واضح آرشیو وب فارسی:فارس: منتقد سینما، تئاتر و تلویزیون در گفتوگو با فارس:
«فیگور» یکی از انتخابهای خوب جشنواره تئاتر فجر در بخش خیابانی بوده است
منتقد سینما، تئاتر و تلویزیون در ارتباط با نمایش «فیگور» گفت: «فیگور» یکی از انتخابهای بسیار خوب جشنواره تئاتر فجر در بخش خیابانی بوده است.
به گزارش خبرنگار فارس از جنوب استان تهران، نمایش خیابانی فیگور، در بخش مسابقه تئاتر خیابانی سی و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به اجرا عموم گذاشته شد. حمیدرضا کاظمی پور، منتقد سینما، تئاتر و تلویزیون، پس از اجرای این اثر، در گفتوگو با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران اظهار داشت: نمایش فیگور از آثار خیابانی امسال سی و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نشان داد که زبان تصویر با به کارگیری طراحی درست و برخورداری از ایدهای خوب و به روز در خلق فضایی نمایشی بسیار موفق عمل کرده است. وی پرداختن به موضوع صلح و دنیایی بدون جنگ در قالب طراحی زیبا و اثر گذار را، از جمله ویژگیهای خوب نمایش فیگور دانسته که اصغر خلیلی بهعنوان طرح و ایده به آن پرداخته بود و ادامه داد: بزرگترین و شاید درستترین اتفاق انجام گرفته در نمایش فیگور که نشان از هشیاری طراح اثر میدهد بیکلام بودن این نمایش است که میتواند با توجه به مضمون و محتوای اثر آن را با یک اجرای موفق در مقیاسهای جهانی ارتقاء بخشد، چرا که ایدۀ انتخاب شده و همچنین تابلوهای تصویری شکل گرفته در نمایش توسط کارگردان اثر به خوبی توانسته است با زبانی بدون تکلف با مخاطب خود ارتباط برقرار کند. منتقد سینما، تئاتر و تلویزیون ضمن تأکید بر اینکه نمایش فیگور اگر چه به لحاظ ریتم و ضرب آهنگ نیاز به اصلاحاتی دارد که بتواند در لحظاتی هر چند اندک مخاطب خود را از فضای اثر دور نسازد و همچنان درگیر تا پایان نمایش با خود همراه سازد، عنوان کرد: «فیگور» اثری است قابل تأمل که به دور از کلیشههای رایج دیگر نمایشهای خیابانی، با نگاهی بدیع و خلاقانه با مخاطب خود سخن میگوید. کاظمیپور در ادامه خاطر نشان کرد: این مهم، همراه با گروه موسیقی خوبی که اثر را در طول اجرا همراهی کرد، به یک هارمونی نسبتاً خوبی دست یافت؛ البته توجه به این نکته را نیز ضروری میدانم که موسیقی اثر اگر چه به لحاظ حسی و فضاسازی بسیار به نمایش فیگور کمک کرد، اما هنوز از یک دستی لازم، به ویژه در انتخاب سازها برخوردار نبوده و نیاز به نگاه عمیقتری دارد. وی «فیگور» را اثری متفاوت با دیگر اجراهای خیابانی برگزار شده در بخش مسابقۀ تئاتر خیابانی سی و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر دانست و تصریح کرد: نمایش فیگور، با تمام ایرادهای جزئی که حتی پیرامون بازیگری نیز میتوان به آن وارد شد و به بوتۀ نقد و تحلیل گذاشت، اما اثری است متفاوت و به جرأت میتوان گفت یکی از انتخابهای بسیار خوب جشنوارۀ تئاتر فجر در بخش خیابانی بوده است؛ چرا که چه از لحاظ ایده و مضمون و چه به لحاظ فرم و اجرا از نگاهی کاملاً بدیع و خلاقانه برخوردار بود و به دلیل برخورداری از زبان تصویر، قابلیت آن را دارد که مخاطب بینالملل را نیز با خود همراه سازد.
تشریح جزئیات نمایش «فیگور» از زبان کارگردان این اثر مجتبی خلیلی، کارگردان این اثر نیز، پس از پایان این اجرا، در گفتوگو با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران، بیان داشت: نمایش «فیگور» کاری از گروه تئاتر تجربۀ نو، به نویسندگی اصغر خلیلی و با بازی آرزو علیپور، محسن اسدی، حسین امیری، امید حاجی حسینی، محمدرضا مهدی، محمدجواد محمدی است که در مدت زمان دو ماه برای اجرا در بخش مسابقه خیابانی سی و چهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر آماده و به اجرای عموم در آمد. به گزارش فارس، مجتبی خلیلی، متولد سال 1369 و دانش آموخته رشته کارگردانی نمایش از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن است و از سال 1380 با حضور در گروههای مختلف تئاتر، در رشتههای کارگردانی، نویسندگی، طراحی صحنه، طراحی نور و بازیگری حضور فعال داشته است. «الیور توئیست»، «یادداشتی برای سهراب»، «نظمیه زنان»، «سرخ آب»، «ترژادی جنگ» و «ریما» از جمله نمایشهای صحنهای است که است مجتبی خلیلی در جایگاههای متعدد در آنها حضور داشته است.
94/11/10 - 19:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]