واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس اتاق بازرگانی تبریز: کشور لهستان همکار تجاری خوبی برای ایران است رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: کشور لهستان به علت همسایگی با کشور بلاروس می تواند همکار تجاری خوبی برای کشور ایران باشد.
۱۳۹۴ دوشنبه ۱۲ بهمن ساعت 13:11
به گزارش خبرنگار پانا از آذربایجان شرقی، صمد حسن زاده در دیدار با سفیر لهستان در ایران و رئیس اتاق بازرگانی سلیزیاگفت: اتاق بازرگانی با قدمتی بیش از صد سال با اعضای که در تجارت و صنعت صاحب نام می باشند علاقمند همکاری مشترک با فعالان اقتصادی لهستان هستند.
وی افزود : استان آذربایجان شرقی حدود 3 میلیون وششصد هزار نفر جمعیت دارد که بیش از 2 میلیون آن در تبریز زندگی می کنند. استان با چهار کشور عراق، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان هم مرز است و یک مزیت مناسب تجاری محسوب می شود و امکان ارتباط مناسب از طریق این کشورها با سایر مناطق اقتصادی دنیا را ایجاد می کند . به طور مثال جمهوری آذربایجان می تواند ارتباط کشورمان با کشورهای آسیای میانه را میسر کند و ترکیه نقش ورودی کشورهای اتحادیه اروپا را برای ما ایفا می کند و تبریز با این کشور ارتباط مناسبی در تجارت و اقتصاد دارد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: کشور لهستان به علت همسایگی با کشور بلاروس می تواند همکار تجاری خوبی برای کشور ایران باشد.
وی افزود: بیشتر تکنولوژیهای صنعتی کشور و استان تشابه نزدیک تری با صنعت لهستان دارند.
حسن زاده گفت: استان آذربایجان شرقی و تبریز در بیشتر صنایع جزء ردیفهای اول کشورمان ایران است. بیشتر صنایع تبریز در حوزه ماشین سازی، تراکتورسازی، پتروشیمی، داروسازی و قطعه سازی فعال هستند. استان در صنایع نساجی و چرم یکی از قطبهای بزرگ کشور است. ما در حوزه خدمات مهندسی و ساختمان امکانات خوبی در استان داریم. در کنار صنایع، دانشگاه تبریز یکی از مراکز مهم دانشگاهی کشور بوده و به عنوان دومین دانشگاه کشور مطرح است.
وی عنوان کرد نمایشگاه بین المللی تبریز که همه ساله نمایشگاههای متعددی در حوزه های مختلف و در سطح بالایی اجرا می کند جزء نمایشگا ه های برتر کشور محسوب می شود.
رییس اتاق بازرگانی تبریز گفت: سیاست کشورمان در توسعه صنعتی و اقتصادی مشارکت برای بالا بردن تکنولوژی و هم افزایی در گرو استفاده از توانمندیهای کشور های توسعه یافته است و مسئولان کشورمان تمام امکانات بین المللی با لحاظ کردن استانداردهای جهانی را به صورت مشارکتی در ایران فراهم نموده اند و تمام تضمینهای لازم برای سرمایه گذاری و معافیتهای مالیاتی به خصوص در مناطق آزاد را در نظر گرفته اند.
حسن زاده خاطر نشان کرد هیئت لهستان در بازدیدی که از منطقه آزاد ارس نمودند اقدامات دولت ایران در این منطقه به لحاظ قوانین بین المللی برای سرمایه گذاری را شاهد بودند . وی گفت تبریز اولین شهرک سرمایه گذاری در حوزه سرمایه گذاری خارجی را ایجاد کرده است و در این شهرک شرکتهای خارجی در صنایعی همچون پلیمر ، نساجی و سایر حوزه ها فعالیت می کنند. وی افزود: ما در بعضی زمینه ها معافیتهای مالیاتی از 10 تا 20 سال را به سرمایه گذران خارجی که با تکنولوژی پیشرفته، علاقمند فعالیت در کشور هستند را در نظر گرفته ایم .
حسن زاده گفت : وجود صنایع موجود در استان می تواند در همکاری بین دو کشور موثر بوده و عامل موفقیت های دوجانبه شود . وی در خصوص ظرفیت های استان در حوزه معدن گفت: 10 درصد کل معادن کشور در این استان وجود دارد . معادنی همچون مس، آلومینیوم و معادن مصالح ساختمانی.
وی به هیئت اقتصادی لهستانی پیشنهاد داد در صنایع پایین دست مس و آلومینیوم در خصوص همکاری مشترک مطالعه داشته باشند. وی در این خصوص خاطرنشان کردند مس و آلومینیوم از صنایع مادری است که می تواند فرصتهای همکاری مشترک برای دو کشور در حوزه تولید و صادرات ایجاد کند.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: تبریز به عنوان شهر جهانی فرش دستباف از طریق سازمانهای بین المللی انتخاب شده است و برای سال 2018 تبریز شهر نمونه گردشگری در جهان اسلام معرفی شده است.
حسن زاده گفت: ما امید واریم که سفر، سفیر لهستان و رئیس اتاق بازرگانی و سایر اعضای هیت، سفر موفقیت آمیزی برای هر دو کشور باشد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در خاتمه از صاحبان صنایع لهستان و استان خواست که به صورت رو درو رو با فعالان هم صنفی خود دیدار و در زمینه های مشترک گفتگو کنند .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]