واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رقابت 5 نامزد براي رياست فيفا
پنج نامزد نهايي فيفا براي جانشيني بلاتر با يكديگر رقابت ميكنند. سران فدراسيون جهاني در نهايت تصميم خود را گرفتند و اسامي نامزدهاي رياست اين نهاد را اعلام كردند.
نویسنده : شيوا نوروزي
پنج نامزد نهايي فيفا براي جانشيني بلاتر با يكديگر رقابت ميكنند. سران فدراسيون جهاني در نهايت تصميم خود را گرفتند و اسامي نامزدهاي رياست اين نهاد را اعلام كردند. جياني اينفانتينو، ژروم شامپاين، عليبنحسين، شيخ سلمان بن ابراهيم آلخليفه و توكيو سكسوال پنج نامزدي هستند كه در اين انتخابات براي نشستن روي صندلي رياست فيفا رقابت سختي با يكديگر دارند.
افشاي رسواييهاي مالي سپ بلاتر سبب شد تا رئيس سوئيسي چارهاي جز استعفا نداشته باشد. اگرچه او تلاش كرد تا زد و بندهاي پرتعدادش را انكار كند، اما مدارك رو شده عليه بلاتر به حدي بود كه او مجبور به كنارهگيري شود. ضمن اينكه بايد محروميت هشت ساله را هم تحمل كند. حالا زمان آن رسيده كه رقباي سابق شانس خود را براي رسيدن به بالاترين مسئوليت فوتبال جهان امتحان كنند. اين در حالي است كه ميشل پلاتيني نيز خيلي دلش ميخواست در انتخابات 7 اسفند حضور داشته باشد، اما همدستي او با بلاتر موجب رد صلاحيت پلاتيني شد. فيفا بيانيهاي به 209 عضو خود ارسال كرده است: «كميته برگزاري انتخابات فيفا به طور رسمي اعلام ميكند كه اين كانديداها در كنگره اضطراري فيفا در روز 26 فوريه (7 اسفند) در انتخابات مجاز به شركت هستند.»
شانس زياد اينفانتينو
دبيركل يوفا است اما همه او را بيشتر به عنوان مجري مراسم قرعهكشي رقابتهاي اروپايي ميشناسند. نامزد 45 ساله مليت ايتاليايي – سوئيسي دارد و وعده اصلياش براي به دست آوردن آراي لازم، افزايش تيمهاي حاضر در جام جهاني از 32 به 40 تيم بوده است. «اصلاحات، دموكراسي و توسعه فوتبال» شعار اينفانتينو در انتخابات به شمار ميرود. همان طور كه از قبل گفته ميشد، اتحاديه فوتبال اروپا طي بيانيهاي حمايت كامل خود را از نامزدي جياني اينفانتينو دبير كل فعلي خود براي كسب رياست فدراسيون جهاني فوتبال فيفا اعلام كرده است: «كميته اجرايي يوفا اعلام ميكند كه با اكثريت آرا حمايت كامل خود را از جياني اينفانتينو براي كسب كرسي رياست فدراسيون جهاني فوتبال فيفا به عمل خواهد آورد. ما معتقديم كه اينفانتينو در حال حاضر انتخاب درستي براي كسب كرسي رياست فدراسيون جهاني فوتبال است.» نكته ديگر حمايت چهرههاي فوتبالي از اين حقوقدان است؛ حمايتي كه ميتواند نتيجه انتخابات را به نفع اينفانتينو تغيير دهد.
ضد قطري
ژروم شامپاين 57 ساله و مشاور امور بينالملل فوتبال است. او تجربه زيادي در فعاليت در فيفا دارد و سالهاست كه به فدراسيونهاي كشورهاي مختلف مشاوره ميدهد. شامپاين پيش از اين به عنوان ديپلمات در وزارت امورخارجه فرانسه فعال بوده و يكي از مخالفان سرسخت ميزباني قطر در جام جهاني 2022 به شمار ميرود. شامپاين كه پيش از اين در انتخابات سال 2015 هم كانديدا شده بود، معتقد است قطريها با پرداخت رشوه ميزبان جام جهاني شدهاند. در صورتي كه شامپاين رأي بياورد، ميزباني قطريها به شدت در خطر ميافتد.
علي بن حسين
شاهزاده اردني است و به شدت به رأي رؤساي عرب و آسيايي اميدوار است. علي بن حسين در حال حاضر رئيس فدراسيون فوتبال اردن است و نفوذ زيادي هم در قاره كهن دارد. رئيس فدراسيون غرب آسيا براي رسيدن به هدفش دست به هركاري ميزند و در دوره گذشته نيز نامزد رياست فيفا شده بود، اما نتوانست بلاتر را كنار بزند.
شيخ سلمان بن ابراهيم آلخليفه
رئيس كنفدراسيون فوتبال آسيا گام بلندي براي تكيه زدن بر صندلي رياست فدراسيون جهاني اين رشته برداشته است. شيخ سلمان از وقتي از رفتن بلاتر مطمئن شد، تلاشهايش را دو چندان كرد تا بالاخره يك عرب عهدهدار اين پست شود. نايب رئيس بحريني در دستگيري و شكنجه ورزشكاران اين كشور دست داشته است. اگرچه هنوز جرم شيخ سلمان محرز نشده، اما اين اتهام در انتخابات براي او احتمالاً دردسرساز خواهد شد. بايد منتظر ماند و ديد اين دو نامزد عرب به نفع يكديگر كنار ميروند يا نه.
توكيو سكسوال
گابريل سكسوال اهل آفريقاي جنوبي است و علاقه بيش از حدش به كاراته سبب شد تا لقب توكيو به او داده شود. رئيس فدراسيون فوتبال كشورش است و سابقه تبعيد طولانيمدت و زندگي در كنار نلسون ماندلا را هم دارد. توكيو يك بار هم نامزد رياست جمهوري آفريقاي جنوبي شده و در جامجهاني 2010 عضو كميته برنامهريزي مسابقات بوده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]