واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ايران با ايتاليا و فرانسه 34 سند همكاري امضا كرد
رئيسجمهوري اسلامي ايران پس از انجام سفري رسمي به كشورهاي ايتاليا و فرانسه، بامداد جمعه با استقبال معاون اول، مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل و وزير دادگستري وارد فرودگاه مهرآباد شد.
رئيسجمهوري اسلامي ايران پس از انجام سفري رسمي به كشورهاي ايتاليا و فرانسه، بامداد جمعه با استقبال معاون اول، مشاور مقام معظم رهبري در امور بينالملل و وزير دادگستري وارد فرودگاه مهرآباد شد.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني دفتر رياست جمهوري، حجتالاسلام روحاني در سفر خود به فرانسه با رئيسجمهوري اين كشور ملاقات و درباره راههاي توسعه روابط دو كشور و مسائل مورد علاقه در عرصه دوجانبه و منطقهاي و بينالمللي بحث و تبادل نظر كرد. رئيسجمهوري همچنين علاوه بر دو دور ديدار و گفتوگو با رؤساي شركتهاي بزرگ اقتصادي فرانسه در جمع انديشمندان علوم سياسي و روابط بينالملل فرانسه (ايفري) نيز سخنراني كرد.
در اين سفر 20 سند همكاري مشترك در عرصههاي مختلف بين دو دولت به امضا رسيد و بخشهاي خصوصي ايران و فرانسه نيز بيش از 10 سند همكاري مشترك به امضا رساندند. دكتر روحاني همچنين در سفر به ايتاليا نيز بستر تحركي جدي در روابط دو كشور را در حوزههاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي، توريسم و علمي و فناوري با امضاي 14 موافقتنامه و توافق بر سر نقشه راه همكاريهاي مشترك هموار كرد. رئيسجمهوري ايران پيش از ترك رم در گفت و گويي با خبرنگاران تأكيد كرد كه شعاع طرحهاي مشترك اقتصادي ايران و ايتاليا فراتر از دو كشور و به نفع منطقه خواهد بود. دكتر روحاني در جريان اين سفر ضمن ديدار با رئيسجمهوري و نخستوزير ايتاليا در واتيكان، مقر كاتوليكهاي جهان با پاپ فرانسيس نيز ديدار و گفتوگو كرد. رئيسجمهوري كه گروهي از فعالان بخش خصوصي ايران نيز وي را در سفر به رم همراهي ميكردند، همچنين نشستي با فعالان اقتصادي و تجار ايتاليايي داشت؛ نشستي كه همكاري بخشهاي خصوصي دو كشور را عمق بيشتري خواهد بخشيد.
روحاني: اكنون زمان جبران گذشته است
روحاني و «فرانسوا اولاند» عصر پنجشنبه در نشست هيئتهاي عاليرتبه دو كشور در پاريس تأكيد كردند كه بايد آينده روابط دو كشور بر پايهاي مستحكم بنا شود تا هر دو ملت از آن سود ببرند. رئيسجمهوري اسلامي ايران در اين نشست، با اشاره به اينكه «بايد از فضاي پسابرجام براي گسترش همكاريهاي مشترك و جبران گذشته بهره گرفت»، اظهارداشت: دسترسي به توافق هستهاي ساده و آسان نبود اما نشانگر اراده جدي و واقعي دو طرف براي عبور از يك مرحله دشوار و سخت بود كه انجام شد و اكنون همه نگاهها بايد به آينده متمركز شود. رئيسجمهوري تصريح كرد: تحريمها يك بازي باخت – باخت را براي دو كشور رقم زد اما اكنون زمان براي جبران گذشته و گسترش همكاريها در همه بخشها به ويژه همكاريهاي اقتصادي مهياست، البته امضاي اسناد همكاري مشترك، نشان روشني از اراده مستحكم دو كشور براي توسعه اين همكاريهاست. رئيسجمهوري با اشاره به حضور حضرت امام خميني(ره) در نوفل لوشاتوي فرانسه خاطرنشان كرد: فرانسه براي ما يادآور انقلاب و حضور امام خميني (ره) در نوفل لوشاتو است؛ محلي كه از آن صداي ملت ايران به گوش جهانيان ميرسيد و اين پيوسته در حافظه تاريخي ملت ايران باقي خواهد ماند. روحاني سپس به موضوع تروريسم و ضرورت همكاري همه كشورها براي مبارزه با اين پديده شوم به ويژه در منطقه اشاره كرد و اظهار داشت: ملت ايران از قربانيان بزرگ تروريسم در جهان است؛ جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با تروريسم بسيار جدي است و همكاريهاي دو كشور در اين عرصه و ديگر حوزههاي مرتبط با ثبات منطقهاي ضروري است.
