واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري/ 2معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري منطقه 8 تهران:آموزش شهروندي مهمترين ركن نوآوري ديني در مديريت شهري است
گروه اجتماعي: آموزش شهروندي مهمترين ركن نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري است البته لازمه تحقق نوآوري ديني در اين حوزه بهرهمندي از روشها و ابزارهاي نو و بديع در ترويج شعائر ديني است.
«وليالله صديقيفر» معاون فرهنگي و اجتماعي شهرداري منطقه 8 تهران در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره لزوم نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري گفت: مفاهميي همچون اخلاق شهروندي، رعايت حقوق ديگران، نظافت و بهداشت فردي و اجتماعي، تعاون و همكاري با مديريت شهري، پرهيز از اسراف، ايجاد انضباط اجتماعي و فردي از جمله مضامين ديني هستند كه در حوزه مديريت شهري به آن توجه وافر شده است از اينرو در راستاي تحقق اين مفاهيم ايجاد فضاي مناسب ميان شهروندان و مديران شهري در حوزه مديريت شهري بيش از هميشه مورد توجه قرار گرفته است.
وي در ادامه افزود: لازمه تحقق نوآوري ديني در اين حوزه بهرهمندي از روشها و ابزارهاي نو و بديع در ترويج اين معيارها و ارزشها در سطح شهر است.
معاون فرهنگي و اجتماعي منطقه 8 در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه «راهكار شما درباره بهرهمندي از روشهاي نو در ترويج اين مفاهيم ديني و اجتماعي چيست؟» اظهار كرد: آموزش شهروندي مهمترين ركن نوآوري ديني در اين حوزه است البته در روشهاي سنتي اگر ميخواستيم فرهنگ يا مضاميني را به مخاطب القا كنيم نياز به حضور فيزيكي افراد بود اما با وجود پيشرفت در ابزارهاي ارتباطي اين آموزشها فراگير و سريعتر از گذشته امكانپذير است براي مثال در حال حاضر اين مفاهيم از طريق لوح فشرده، بروشورهاي تبليغاتي، ايجاد سايت بهمنظور آگاهي و اطلاعرساني به شهروندان ارائه ميشود.
در ادامه خبرنگار ايكنا از صديقيفر پرسيد «با توجه به مطالبي كه به آن اشاره كرديد توجه افراد به معيارهايي همچون اخلاق شهروندي و حتي نظافت شهري همچنان كم است به اعتقاد شما دليل اصلي آن چيست و راهكار شما با توجه به فضاي كنوني جامعه در اين زمينه چيست؟» كه اين مقام مسئول در پاسخ گفت: اينكه بتوان اين مفاهيم را به راحتي به افراد القا و آن را اجرايي كرد به زمان زيادي نياز دارد چراكه با وجود آسيبهاي فرهنگي موجود لازم است تا دقت نظر خاصي در مسير ترويج ارزشهاي اخلاقي و اسلامي صورت گيرد.
وي در ادامه با اشاره به برخي از فعاليتهاي شهرداري در اين مسير افزود: تاكنون 107 عنوان آموزش شهروندي در زمينههاي متعدد از جمله آموزش مضامين ديني از سوي بخشهاي مختلف اين نهاد همچون معاونت فرهنگي و هنري طراحي و جلسات آن برگزار شده است.
معاون فرهنگي و اجتماعي منطقه 8 در ادامه به ارزيابي عملكرد اين جلسات آموزشي پرداخت و اظهار كرد: رعايت حقوق شهروندي در سطح شهر و مشاهده آن در رفتار عمومي آنان تا حدي بيانگر موفقيت مديريت شهري در بعد آموزشي است اما كافي نيست و تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي وجود دارد.
ارائه راهكار عملي مناسب بهمنظور كاهش فاصله كنوني اين حوزه با نقطه مطلوب عنوان مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه صديقيفر در پاسخ به آن گفت: تعريف من از مديريت حوزه شهري اين است كه تعامل جدي با تكيه بر ارزشهاي اسلامي ميان شهروند و مديريت شهري ايجاد شود و نبايد نگاه شهروند به شهرداري تنها نگاه خدماتي باشد همچنين مديران نيز تنها به فكر ارائه خدمات شهري به شهروندان نباشند در اين شرايط است كه اين حوزه پويا و به نقطه مطلوب نزديك خواهد شد.
وي درباره نوآوريهاي مورد نظر در مديريت شهري در سال جاري به تغيير ديدگاه مردم نسبت به شهرداري اشاره و تصريح كرد: خدماترساني به شهروندان در حوزه شهري از وظايف اين حوزه است اما به اعتقاد من نبايد تعامل مردم با شهرداري صرفاً دريافت خدمات باشد از اينرو جهتگيري ما در سال جاري اين است كه براي مردم در بخشهاي مختلف تكليف مشخص كنيم بهعبارت ديگر مديريت شهري ديني در گرو آشنا بودن شهروند و شهرداري نسبت به وظايف و تعهداتشان نسبت به يكديگر است.
معاون فرهنگي و اجتماعي منطقه 8 شهرداري تهران درباره تأثير نيازسنجي از مردم در راستاي ايجاد نوآوري ديني در حوزه مديريت شهري به خبرنگار ايكنا گفت: فعاليتهاي شهرداري همواره با نيازسنجي از شهروندان همراه بوده است از اينرو تلفن گويايي را براي دريافت نظرات، مشكلات و ارائه راهكار آنان در مديريت مناسبتر تعبيه شده است همچنين اين نظرات در سيستم مديريتي شهرداري نيز اعمال ميشود.
بررسي ميزان استفاده از مضامين ديني شهروندان در مديريت شهري عنوان مبحث ديگر اين گفتوگو بود كه صديقيفر در پاسخ به آن اظهار كرد: در سامانه تلفن گويا علاوه بر افراد عادي، كارشناسان و مسئولان از حوزههاي مختلف نيز نظرات كاربردي خود را به اين حوزه انتقال ميدهند كه بيانگر توجه مردم به ارزشها و شعائر اسلامي است همچنين ما از اين طريق متوجه شدهايم كه شهروندان با وجود مدرن بودن فضاي شهري به بخشهاي اجتماعي و فرهنگي نيز توجه خاصي دارند.
وي در پرسش ديگري مبني بر اينكه «آيا اصلاً ضرورتي براي ايجاد نوآوري در فعاليتهاي اجتماعي و فرهنگي شهرداري احساس ميشود يا خير؟» گفت: بيشك بايد اينگونه باشد چراكه مديريت و نوآوري لازم و ملزوم همديگر هستند به عبارت ديگر هيج مديريتي بدون داشتن نوآوري نميتواند به كار خود ادامه دهد.
وي با اشاره به وجود پيشرفت كشورهاي مدرن در حوزه مديريت شهري تصريح كرد: با وجود مشاهده اين پيشرفتها بدون شك سطح انتظارات شهروندان از مديران شهر نيز افزايش مييابد به اعتقاد من لازم است تا نوآوري ما نيز در كالبد شهري متناسب با ارزشهاي اخلاقي و اجتماعي و توأم با پيشرفت باشد.
صديقيفر در پايان تأكيد كرد: ما نبايد در نوآوري در بخشهاي فرهنگي و اجتماعي از فرهنگ ديگري استفاده كنيم بلكه بايد با تكيه بر فرهنگ اسلامي شهرمان را با نوآوري ديني به خوبي اداره كنيم.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 263]