واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: جهان ژورناليسم به واسطه وبلاگنويسي تغيير فرم ميدهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: نگاهي به وبلاگها
الكس جونز Alex Jones در كارت دعوت براي يكي از نخستين كنفرانسهاي معتبر جهاني يعني كنفرانس "وبلاگ نويسي، روزنامهنگاري و اعتبار حوزههاي منازعه و زمينههاي مشترك" كه در 21 و 22 ژانويه 2005 در دانشگاه هاروارد برگزار شد، نوشت: انگيزه مشترك همه ما براي برپايي اين كنفرانس اين اعتقاد ماست كه جهان ژورناليسم دارد به واسطه وبلاگنويسي و به طبع آن فضاي وبلاگها تغير فرم ميدهد. جاي ترديد نيست كه پديده وبلاگنويسي بهخصوص بلاگرهايي كه بر مسائل اجتماعي سياسي متمركز هستند راههاي تنظيم خبر در صفحات اول روزنامهها را تغيير دادهاند.
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه مطلب وبلاگ "رسانهنگاري و مديريت رسانه" به نشاني http://www.mediamanagement.ir آمده است: حوزههاي مشتركي كه اين دو رويكرد مختلف به اخبار در مديريت خبر ميتوانند داشته باشند كدامند؟ آيا روزنامهنگاراني كه بلاگر هم هستند همواره در كارشان با استانداردهاي متضاد و ناسازگار درگيرند؟ آيا ممكن است بلاگرها استانداردهايي را بپذيرند كه اعتبار كارشان را بالا ببرد؟
در اين كنفرانس جي روزن Jay Rosen مقالهاي داشت تحت عنوان "بلاگرها در برابر روزنامهنگاران دست برتر را دارند" و در اين مقاله نوشت: دوران هيجانانگيزي در روزنامهنگاري است. همچون بافت اجتماعي بزرگي كه تغييرات از آن سر برميآورند و هر چيزي دچار دگرگوني ميشود."
مقاله روزن استدلال ميكند كه اكوسيستم جديدي در حال شكلگيري و توسعه است كه در آن وبلاگنويسي و روزنامهنگاري همزيستي دارند، برهم تاثير ميگذارند و همچنين همديگر را شكل ميدهند. او از دو محور اساسي سخن ميگويد: جابهجايي قدرت: "از توليدكنندگان رسانه به مردم كه به عنوان مخاطب شناخته ميشوند." او همچنين به اين نكته اشاره ميكند كه ما به يك دايره لغت جديدي نياز داريم. اصطلاحاتي همچون "مخاطب" و "مصرفكننده" و "بيننده" و "خواننده" ديگر حق مطلب را ادا نميكنند، چون بواسطه رسانههاي جديد، مخاطب ميتواند نظر و ديدگاه خودش را (درقبال پيامي كه دريافت كرده است) منعكس كند.
فقدان سلطه يا به عبارت ديگر فقدان كنترل انحصاري: حوزهاي كه پيشتر به طور انحصاري تحت كنترل روزنامهنگاران بود حالا ديگر به طور انحصاري تحت كنترل آنها نيست. امروز هر كسي ميتواند به صورت رايگان يا با هزينه كمي در محيط وب توليد محتوا كند. از اين رو روزنامهنگاران ديگر تيترهاي نشريات را در انحصار خود ندارند.
خبرنگاران حرفهاي رسانهها كه در قرن پيش داراي قدرت انحصاري در تعيين اخبار مهم و مسائل اجتماعي و سياسي بودند امروز بايد اين قدرت را با رسانههاي جديد كه گسترده و تاثيرگذارند تقسيم كنند.
اين دو عامل فوق باعث شده است تا بلاگرها جريان اصلي روزنامهنگاري و شاخصهاي آن را به چالش بكشند. روزن نتيجه ميگيرد، كار بلاگرها بستگي دارد به كار روزنامهنگاران حرفهاي كه در محيط وب حضور دارند و از امكانات اين فضا براي گفتوگوهايشان و لينكهاي وب استفاده ميكنند. آنها انواع جديدي از جريانهاي اطلاعات ايجاد ميكنند. بلاگرها اين پلاتفورم را توسعه ميدهند و گفته ميشود يك روز روزنامهنگاران توسط آنها فتح ميشوند و به همين دليل است كه همه روزنامهنگاران حرفهاي بايد به آنها توجه كنند.
انتهاي پيام
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]