واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/
توسعه دریا محور راهگشای پیشرفت هرمزگان
استقرار صنایع بزرگ در مجاورت دریا به دلیل نزدیکی به محل صادرات در همه جای دنیا اهمیت ویژهای داشته و توسعه دریا محور راهگشای پیشرفت هرمزگان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، استان هرمزگان به عنوان ساحلیترین استان کشور با بیش از 1200 کیلومتر ساحل در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان و جزایر متعدد با قابلیتها و نقشهای گوناگون به لحاظ موقعیت منطقهای که دروازه اقتصادی ایران و گذرگاه صادرات و واردات بیش از 70 درصد کالاهای کشور بشمار میرود، هنوز نتوانسته آنطور که باید و شاید به جایگاه خود در اقتصاد ملی دست یابد. وجود مناطق محروم در شرق و غرب و مرکز آن با وجود انبوهی از استعدادهای سرشار طبیعی، از نفت و گاز گرفته تا معادن غنی و بنادر و مناطق آزاد سبب شده تا یک خواست اجتماعی برای بهبود میزان بهرهمندی مردمان ساکن در هرمزگان از درآمدهایی که از این استان بدست می آید، خلق شود. مردم هرمزگان انتظار دارند تا متناسب با درآمدی که از این استان برای کشور بدست میآید، نقش جدیتری در اقتصاد کشور ایفا کنند بهطوری که بتوان در یک افق کوتاه مدت و یا میان مدت شاهد رشد و پیشرفت شاخصهای مهمی نظیر بهداشت و درمان، زیرساخت های ارتباطی و راه و ... بود. متناسب با این انتظار عمومی در هرمزگان، گامهای اساسی برای بهرهمندی مطلوبتر از مواهب خدادادی در این استان بخصوص در اسناد بالادستی کشور نظیر چشم انداز 20 ساله نظام جمهوری اسلامی وجود دارد و مردم از مسئولین انتظار دارند تا با توجه به تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر بهرهمندی هر چه بیشتر ظرفیت سواحل و بخصوص سواحل خلیج فارس و سواحل مکران، سیاستگذاریها در این بخش را به سوی رشد چشمگیر این مناطق هدایت کنند. سرمایه گذاری در سواحل استان هرمزگان از چند نظر حائز اهمیت ویژه است:
1- هرمزگان یک استان ساحلی با مواهب عظیم خدادادی است که بسیاری از ظرفیتهای آن از جمله در بخش نفت و گاز و بنادر، رقابتی بشمار میروند و کندی سرمایهگذاری در فرآیند توسعه بهرهبرداری این ظرفیتها می تواند منجر به از دست رفتن فرصتهای ملی شده و جبران آن غیرممکن است. 2- سواحل هرمزگان یک ظرفیت عظیم ملی برای توسعه گردشگری و تقویت تجارت بین المللی است. اگر سرمایهگذاری کافی در این بخش صورت نگیرد و میدان حضور بخش خصوصی توانمند در این بخش فراهم نشود، فرصت ها را از دست داده و کشور دچار خسارت می شود. 3- در صورت رشد و پیشرفت هرمزگان در عرصههای بینالمللی، منابع درآمدی جدیدی نصیب کشورمان میشود که با آنها میتوان دیگر نقاط کشور را توسعه داد. این مزیت ملی در هرمزگان و معدود استانهای کشور وجود دارد که باید از آن استفاده کرد. 4- مرزها نه تنها تهدید نیستند بلکه فرصتهای بزرگ برای پیشرفت کشور بشمار میروند. تقویت سرمایهگذاری در مرزها منجر به تقویت اراده ملی و اقتدار عمومی در این نقاط شده و مردم ساکن در این مناطق را به نظام و انقلاب اسلامی دلگرمتر میسازد و فرصت تجاوز را از دشمنان میگیرد. 5- استقرار صنایع بزرگ در مجاورت دریا بدلیل نزدیکی به محل صادرات در همه جای دنیا اهمیت ویژهای یافته است. به همین دلیل عمده شهرهای بزرگ جهان در مجاورت با دریا بنا شدهاند و هرمزگان می تواند کانون سرمایهگذاری برای استقرار صنایع و تکمیل حلقه های زنجیره تکمیلی صنایع کلیدی و مادر باشد. به طور کلی فرصت توسعه سواحل مکران که عزمی جدی برای آن در پی رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در سطح قوای مسلح و دولت پدید آمده، فرصتی ارزشمند و راهگشا برای حرکت به سوی پیشرفت و توسعه هرمزگان و توسعه ایران اسلامی است که باید با انسجام و همگرایی برای تحقق کامل آن گام برداشت.
94/11/06 - 11:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]