واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
آغاز فصل جدید کاووش دایناسورها در کرمان
شناسهٔ خبر: 3035220 - چهارشنبه ۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹
استانها > کرمان
کرمان – استان کرمان به تائید رئیس آکادمی علوم فرانسه بهشتی از دیرینهشناسی است که فسیلهای ارزشمندی در خود جایداده و باید به دنیا معرفی و قطب دیرینهشناسی و ژئو پارک جهان شود. خبرگزاری مهر، گروه استانها – اسما محمودی: ۲۳۰ هزار فسیل جمعآوری شده در موزهای نهچندان مناسب در کرمان نگهداری و در مواردی در سبدهای میوهای انبارشدهاند و خطر تخریب آنها را تهدید میکند این فسیلهای طی سالهایی که رسانهای شدهاند اما هیچگاه مکان مشخصی نداشتند و از انبار خانهای اجارهای تا گوشهای دورافتاده از موزه هرندی کرمان نگهداری شدهاند. اما طی روزهای اخیر گروهی از بهترین محققان دیرینهشناسی فرانسه برای دومین بار طی سالهای اخیر به کرمان سفرکرده و اصالت علمی و جایگاه مناطق فسیل خیز استان کرمان را موردبررسی قراردادند، در رأس این هیئتعلمی و فرهنگی پروفسور فیلیپ تاکه، رئیس آکادمی علمی فرانسه که بهصورت تخصصی در خصوص دیرینهشناسی فعالیت میکند از موزه دیرینهشناسی کرمان و سایتهای فسیل خیز استان بازدید کرد. باید عملیات کاووش فسیل دایناسورها در کرمان آغاز شود نتیجه این بازدیدها انگشت حیرتی بود که یکی از برجستهترین فسیل شناسان جهان به دندان گرفت هم ازاینجهت که غنای استان کرمان ازنظر دیرینهشناسی در جهان بینظیر است و هم ازاینجهت که چرا تاکنون به این پتانسیلهای ارزش داده نشده و گاه صدها فسیل در انبارها تلنبار شده و شناسایی علمی نشدهاند.
داشتههایتان را از انبار خارج کنید و به دنیا نشان دهید فیلیپ تاکه در گفتگو با مهر در این خصوص اظهار داشت: طی روزهای اخیر بازدیدهایی از پتانسیلهای دیرینهشناسی کرمان انجام دادم و استان کرمان را دارای پتانسیلهای بسیار مطلوب و ارزشهای قابلقبول علمی در این زمینه یافتم. تحقیقات حرفهای و علمی برای پیدا کردن فسیلهای دایناسورها باید در کرمان آغاز شود زیرا این مناطق بسیار غنی و در دسترس هستند و مسئولان استان باید بدانند که با این تحقیقات و نتایج آنها کرمان در آستانه یک توسعه علمی و اقتصادی پایدار قرار میگیرد رئیس آکادمی علمی فرانسه افزود: با توجه به این پتانسیلها، آکادمی در نظر دارد پروژهای علمی با دانشگاه شهید باهنر در این خصوص آغاز کند زیرا با توجه به ظرفیتهای استان میتوان کارهای علمی زیادی در خصوص دیرینهشناسی در استان انجام داد. وی از مسئولان دیرینهشناسی در کرمان خواست که فسیلهای بینظیری را که در انبارها نگهداری میشوند را در معرض دید علمی قرار دهند و نمونههای باارزش یافت شده را به دنیا معرفی کنند. وی با اشاره به اینکه در سال ۱۹۷۲ تحقیقات گستردهای در خصوص پیدا کردن فسیلهای دایناسورها در کرمان انجامشده و چندین جای پای دایناسور پیداشده است گفت: باید این تحقیقات ادامه یابد و دنیا را با شگفتیهایی که در کرمان وجود دارد آشنا کنیم. وی گفت: تحقیقات حرفهای و علمی برای پیدا کردن فسیلهای دایناسورها باید در کرمان آغاز شود زیرا این مناطق بسیار غنی و در دسترس هستند و مسئولان استان باید بدانند که با این تحقیقات و نتایج آنها، کرمان در آستانه یک توسعه علمی و اقتصادی پایدار قرار میگیرد. وی خواستار راهاندازی سایتهای دیرینهشناسی در کرمان شد و افزود: باید زمینه حضور محققان بینالمللی فراهم شود و تحقیقات بهصورت عملی آغاز شود، درواقع کرمان منطقهای کاملاً استثنایی برای دیرینهشناسی جهان است.
