واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: در تقسیم بودجه مبنای جنسیتی وجود ندارد استانها > مرکزی - هشتمین جلسه کارگروه تخصصی زنان و خانواده استانداری مرکزی امروز ، سه شنبه ، با حضور مشاور امور زنان و خانواده وزیر کشور تشکیل شد .
به گزارش خبرآنلاین در این جلسه دکتر فهیمه فرهمندپور یکی از قوی ترین ساختارهای تشکیلاتی در استانداری ها که در تحکیم دفتر امور زنان و خانواده اخیرا صورت گرفته را پست معاونت برای مدیر کل حوزه بانوان و خانواده برشمرد و گفت : با ارتقاء مسئولیتی دفاتر بانوان در استانداری ها به عنوان یکی از زیرمجموعه های معاونتی استانداری که استاندار شخصا به عنوان نماینده عالی دولت بر انجام مصوبات کارگروه نظارت دارد این حوزه حالت فرابخشی یافته و در ابعاد مختلف فعالیت بیشتری خواهد داشت .
دکتر فرهمندپور با بیان این که به لحاظ ساختاری حداکثر کار ممکن در دولت تدبیر و امید در تشکیلات بانوان انجام شده تصریح کرد : مشکلی که در اکثر استان ها در حوزه بانوان تحت عنوان مشکلات اعتباری بیان می شود یک نوع سوء تفاهم برداشتی از سوی مدیران دستگاه ها است زیرا در وضع قوانین بودجه ای کشور در هیچ کجا صرف اعتبارات تقسیم بندی زنانه مردانه ندارد و بودجه با کلیت برای تمام اقشار جامعه باید مصرف شود .
وی خاطرنشان کرد : مگردراعتباری که برای دستگاه ها می آید اعتبار مردان یا پسران نوشته شده که تا هرکجا به مسائل حوزه زنان مثلا مسائل اجتماعی ،ورزش ، آموزش و تحصیلات دختران می رسیم آقایان مدیران درخواست اعتبار برای بحثی که مرتبط با زنان است را دارند ؟
مشاور امور زنان وزیر کشور بابیان این که هرموضوع مرتبط با زنان در یک دستگاه متولی دارد متذکر شد : قوانین مردانه زنانه نیست و برای زن و مرد باید یکسان اعمال شود اگر نگا ه هایمان را جنسیتی در صرف اعتبارات نکنیم حوزه زنان محدودیت اعتباری یا یک اعتبار خاص نخواهد داشت . ما به دنبال عدالت هستیم و عدالت منطقه مرکز و غیر مرکز و زنان ومردان ندارد .
دکتر فرهمندپور بابیان این که دفاتر امور بانوان در استانداری ها و دستگاه ها برای مطالبه و هماهنگ سازی مطالبات زنان تشکیل شده تصریح کرد : برنامه ریزی جنسیتی صحیح یعنی برنامه ها متناسب با جنسیت در جامعه تبیین و اجرا شوند ولی چون در کشور ما تجربه نگاه جنسیتی در دستگاه ها وجود ندارد و قوانین و صرف اعتبارات مردانه شده حوزه مشاوره بانوان در دستگاه ها برای معطوف کردن این نگاه جنسیتی مدیران به حوزه بانوان است که باید متناسب با نیازها اجرایی شوند .
این فعال حوزه زنان در وزارت کشور با اشاره به پایین آمدن سن آسیب های اجتماعی در زنان متذکر شد : اگر با آسیب های اجتماعی زنان در جامعه مواجه هستیم این به معنای آن است که یک جا درست عمل نشده و دستگاه های متولی کوتاهی کرده اند . وقتی هیچ اوقات تفریحی برای حوزه بانوان ندارید انتظار افزایش اعتیاد و آسیب های دیگر را هم با ید داشته باشیم .
وی تصریح کرد : ما به دنبال آن هستیم که زن به واسطه زن بودن احساس تبعیض جنسیتی نکند ولی ما در جامعه همه جا نسبت به زنان درست عمل نکرده ایم . طوری که در بحث حجاب این پوشش در خیلی از فعالیت ها با دیدگاه و عمل کرد غلط ، دیگر مصونیت نیست محدودیت برای دختران ما شده است .
دکتر فرهمندپور ضمن تاکید بر لزوم آموزش برای بهبود شرایط زنان در جامعه افزود : در جهت تغییر وضعیت و بهبود شرایط زنان در جامعه اول باید نگاه مردان و دیدگاه های آنان را نسبت به زن تغییر دهیم . تحکیم بنیان خانواده فقط با مهارت آموزی زنان انجام نمی شود بسیاری از آموزش ها را باید به مردان بدهیم . مردان جوان و پسران را دریابیم تا خانواده بهتری در آینده داشته باشیم .
این فعال حوزه زنان یکی از دلایلی که در تفویض اختیار و پست های مدیریتی به زنان در دستگاه های دولتی وجود دارد را درک اشتباه مردان در این دوایر نسبت به زنان دانست و تاکید کرد : ما این نگاه را ایجاد نکرده ایم در جامعه ما مردان زن فهم کم داریم که نیازمند تغییر نگرش در مردان دارد تغییری که علیرغم تلاش رئیس جمهور خیلی سخت در کشور ما صورت می گیرد .
مشاور امور بانوان وزیرکشور در پایان ضمن تاکید بر لزوم حمایت دستگا هها از زنان مثل مردان شاغل در دستگاه و زنان جامعه متناسب با وظیفه هر دستگاه از استاندار مرکزی خواست تا به عنوان نماینده تام الاختیار دولت در استان پیگیر اجرایی شدن مصوبات کارگروه بانوان و خانواده باشد و در شرایط فعلی که دولت با محدودیت اعتباری روبروست و نمی تواند ضمانتی برای تخصیص اعتبار خاص در مسائل حوزه زنان باشد دستگاه ها را نسبت به اجرای وظایف مکلف نمایند تا بدون نگاه جنسیتی به صورت برابر اعتبارات در دستگاه برای زن و مرد اجرایی شود .
کلید واژه ها: استان مرکزی - وزارت کشور -
سه شنبه 6 بهمن 1394 - 14:49:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]