اولاند: از قطع همكاريها ضرر كرديم
رئيسجمهوري فرانسه نيز در اين ديدار با تأكيد بر اينكه «در فضاي پسابرجام، فصل و صفحه جديدي از روابط تهران – پاريس و بلكه مناسبات ايران با جامعه جهاني گشوده شده است»، گفت: جمهوري اسلامي ايران و جمهوري فرانسه به عنوان صاحبان دو تمدن بزرگ مصمم هستند روابط خود را تعميق بخشند. اولاند اظهارداشت: قطع همكاريهاي ايران و فرانسه در سالهاي گذشته به ضرر هر دو كشور بوده و ما ميخواهيم آينده بهتري را در روابط دو كشور بسازيم؛ آيندهاي كه بر پايه اعتماد و دوستي متقابل بنا شده باشد.
اين گزارش حاكي است رؤساي جمهوري اسلامي ايران و جمهوري فرانسه پس از امضاي 20 سند همكاري ميان دو كشور، در جمع خبرنگاران گفتند كه امضاي اين اسناد بيانگر اراده جدي و مصمم تهران – پاريس براي همكاريهاي مشترك است. روحاني درباره گفتوگوهاي خود با فرانسوا اولاند تصريح كرد: ايران تا زماني كه طرفهاي توافق به تعهداتشان متعهد بمانند، به تمام تعهدات خود بر مبناي برجام و ضمائم آن، پايبند خواهد بود. وي به مسائل منطقهاي كه در مذاكراتش با اولاند مورد بحث قرار گرفت، اشاره كرد و گفت: ايران و فرانسه معتقدند بايد همه تلاشها براي حفظ ثبات و امنيت كامل لبنان به كار گرفته شود و تهران در راستاي اين هدف با فرانسه همكاري ميكند.
روحاني: ديگران نميتوانند درباره سوريه و عراق تصميم بگيرند
رئيسجمهوري افزود: درباره سوريه و عراق نيز همه ما وظيفه داريم به مردم سوريه كمك كنيم تا در يك فضاي مناسب خودشان براي آينده تصميم بگيرند. درباره عراق نيز اصل وحدت و انسجام عراق است و ما بايد به مردم عراق كمك كنيم تا تروريستها را از كشورشان بيرون برانند و بايد در اين زمينه در حوزههاي اطلاعاتي و سياسي همكاري كرده و از مبارزه فرهنگي با ريشههاي تروريسم غافل نشويم كه در اين زمينهها با فرانسه اتفاق نظر داريم. دكتر روحاني در ادامه اظهار داشت: ثبات منطقه براي جمهوري اسلامي ايران اهميت زيادي دارد و علاقه داريم اگر تنشي در منطقه وجود دارد از مسير ديپلماسي حل و فصل شود. رئيسجمهوري تصريح كرد: حقوق بشر از مسائل بسيار مهم نزد جمهوري اسلامي ايران است و مطلوب ما آن است كه همه مردم دنيا چه مهاجر و چه شهروندان كشورها از حقوق برابر برخوردار باشند. دكتر روحاني در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آيا برجام ميتواند الگويي براي حل مسئله سوريه باشد؟ گفت: برجام ميتواند الگويي براي حل و فصل مسائل شود تا براساس آن كشورها در اختلافنظرهايشان از خواستههاي حداكثري كوتاه بيايند و به توافق برسند، اما ما نميتوانيم درباره مردم سوريه تصميمگيري كنيم بلكه بايد به آنان كمك كنيم تا خودشان براي آينده تصميم بگيرند. رئيسجمهوري اضافه كرد: مشكل امروز سوريه اين يا آن فرد نيست بلكه تروريسم و داعش است و كساني كه از داعش نفت ميخرند، به آنها سلاح ميفروشند و از اين گروهك تروريستي حمايت سياسي ميكنند، اين عده بايد متوجه باشند كه حقوق بشر و حقوق ملتها را زير پا ميگذارند.
دكتر روحاني تصريح كرد: همه كشورها بايد به مسئله حقوق بشر توجه كنند و اين تصور كشورهاي غربي كه فكر ميكنند در اين زمينه عملكرد بينقصي دارند و ديگران عقبتر از آنها هستند، اشتباه است. فرانسوا اولاند رئيسجمهوري فرانسه نيز در ادامه اين نشست خبري با اظهار خوشحالي از سفر دكتر روحاني به فرانسه، مذاكرات و توافق به دست آمده را بسيار مثبت و سازنده توصيف كرد و گفت: تحكيم روابط تهران و پاريس به نفع دو ملت، منطقه و جهان ميباشد. رئيسجمهوري فرانسه در بخش ديگري از سخنان خود تروريسم را يك خطر همگاني و فراگير توصيف كرد و اظهار داشت: تروريسم تنها دشمن ما نيست بلكه بدون هيچ استثنايي همه ملتها را مورد حمله قرار ميدهد و معتقديم همكاريهاي ايران و فرانسه ميتواند براي صلح جهاني و جنگ عليه تروريسم بسيار مفيد باشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]