واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد: توجه به استانداردهاي گردشگري به معناي توجه به آموزش و تجهيز مراكز گردشگري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - ياسوج
سرويس: شهرستانها
صنايع دستي بعنوان سفيران فرهنگي اقوام مختلف ، آميزهاي از خلاقيت ، ذوق ، ابتكار ، نوآوري و نماد هويت ملي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كهگيلويه و بويراحمد، پرداختن به صنايع دستي نه تنها توجه به گستره هنر بلكه ارزشگذاري به هويت فرهنگي محسوب ميشود.
استان كهگيلويه و بويراحمد نيز يكي از مراكز و مناطق مهم كشور در زمينه هنرهاي بومي و صنايع دستي به عنوان نماينده هنر اصيل كشور از شهرت جهاني برخوردار است .
در زمان حاضر استعدادهاي بالفعل و بالقوه فراوان و منحصر به فردي در تمام زمينههاي صنعتي به خصوص هنر دستي در اين استان وجود دارد كه همچون گنج پنهان زير خاك ، ناشناخته و بلا استفاده مانده است.
چارق دوزي ، مليله كاري ، فرش ، گليم ، گيوه بافي ، معرق كاري ، منبت كاري روي چوب ، جاجيم بافي نمونه هاي بديع از آفريده هاي دست هنرمندان و متخصصان برجسته كهگيلويه و بويراحمدي است كه مايه سربلندي و مباهات در موزههاي بزرگ جهان است.
دستهاي پرتوان هنرمندان ، صنعتگران و متخصصان اين استان بهترين موزهها را با دست آفرينههاي خود تزيين ميكنند.
كارشناسان صنايع دستي معتقدند كه تقويت و رونق صنايع دستي استان به عنوان يكي از مهمترين مكملهاي اقتصادي ، توجه جدي مسؤولين را ميطلبد و بيتوجهي نسبت به اين مهم جز به خاموشي گراييدن فرهنگ اصيل بومي و سنتي منطقه را به دنبال نخواهد داشت.
به عقيده اين كارشناسان با حمايت جدي از صنايع دستي ميتوان از مهاجرتهاي بيرويه به شهرها جلوگيري و با توسعه صنعت گردشگري ، تقويت روحيه ابتكار و خلاقيت ، بكارگيري ذوق و خلاقيتهاي فردي در امر توليد انواع محصولات ، به حفظ و صيانت از آداب ، رسوم ، فرهنگ ملي و مذهبي كمك شاياني كرد .
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد گفت: اين استان به لحاظ هنرهاي بومي و صنايع دستي از جايگاه خوبي برخوردار است.
به گفته وي توانمنديهاي استان كهگيلويه و بويراحمد در رشتههاي مختلف صنايع دستي چشمگير و بهرهگيري از اين قابليتها ، نيازمند برنامهريزي اصولي است.
تاجبخش با بيان اين كه صنايع دستي در روند توسعه جوامع نقش اساسي و مهمي ايفا ميكند اظهار كرد: كيفيت كالاهاي توليدي صنايع دستي در افزايش درآمد سرانه كشور و توليد ملي تاثير بسزايي دارد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد گفت: توسعه گردشگري درگرو بهبود و ارتقاي زير مجموعههايي است كه شكلدهنده نظام توليد و ارائه خدمات مرتبط با گردشگري هستند.
وي افزود: يكي از اين زير مجموعهها ، نظام استانداردسازي خدمات گردشگري است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد اظهار كرد: تدوين و بكارگيري استانداردهاي گردشگري يكي از پيش زمينهها و ضرورت توسعه فعاليتهاي مرتبط با گردشگري و تضمينكننده موفقيت برنامههاي توسعه آن است.
وي تصريح كرد: آنچه كه در همين زمينه روشنتر و آشكارتر ميشود اين است كه براي پاسخگويي به نيازهاي توسعه گردشگري در بخش ملي و بينالمللي ، چنين استانداردهايي بايد هماهنگ و سازگار با استانداردهاي جهاني باشد.
به گفته وي اهميت به كارگيري استانداردها در حوزه گردشگري تنها با هدف توسعه گردشگري ورودي و نگاه به گردشگران برون مرزي بروز نمييابد بلكه در رونق و گسترش گردشگري داخلي نيز به همان ميزان به بهبود و ارتقاي نظام استانداردها نيازمنديم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري كهگيلويه و بويراحمد اظهار كرد: ارائه خدمات توسط هتلها، رستورانها، سفره خانهها، دفاترخدمات مسافرتي، موزهها و مراكز فرهنگي و هنري ، مكانهاي تاريخي و مراكز گردشگري و غيره امري ضروري و اجتناب ناپذير است.
به گفته تاج بخش ، توجه به استانداردهاي گردشگري به معناي توجه به آموزش نيروي انساني و تجهيز مراكز و امكانات گردشگري است به گونهاي كه بتوان خدمات گردشگري را به صورت حرفهاي ارائه داد.
انتهاي پيام
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 395]