واضح آرشیو وب فارسی:مهر: طباطبايي خبر داد:آغاز طرح سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان در 810 پايگاه
رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنايي كل كشور از آغاز طرح سنجش سلامت جسماني و آمادگي تحصيلي كودكان نوآموز در 810 پايگاه در كل كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، طباطبايي در نشست خبري كه صبح امروز در ساختمان سازمان آموزش و پرورش استثنايي برگزار شد، افزود: اين طرح در 640 شهر و روستا تا پايان مرداد ماه در پايگاه هاي سنجش اجرا خواهد شد كه در صورت لزوم تا آخر شهريور تمديد مي شود.
رئيس آموزش و پرورش استثنايي كل كشور با اشاره به اينكه طرح سنجش سلامت دانش آموزان خودگردان است و اعتبارات دولتي ندارد، افزود: البته اجراي اين طرح با امكانات دولتي صورت مي گيرد و هزينه آن براي هر نوآموز 3 هزار تومان است كه اين رقم نسبت به سال گذشته با 500 تومان رشد به خاطر حق الزحمه كادر پرسنلي آن در نظر گرفته شده است.
وي ادامه داد: هزينه اين طرح در مراكز آزاد براي هر سنجش اعم از شنوايي، بينايي و ... 3 هزار تومان است كه البته ما با توجه به سه نوع استان برخوردار، نيمه برخوردار و محروم كه در كل كشور داريم، از مجري اين طرح خواسته ايم تخفيف هايي را هم به مردم ارائه دهند.
رئيس آموزش و پرورش استثنايي كل كشور در خصوص نحوه مراجعه والدين به پايگاه هاي سنجش گفت: اوليا به نزديكترين مدرسه به محل سكونتشان مراجعه مي كنند و مدير آن دبستان آنها را به پايگاه هاي سنجش منطقه راهنمايي و هدايت مي كند.
طباطبايي با بيان اينكه امسال پانزدهمين سال اجراي اين طرح در كل كشور است، گفت: براي اولين بار اين طرح 12 روز زودتر آغاز شد تا اولا مدت زمان انتظار والدين كوتاهتر شود و ثانيا مناطق گرمسير در اين مسئله با مشكلي مواجه نشوند.
وي ادامه داد: كاهش زمان طرح سنجش به منظور ثبت دقيق اطلاعات از ديگر مزاياي اين طرح است ضمن اينكه مربيان بهداشت امسال در همه پايگاه ها حضور دارند و توصيه شده كه اين طرح در مناطق محروم و عشايري گسترده تر از سالهاي پيش انجام شود.
رئيس آموزش و پرورش استثنايي كل كشور در خصوص نحوه اجراي طرح گفت: طرح سنجش نوآموزان داراي دو مرحله است كه در ابتدا كودكان بدو ورود به دبستان به پايگاه هاي سنجش مراجعه كرده و در صورتي كه موردي مشكوك در آنها مشاهده شود به مراكز تخصصي ارجاع داده مي شوند كه در آنجا تحت معاينه پزشكان متخصص قرار مي گيرند.
طباطبايي با بيان اينكه در سال گذشته حدود 900 هزار نوآموز تحت پوشش طرح سنجش سلامت جسماني و آمادگي تحصيلي قرار گرفتند، افزود: حدود 83 درصد از اين كودكان در مرحله اوليه سالم تشخيص داده شدند كه به مدارس عادي براي ثبت نام معرفي شدند و 17 درصد مشكوك ارزيابي شده كه به مراكز تخصصي ارجاع داده شدند كه بعد از انجام آزمايشات و معاينات بهداشتي ، 16.5 درصد آنها به مدارس عادي و تنها نيم درصد آنها در مدارس استثنايي ثبت نام شدند.
وي با تاكيد بر اينكه اين طرح به منظور جداسازي دانش آموزان نيست، تصريح كرد: شناخت مشخصات فردي و جلوگيري از هدر رفتن سرمايه هاي فرهنگي ، پيشگيري از افت تحصيلي دانش آموزان ، جاي دهي صحيح نوآموزان در كشور و هدايت آموزشي آنها ، توجيه والدين و ارائه راهنمايي در زمينه هاي بهداشتي و درماني از جمله اهداف اين طرح است.
رئيس آموزش و پرورش استثنايي كل كشور شناخت دانش آموزان دير آموز را يكي ديگر از اهداف طرح سنجش سلامت جسماني و آمادگي تحصيلي كودكان بدو ورود به دبستان خواند و افزود: بر اساس آمارهاي بين المللي 10 تا 13 درصد دانش آموزان دير آموز هستند كه البته مي توان با شناخت به موقع آنها و ارائه كلاس هاي آمادگي براي آنها مشكلشان را براي ادامه تحصيل به صورت عادي مرتفع كرد.
وي شرط ثبت نام دانش آموزان كلاس اول در مدارس را تكميل شناسنامه سلامت خواند و تاكيد كرد: تمام محتويات شناسنامه سلامت محرمانه است و در پرونده دانش آموز باقي مي ماند.
رئيس آموزش و پرورش استثنايي كل كشور گفت: سه نوع پايگاه براي اجراي اين طرح در نظر گرفته شده كه به صورت ( الف، ب و ج ) تقسيم بندي شده است كه پايگاه هاي الف بايد 39 تا 42 نفر در روز، پايگاه هاي ب 26 تا 29 نفر و پايگاه هاي نوع سوم بايد 13 تا 14 نفر در روز را معاينه كنند كه اين تقسيم بندي بر اساس تراكم و ميزان حضور نوآموزان صورت گرفته است.
طباطبايي از والدين دانش آموزان خواست كه به موقع براي شركت فرزندان خود در طرح سنجش سلامت به پايگاه ها مراجعه كنند و اظهار داشت: اگر كه ميزان افراد تحت پوشش در هر يك از اين پايگاه ها از حد نصاب كمتر شود آن مركز تعطيل خواهد شد به خاطر همين از والدين مي خواهيم كه زودتر براي ثبت نام فرزندان خود در اين پايگاه ها اقدام كنند.
وي ادامه داد: پايگاه هاي سنجش سلامت در شهر تهران همه از نوع الف هستند و روزانه بين 39 تا 42 نفر را تحت پوشش قرار مي دهند.
رئيس آموزش و پرورش استثنايي كل كشور از گسترش طرح طي سال جاري خبر داد و گفت: با تحولي كه در طرح سنجش سلامت جسماني و آمادگي تحصيلي نوآموزان با همكاري وزارت بهداشت انجام شده در نظر داريم پوشش آن را افزايش دهيم.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]