واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نانوايان نان بدون كيفيت را به بهانه ثبات قيمت به خورد مردم مي دهند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: تحقيقات نشان مي دهد كه 60 درصد افراد روستايي و 30 درصد افراد شهر نشين، كالري مورد نياز خود را از طريق نان به دست مي آورند و متوسط مصرف نان براي هر ايراني در روز 450 گرم است.
همچنين هر فرد روزانه بيش از هزار و 200 كالري انرژي از طريق نان دريافت مي كند در نتيجه هر فرد 60 تا 65 درصد پروتئين و دو تا سه گرم املاح معدني مورد نياز خود را از طريق نان تامين مي كند.
از اين رو ناني كه به دست مصرف كننده مي رسد بايد داراي كيفيت باشد. چرا كه ناني كه از كيفيت لازم برخوردار باشد در هضم غذا تاثيرگذار بوده و آن را تسهيل مي كند.
اما متاسفانه در بسياري از شهرهاي كشورمان نان هايي كه پخت مي شود از كيفيت خوبي برخوردار نبوده و باز هم متاسفانه در برخي از نانوايي ها از مواد افزودني غير مجاز مانند جوش شيرين براي پخت نان استفاده مي كنند، اين ماده افزودني باعث تغيير تركيب خمير شده و موجب قليايي شدن آن مي شود. از طرفي طي اين تغييرات نان زودتر بيات شده و غير قابل استفاده مي شود.
البته تخمير مايه اوليه نان بايد به طور طبيعي و به اندازه كافي صورت گيرد، زمان پخت نيز نبايد كمتر از دو دقيقه باشد، كيفيت مواد اوليه، فرآيند و فناوري تهيه نان نيز بر كيفيت آن تاثيرگذار خواهد بود.
اما از آنجايي كه نان يك كالاي رقابتي محسوب نمي شود، آموزش و تحقيقات كمتري در اين زمينه صورت مي گيرد و اگر هم تحقيقاتي صورت گرفته است به دليل محدوديت هاي قيمتي نان، اين نتايج اجرايي نشده است.
با وجود اينكه در سال گذشته دو هزار و 600 ميليارد تومان به گندم و آرد يارانه اختصاص داده شد و هدف از اين تخصيص ارائه نان ارزان تر و با كيفيت تر بوده، نابساماني هايي همچون گران فروشي، عدم كيفيت و حتي كم فروشي را در اين عرصه شاهد بوديم.
ارائه نان با كيفيت پايين و قيمت بالا موجبات نارضايتي بسياري از مردم را فراهم كرده است، بسياري از مصرف كنندگان بيش از آنكه از افزايش قيمت و گراني نان ناراضي باشد از غير قابل مصرف بودن قسمت اعظم نان ابراز ناراحتي مي كنند.
عمده مصرف كنندگان نان معتقدند كه اگر نان كه در اين عرصه بخش اعظم قوتشان را تشكيل مي دهد از كيفيت مطلوب و دلخواه برخوردار باشد مي توان با گراني آن، مانند گراني ساير اقلام مصرفي، كنار آمد.
اما آنچه كه به اشتباه در اذهان عمومي جا افتاده است، مقصد اصلي در عدم مطلوبيت مناسب را نانوايان مي دانند.
اين در حالي است كه نحوه كاشت،داشت و برداشت گندم، تبديل آن به آرد،نگهداري و تبديل آرد به خمير و حتي نحوه استفاده مردم علاوه بر مهارت نانوا در كيفيت نان موثر است. البته بايد اين حق را قائل شد كه عدم تامين نيازهاي مالي نانوايان باعث شده است كه برخي از آن ها از شغل خود كناره گيري كرده و جاي خود را به افراد كم تجربه داده اند.
خروج كارگران ماهر از اين صنف از يك طرف و افزايش تعرفه آب و برق و حتي نرخ سبوس از طرف ديگر، تاثيرات شاياني را روي قيمت نان داشته است و حتي در برخي موارد شاهد 30 تا 35 درصد افزايش قيمت در هر قرص نان هستيم كه با اين افزايش قيمت، انتظار براي كيفيت بيشتر نان نيز بالا مي رود.
اما متاسفانه تمام عوامل ذكر شده دست به دست داده و مشكلات زيادي را ايجاد كرده كه حل و فصل آن مدت ها به طول خواهد انجاميد و مديريتي جامع را مي طلبد.
گذشته از اين ها قطعي گاه و بي گاه برق دغدغه اصلي نانوايان شده است به گونه اي كه كيفيت آرد، شلوغي صف و افزايش نرخ آب و برق را فراموش كرده اند./6/110
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 248]