ميلادي در لندن تشكيل شد.
دولت حامد كرزاي بعد ازنشست آلمان تشكيل شد و تاكنون بعد از هفت سال ، تنها 10 ميليارد دلار از 25 ميليارد دلار كمك وعده داده شده به او عملي شده است .
همچنين بخش اعظم از كمك هاي جهاني به افغانستان نيز از سوي خود اين كشورها كه گويا به دولت كرزاي اعتماد نداشته اند ، در افغانستان هزينه و تنها يك سوم انها ازطريق دولت مصرف شده است .
نشست لندن نيز نتوانست بيش تر از 5/10 ميليارد دلار كمك جمع كند.
در همين حال گفته مي شود بر اساس طرحي كه كرزاي در نشست پاريس ارايه مي كند براي يك دوره پنج ساله توسعه و بازسازي افغانستان به يك بودجه پنجاه ميليارد دلاري نياز هست .
بر اساس اين طرح براي بخش بازسازي جاده ها ، سدها ، تاسيسات برق و غيره 17 ميليارد دلار ، پايدار كردن ارتش و پليس و امنيت 14 ميليارد و، آموزش و فرهنگ 5 ميليارد درخواست شده است .
براي توسعه و بازسازي دادگستري نيز 3 ميليارد و براي بهداشت و مواد غذايي 5/2 ميليارد دلار لازم است .
همچنين براي بخشهاي حمايت اجتماعي و توسعه بخش خصوصي هريك 8/1 ميليارد و بخشهاي كشاورزي و مخارج متفرقه نيز به ترتيب 4/4 و يك ميليارد دلار هزينه پيش بيني شده است .
آمريكا ضمن حمايت از دولت كابل اين نشست را با ارزش خوانده و اعلام كرده است كه نبايد گذاشت تا اشتباهات گذشته تكرار و افغانستان به حال خود رها شود.
آمريكا كه هم اينك باهزينه ديگر كشورها ، افغانستان را به بهانه مقابله با طالبان و القاعده در اشغال خود دارد ادعا مي كند تاكنون 10ميليارد دلار براي بازسازي افغانستان و140ميليارد دلار خرج جنگ در اين كشور كرده است .
درنشست روز پنجشنبه ، لورا بوش همسر رئيس جمهوري آمريكا نيز شركت مي كند و قرار است ميزان كمك آن كشور به طرح كرزاي را اعلام كند.
همچنين قرار است كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا در خصوص سياست آمريكا در افغانستان در اين كنفرانس سخنراني كند.
در همين حال گزارش هاي خبري حاكي است روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز از ناتواني كرزاي به شدت انتقاد و سيستم حاكم در افغانستان را به درگير بودن با رشوه خواري و قاچاق مواد مخدر متهم كرده است .
نيويورك تايمز به نقش آمريكا براي بهره برداري ازسود هنگفت كشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان اشاره نكرده است .
براساس گزارش سازمان ملل بيش از 93 درصد ازمواد مخدر جهان كه به حدود هشت هزار و دويست تن مي رسد و سالانه 4 ميلياردو يورو درامد ارزي دارد از افغانستان سرچشمه مي گيرد و بخشي از اين درامد نيز براي طالبان كه يكي از بهانه هاي حضور امريكا در منطقه است هزينه مي شود.
همچنين بانك جهاني كه يكي از شركت كنندگان درنشست پاريس است در گزارشي در خصوص وضعيت اقتصادي افغانستان اعلام كرده است كه اين كشور بايد ساختار دولتي كارامدتري را براي تضمين توسعه اقتصادي خود بعد از سالها جنگ ايجاد كند كه اصلاح اين ساختار با توجه به روابط غير رسمي در بدنه قدرت و ضعف امنيت در اين كشور كار آساني نخواهد بود.
اين سازمان نيز بطور طبيعي به علت اصلي جنگ ومنافع امريكا در ان اشاره نكرده است .
اين گزارش اعلام كرده است كه دولت افغانستان بايد در مقابل مردم اين كشور مسئول باشد و لازمه اين امر ان است كه نهادها كاملا به دولت افغانستان محول شود.
اين در حالي است كه كشورهاي غربي با تكرار لزوم واگذاري نهادها و اداره امور افغانستان به دولت ، همچنان حضور نظامي خود در خاك افغانستان را توسعه مي دهند.
دولت انگليس نيز اخيرا در گزارشي شكست دولت افغانستان براي مقابله با رشوه خواري و قاچاق مواد مخدر را زير سئوال برده و اعلام كرده است كه اين امر سبب تقويت بيشتر طالبان خواهد شد.
انگليس داراي 7800 نيرو در افغانستان است .
افغانستان 32 ميليون نفرجمعيت دارد كه بر اساس امار سازمان ملل 42 درصد انان تنها با 14 دلار در ماه زندگي مي كنند.
اين كشور با 257 مرگ در هزار نفر سومين كشور از نظر ميزان مرگ و مير است و متوسط عمر در اين كشور نيز 41 سال اعلام شده است .
بنابر همين گزارشها تنها نيمي از مردم افغانستان باسواد هستند كه از اين بين زنان 35 درصد را تشكيل مي دهند
در گزارش مراجع بين المللي به تاثير اشغال افغانستان توسط آمريكا و حضور هزاران نيروي بيگانه در خاك اين كشور بر ادامه فقر و عقب ماندگي اين كشور اشاره نمي شود.
اروپام .**2092**1740**1553
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]