واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
مجموعه دیرینه شناسی «تجربه کار» منحصر به فرد است استانها > کرمان - محسن تجربه کار مجموعه دار فسیل ایران است که همه فسیل های خود را از محدوده استان کرمان کشف کرده است. کرمان نیز از لحاظ زمین شناسی بسیار غنی است و تمام دوران زمین شناسی را در خود دارد. پروفسور فیلیپ تاکت به خاطر همین خصوصیت کرمان سفر خود به این شهر را یک رویای شیرین برای خود قلمداد می کند و مجموعه تجربه کار را نیز منحصر به فرد توصیف می نماید.
یاسر سیستانی نژاد- استان کرمان را بهشت زمین شناسان می نامند. وجود لایه های مختلف زمین شناسی از دوران های مختلف زمین شناسی با گستردگی فراوان در کرمان به خصوص در مناطق شمالی یافت می شود.
«محسن تجربه کار» یکی از کسانی است که در پی کشف فسیل های مختلف روزهای بسیاری از زندگی خود را سر به کوه و بیابان می گذارد.
تجربه کار، مسئول موزه دیرینه شناسی کرمان است که با تلاش فراوان توانسته مجموعه ای از فسیل ها را فراهم بیاورد.
وی برای جمع آوری و نگهداری فسیل ها فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است. از بی توجهی برخی مسوولان گرفته تا انتقال بی دقت فسیل ها و خرد و خاکشیر شدن آن ها تا دعوت از او برای خارج کردن فسیل ها از کرمان و استقرار آن ها در کرج. اما کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی به موقع وارد عمل می شود و از خروج این فسیل ها ممانعت می کند. همکاری اتاق بازرگانی به اینجا ختم نشد و در دعوت از «پروفسور فیلیپ تاکت» با تجربه کار همکاری می کند.
فیلیپ تاکت یکی از فسیل شناسان برجسته جهان است که مشخصاً در زمینه سیستماتیک دایناسور تخصص دارد. وی در شمال آفریقا دست به اکتشافاتی در این زمینه زده و نسل های گوناگون دایناسورها را مورد مطالعه قرار داده است.
وی در گفت و گو با پیام ما در خصوص جایگاه استان کرمان در زمینه فسیل شناسی گفت:«سفر به کرمان برای من یک رؤیاست. چون همه دوران زمین شناسی در کرمان دیده می شود و این موضوع، بسیار ارزشمند است.»
رییس آکادمی علوم فرانسه مشاهده رد پای دایناسور در کرمان را تأیید کرد و ادامه داد:«موضوع مشاهده ردپای دایناسور در کرمان، صحت دارد. کسی که این مشاهده را داشته یکی از دوستان خودم بود که بعد از پایان تحقیقاتش در ایران به افغانستان رفت و در آن جا پژوهش های خود را ادامه داد.»
مدیر پیشین موزه ملی تاریخ فرانسه ضمن تأکید بر ارزشمندی مجموعه فسیل های کشف شده توسط تجربه کار اظهار داشت:«این مجموعه یک مجموعه واقعاً منحصر به فرد است. فسیل های گیاهی و جانوری(بی مهره و مهره دار) در آن وجود دارد. به نظر من بسیار جالب است. من در آینده نزدیک که به فرانسه سفر کنم، مدارکی را برای او خواهم فرستاد و نحوه تفکیک فسیل ها، طبقه بندی آن ها و همچنین نحوه اطلاع رسانی و آموزش آن به بازدید کنندگان مجموعه را برایش تشریح خواهم کرد.»
پروفسور تاکت ایجاد موزه دیرینه شناسی در کرمان را بسیار مناسب ارزیابی کرد و گفت:«علم فسیل شناسی به راحتی می تواند به اقتصاد تبدیل شود و به وسیله ای برای جذب گردشگر و کسب در آمد تبدیل گردد.»
وی ادامه داد:«در برخی از کشورها وقتی فسیلی را در یک روستا پیدا می کنند آن فسیل را در همان روستا به نمایش می گذارند و از این طریق گردشگران را به آن روستا متمایل می کنند و از این راه برای روستا درآمدهای فراوان کسب می کنند.»
رییس آکادمی علوم فرانسه، ابراز امیدواری کرد که دانشجویان زمین شناسی کرمان در این زمینه تلاش کنند. وی در پایان از آمادگی آکادمی علوم فرانسه برای همکاری با پژوهشگران دیرینه شناسی کرمان خبر داد.
کلید واژه ها: استان کرمان - دایناسور -
چهارشنبه 7 بهمن 1394 - 21:13:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]