واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي پنجاه سال روابط ديپلماتيك ايران و تايلند
صبح زود بعد پس از انجام مراسم مذهبي و خوردن صبحانه راهي سفارت شده و با وجود ترافيك سنگين شهر، راننده با راهنمايي مأمور مستقر در اتومبيل، مسيري را انتخاب كرد تا با ترافيك مواجه نشود. همان روز پست سياسي رسيده بود، آن را باز كرده و پس از مطالعه بين همكاران سفارت توزيع كردم، تا اقدامات لازم را انجام دهند. كار در داخل سفارت شروع شده بود اما تا قبل از تسليم استوارنامه، كار خارج از سفارت انجام نميشد. آن روز با همكاران سفارت، كاركنان خانه فرهنگ و بخش بازرگاني كه در محل سفارت جمع شده بودند، گفتگو كردم و به آنها گفتم بايد به بهترين وجه ممكن خدمت كرد و اين خدمت را به منزله انجام فريضه در نظر گرفت.
آقاي ميرزا طاهري پس از ورود به تايلند ملاقاتهاي ديپلماتيك خود را آغاز كرده و ديدار با آقاي ساوت سيلا1 وزير امورخارجه وقت تايلند را زمينهساز همكاريهاي سازنده بعدي بين دو كشور ميداند. وي ساوت سيلا را، كه مارشال نيروي هوايي، زيرك و مقتدر و با ديدگاههاي ضد كمونيستي كه تفكرات مخصوص دوران جنگ سرد بود معرفي ميكند. وي از اشتياق وزير تايلندي براي توسعه روابط نيز بسيار خرسند ميشود.
«با آقاي سپهبد ساوت سيلا وزير امورخارجه و رئيس حزب امداد اجتماعي كه مارشال نيروي هوايي، زيرك و مقتدر بود ملاقات كردم و رونوشت استوارنامه تحويل وي شد تا راه فعاليتهاي خارج از سفارت فراهم شود. در اين ملاقات در خصوص خريد برنج از تايلند و خريد نفت مورد نياز تايلند از ايران و ساير مطالب رايزني و گفتگو شد. ايشان چندان به كمونيستها علاقهمند نبود و به شدت از آمريكاييها طرفداري ميكرد. با اين وجود خوشحالي خود را از اعزام سفير جمهوري اسلامي ايران به تايلند پنهان نميكرد و مشتاق هرچه بيشتر گسترش روابط بود.
بالاخره موعد تسليم استوارنامه فرا رسيد و نخستين سفير جمهوري اسلامي ايران طي مراسمي استوارنامه خود را تسليم شاه تايلند كرد. اين مراسم سالها بود انجام نشده بود و به همين دليل براي مسئولين تشريفات دربار تايلند نيز جذابيت داشت. چرا كه آنان تاكنون با آداب و رسوم شاهانه آشنا بودند و با آداب تشريفاتي جمهوري اسلامي ايران كه مبناي ارزشي و ديني داشت نظير عدم نوشيدن مشروبات الكلي، دست ندادن با خانمها و ... آشنايي نداشتند.
«پنجشنبه 24 بهمن 1364، طبق برنامه قبلي مديركل تشريفات وزارت خارجه تايلند با اسكورت مخصوص دربار به اقامتگاه سفير آمدند و پس از پذيرايي مختصري از آنها، سفير و مترجم سفارت به اتفاق آنها عازم كاخ خصوصي شاه شدند تا استوارنامه تقديم وي شود. معمولاً استوارنامههاي سفرا در محل كاخهاي گراند پالاس و به ترتيب در يك روز تقديم شاه ميشود، اما اين بار سفراي ايران و ژاپن در كاخ خصوصي شاه پذيرفته شدند. سفير جمهوري اسلامي ايران، قبل از آن توجه مقامهاي تايلندي را به عدم صرف مشروبات الكلي، دست دادن با خانمها و موضوعهاي اينچنيني جلب كرده بود. لذا در موقع تقديم استوارنامه كه با روش خاصي صورت ميگرفت، هيچ يك از موضوعهاي مكروهه وجود نداشت و شاه پس از دريافت استوارنامه چند دقيقه با سفير صحبت كرد و خواستار گسترش روابط شد. هدايايي نيز از طرف سفير به مسئول تشريفات دربار داده شد كه برايشان جالب بود. ملاقات با شاه نيز از تلويزيون پخش شد و اغلب روزنامهها اخبار مربوط را به طور واضح پوشش دادند.
روز دوشنبه 5 اسفند 1364 نيز طبق قرار قبلي براي ديدن آقاي ژنرال پرم2 نخستوزير تايلند رهسپار شديم. آقاي نخستوزير پس از تعارفات اوليه و گفتگو در خصوص جنگ تحميلي عراق عليه ايران گفت دستور دادهام از قطعنامههاي سازمان ملل كه ضرري براي ايران ندارد حمايت كنند و در خصوص گسترش روابط هم به وزراي مربوط دستور ميدهم اقدامات لازم را انجام دهند. بخشهايي از اين ملاقات هم از تلويزيون پخش شد و زمينه ملاقات و گفتگو با ساير وزرا و مقامات و سفرا نيز ايجاد شد. لطف خداوند باعث شد تا جمهوري اسلامي ايران در حد مطلوب و مقدور شناسانده شود و جايگاه مثبت خود را با وجود همه تبليغات منفي بازيابد.»
برگزاري روز ملي و دعوت از مقامات، ديپلماتها و اقشار گوناگون همواره براي سفرا امري مهم و پرخاطره بوده است. چرا كه اين مراسم بر ثبات و ترقي جمهوي اسلامي صحه گذارده و همچنين اراده برگزاركننده را براي توسعه روابط با كشور ميزبان به نمايش ميگذارد.
آقاي ميرزا طاهري درباره برگزاري اين مراسم در بانكوك مينويسد:
«نظر به اينكه كمكم به برگزاري جشن 22 بهمن نزديك ميشديم با همكاران صحبت شد كه محل خوب و آبرومندي جهت اين روز در نظر بگيرند.
پينويسها:
1- Gen.Sawetsila
2- Gen.Perm
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]