واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: تهران به 413 پاركينگ عمومي نياز دارد
عضو شوراي اسلامي شهر تهران گفت: پايتخت به 413 هزار پاركينگ عمومي نياز دارد بر اين اساس در سال گذشته شاهد ساخت چند پاركينگ عمومي در تهران بوديم.
به گزارش خبرنگار اجتماعي برنا، رسول خادم رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي اسلامي شهر تهران در يكصد و ششمين جلسه علني از سومين دوره شوراي كه بصورت عادي صبح امروز در تالار شورا برگزار شد درباره لايحه طرح جامع حمل و نقل و ترافيك تهران گفت: اين طرح به عنوان اولين سند بخشي در چارچوب راهبردهاي طرح جامع و اهداف سند چشم انداز تهران تهيه شده است.
وي با اشاره به چهار سال مطالعه و پيگيري اين طرح افزود: حجم مطالعات ارزيابي شده در لايحه منعكس شده است.
طرح جامع حمل و نقل و ترافيك شهر تهران به تصويب شوراي شهر رسيد
خادم با اشاره به ماموريت اصلي طرح جامع تهيه و تدوين اسنادي براي هدايت و كنترل توسعه شهر به ويژه كنترل تحولات كالبدي و نحوه استفاده از اراضي گفت: توسعه و ساماندهي سيستم حمل و نقل هماهنگي و كاهش استفاده از وسايل نقليه شخصي ، ساماندهي شبكه بزرگراهي درون شهري و برون شهري، استفاده از سامانه هاي حمل و نقل ريلي با اولويت مترو، گسترش حركت پياده و دوچرخه، ساماندهي فضاهاي عمومي سوار و پياده شدن مسافر و توسعه سامانه كنترل هوشمند ترافيك پيشنهادهاي راهبردي طرح جامع حمل و نقل ترافيك تهران است.
وي ادامه داد: مواد سه و 30 قانون برنامه چهارم توسعه به ويژه قانون توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت، مصوب در سال 1386 مجلس شوراي اسلامي بر توسعه حمل و نقل همگاني و افزايش سهم آن از الگوهاي سفرهاي درون شهري تاكيد دارند.
وي به افق طرح جامع حمل و نقل و ترافيك در تهران اشاره كرد و ابراز داشت: در افق طرح جامع حمل و نقل و ترافيك تهران روزانه 18 ميليون نفر سواره شامل 5/25 ميليون جابجايي در شبكه ملي در شهر تهران انجام مي شود كه بر اساس آن 25 درصد سفرها با وسايل نقليه شخصي و 75 درصد با وسايل نقليه عمومي و نيمه عمومي صورت خواهد گرفت. كه از اين ميان به ترتيب سهم قطار شهري 30 درصد ، اتوبوس 22 درصد و ميني بوس سه درصد و سهم تاكسيراني 20 درصد است.
وي به اهداف طرح جامع حمل و نقل و ترافيك تهران اشاره كرد و اذعان كرد: فراهم كردن سيستم حمل و نقل يكپارچه و توسعه سيستم هاي حمل و نقل عمومي كار را با ارتقاي سطح سرويس آن ها كاهش تقاضاي سفر سواره و افزايش سهم وسايل نقليه عمومي افزايش سهم سفرهاي غير موتوري، ارتقاي ايمني سيستم حمل و نقل شهري و جلب اعتماد و افزايش اطمينان شهروندان به وسايل نقليه عمومي، ارتقاي فرهنگ ترافيك از طريق انتقال آموزه هاي ترافيكي و جلب مشاركت عمومي شهروندان و ايجاد هماهنگي بين كاربري زمين و سيستم حمل و نقل و افزايش مشاركت بخش خصوصي در حمل و نقل و درون شهري بهينه سازي جريان ترافيك در معابر شهري از طريق اعمال مديريت و ترافيك و بهينه سازي مصرف سوخت وكاهش آلودگي هاي محيط زيستي و سايل نقليه از اهداف طرح جامع حمل و نقل و ترافيك است.
وي درباره راهكارهاي طرح جامع حمل و نقل و ترافيك اينگونه گفت: مديريت عرضه سفر شامل توسعه و تكميل سيستم قطار شهري، توسعه و ساماندهي شبكه اتوبوسراني، توسعه و ساماندهي شبكه مينيبوسراني، استاندارد سازي سامانه تاكسيراني، تكميل شبكه بزرگراهي، سامانه پايانه هي مسافربري ، احداث پاركينگ هاي عمومي بكارگيري امكانات و تجهيزات هوشمند همچنين مديريت تقاضاي سفر شامل اتخاذ تدابيري در ارتباط با كاهش سهم وسايل نقليه شخصي، انجام تمهيداتي در رابطه با تغيير الگوي سفرهاي روزانه درون شهري، اجراي سازوكارهاي لازم در جهت تحقق مديريت واحد با هدف توسعه حمل و نقل عمومي، اعمال مديريت تقاضاي سفر با محوريت محورهاي پنجگانه تغيير الگوي سفر و اجراي راهكارهاي مديريت تقاضا با تاكيد بر توسعه فن آوري اطلاعات، محوريت تحقق شهر الكترونيك است.