مدیر سابق موزه تاریخ طبیعی فرانسه به راهاندازی ژئو پارک بینالمللی در کرمان اشاره کرد و افزود: کرمانیها باید این پتانسیل بزرگ موجود در استان را ارج نهند و در راستای بالقوه کردن آن تلاش کنند زیرا ژئوپارک میتواند زمینه توسعه اقتصادی را هم فراهم کند. وی گفت: من وقتی نتایج تحقیقات سال ۱۹۷۰ را دیدم یکی از برنامههایم را بازدید میدانی از سایتهای دیرینهشناسی کرمان گذاشتم و امروز موفق شدم از نزدیک شگفتیهای دیرینهشناسی کرمان را مشاهده کنم. وجود بقایای جانوران ماقبل تاریخ در کرمان وی گفت: در این بازدیدهای ما بقایای جانوران و گیاهان مربوط به میلیونها سال قبل را مشاهده کردیم که در جهان بینظیر است. تاکه افزود: کرمان یک کتاب جامع دیرینهشناسی است که باید صفحات آن ورق بخورد به همین خاطر یک پروژه تحقیقاتی در خصوص دیرینهشناسی در کرمان انجام خواهد شد. محسن تجربه کار، مدیر موزه دیرینهشناسی استان کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهار داشت: این دومین سفر هیئتهای علمی فرانسه در سالهای اخیر از موزه دیرینهشناسی کرمان و سایتهای فسیل خیز استان کرمان است که موجب شگفتی و تعجب آنها شد. کرمان یکی از غنیترین مکانهای جهان در خصوص وجود فسیلهای بینظیر و منحصربهفرد است که دستنخورده باقیمانده است وی افزود: تاکه جزو پنج فرد نخست درزمینهٔ دیرینهشناسی در جهان است و وقتی از داشتههای کرمان بازدید کرد گفت که کرمان یکی از غنیترین مکانهای جهان در خصوص وجود فسیلهای بینظیر و منحصربهفرد است که دستنخورده باقیمانده است. تجربه کار ادامه داد: خوشبختانه با حضور این گروه علمی از معتبرترین مرکز علمی اروپا گامهای نخست برای تحقیقات علمی در این خصوص برداشتهشده است و امیدواریم مسئولان استان در خصوص مباحث دیرینهشناسی کرمان حساستر شوند. وی گفت: در کرمان حداقل سه سایت بسیار بزرگ فسیل وجود دارد و شخصاً طی فعالیتهای سالهای اخیر 230 هزار فسیل با قدمتی گاها تا ۶۰۰ میلیون سال گردآوری کردهام. وی افزود: تاکه در بازدید از موزه دیرینهشناسی کرمان تأکید کرد که باید برای بررسی برخی از این فسیلهای هیئتی از دانشگاه سوربون در کرمان حضور یابند و تحقیقات بیشتری انجام شود. مدیر موزه دیرینهشناسی کرمان ادامه داد: شگفتی را میشد در چشمان بهترین فسیل شناسان جهان در این سفر دید و تخریب و سایتها و بیتوجهی در نگهداری فسیلها موجب حیرت گروه فرانسوی شد. سایتهای دیرینه شناسی کرمان باید ثبت جهانی شوند وی گفت: تاکه در بازدید از سایتهای کرمان خواستار ثبت جهانی این سایتها و جلوگیری از تخریب آنها شد و افزود: در یک منطقه صخرهای از فسیلهای گیاهی از دوران ژوراسیک مورد بازدید قرار گرفت که بسیار موردتوجه واقع شد.
وی افزود: متأسفانه با توجه به فعالیتهای عمرانی و گاه سدسازی برخی از این سایتها در کرمان بهکلی در حال تخریب هستند و اقدامی برای ثبت و جلوگیری از تخریب صورت نگرفته است. استان کرمان یکی از غنیترین مناطق جهان در خصوص دیرینهشناسی است و کشف فسیلهای دایناسور و رد پای این موجودات موجب توجه خاص دانشمندان به این منطقه شده است. اما تاکنون هیچ اقدام علمی در راستای حمایت و تحقیقات دانشبنیان در این زمینه صورت نگرفته است و بسیاری از فسیلهای کرمان در حال نابودی و از بین رفتن هستند. نکته قابلتوجه اینکه در سالهای گذشته حتی یک مورد از ردپاهای موجود در ده علیرضای کرمان در مقابل سکوت مسئولان تخریبشده است. همچنین فعالیتهای عمرانی و سدسازی در برخی از این سایتها موجب تخریب فسیلها شده است و ادامه این وضعیت میتوان آینده دیرینهشناسی کرمان را تهدید کند. کشف قطعات متعدد از فسیل دایناسورها و حیوانات ماقبل تاریخ در حالی در کرمان رویداده است که در موزه دیرینهشناسی کرمان دهها قطعه تخم دایناسور نیز وجود دارد که یکی از شگفتانگیزترین آثار حیات این جانوران در کرمان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]