وي خاطر نشان كرد: انجام تمهيداتي در رابطه با كاهش سهم حمل و نقل شخصي تا 25 درصد سفرهاي سواره روزانه در سال 1404 با همكاري نهادهاي ذي مدخل و ذي صلاح در خارج از نهاد شهرداري تهران توسعه قطار شهري تا 12 خط به طور 430 كيلومتر به همراه سه خط مكمل به طول 31 كيلومتر جمعا 461 كيلومتر كه توانايي جوابگويي به 30 درصد سفرهاي سال افق 1404 را داشته باشد همچنين توسعه شبكه اتوبوسراني تا 400 خط و 1100 دستگاه اتوبوس با افزايش مشاركت بخش خصوصي كه قادر به جابجايي 22 درصد از سفرهاي سواره است.
حمزه شكيب عضو شوراي شهر در پيرو صحبت هاي خادم گفت: برنامه ريزي ها بايد به گونه اي طراحي شود كه توان اجرا داشته باشند. احداث 430 كيلومتر مترو كه 380 كيلومتر آن درون شهري است يعني سالانه 22 كيلومتر خطوط مترو بايد احداث شود كه در سال گذشته فقط هفت كيلومتر و در برنامه امسال 15 كيلومتر ديده شده است و در سال هاي آينده بايد جبران عقب افتادگي شود.
تهران به 413 پاركينگ عمومي نياز دارد
وي با اشاره به نياز شهر تهران به 413 هزار پاركينگ عمومي افزود: در سال گذشته قادر به ساخت چند پاركينگ عمومي در شهر تهران بودهايم.
شكيب تصريح كرد: طرح حمل ونقل و ترافيك نيازمند يك كميته نظارتي است.
در همين رابطه محمد نجفي عضو شوراي شهر گفت: در صورتي كه طرح جامعي به تصويب مي رسد بايد ضمانت 80 درصد برنامه اجرايي را نيز داشته باشد و كميته در فواصل زماني مشخص آن را دنبال كنند.
وي ابراز داشت : براي اجراي اين طرح بخش خصوصي را بايد تشويق به سرمايه گذاري كنيم و ارقام بودجه دولتي را براي آن روشن كنيم.
نجفي اذعان كرد: طرح جامع مانند برنامه توسعه بايد هر پنج سال يك بار تدوين شود.
همچنين معصومه ابتكار رييس كميسيون محيط زيست با اشاره به اعتبارات ساخت و ساز معابر با پل ها و بزرگراه ها افزود: اعتباري كه براي ساخت و ساز معابر خرج مي شود با اعتبار پل ها بزرگراه ها و تونل ها قابل مقايسه نيست.
وي گفت: در برنامه هاي شهري بيشتر به تسهيل حركت خودروها توجه مي كنيم و كمتر برنامه اي براي پياده ها داريم.
ابتكار تصريح كرد: گاز سوز كردن ماشين ها باعث ترويج سوخت پاك در كشور مي شود.
در چشم انداز توسعه 1404 سهم حمل و نقل عمومي بايد 72درصد باشد
در ادامه افندي زاده مدير عامل شركت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافيك اذعان كرد: براساس چشم انداز 1404 خواستار 75 درصد حمل و نقل عمومي و 25 درصد حمل و نقل خصوصي هستيم كه در اين زمينه بايد مديريت عرضه و تقاضاي اين چشم انداز بررسي شود.
وي با اشاره به 30 درصد حمل و نقل عمومي در سال افزود: پيش بيني مي شود هشت ميليون جابجايي در سال 1404 داشته باشيم كه بايد برنامه اي براي كاهش سفرهاي درون شهري داشته باشيم.ضمن اينكه در حال حاضر 3/42 درصد حمل و نقل عمومي را بايد تا سال 1404 به 25 درصد كاهش داد.
وي با اشاره به كمبود پاركينگ عمومي در شهر تهران تصريح كرد: در پايانه هاي درون شهري نياز بيشتري به حمل و نقل عمومي داريم.
وي با اشاره به وجود 413 فضاي پيش بيني شده براي پاركينگ عمومي ابراز داشت: حذف پاركينگ حاشيه اي اين فضا را ايجاد مي كند.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]