تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827512983




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پاسارگاد اولین پایتخت هخامنشیان با ساختار مسکونی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نتایج کاوش هیئت ایرانی - فرانسوی
پاسارگاد اولین پایتخت هخامنشیان با ساختار مسکونی

پاسارگاد


شناسهٔ خبر: 3033998 - سه‌شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۳
استانها > فارس

شیراز- تحقیقات هیئت باستان شناسی ایرانی - فرانسوی در پاسارگاد منجر به مستندسازی گورهای فراهخامنشی در منطقه شد و شاید بتوان پاسارگاد را اولین پایتخت هخامنشیان دانست که ساختار مسکونی دارد. به گزارش خبرنگار مهر، اخیرا هیئت باستان شناسی مشترکی بین فرانسه و ایران در مجموعه پاسارگاد در حال تحقیق و مستندسازی است و در این راستا موفق به کسب نتایجی در حوزه مسکونی بودن دشت پاسارگاد نیز شده اند. سرپرست هیات باستان شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مطالعات مشترک هیات فرانسوی و ایرانی در این مجموعه گفت: هدف اصلی در مطالعات هیات مشترک ایران، فرانسه شناخت بهتر محوطه باستانی پاسارگاد و  شناسایی حدود محوطه پاسارگاد در دوره هخامنشیان بود. کورش محمدخانی ادامه داد: در این فصل حدود ۵۰ هکتار از محوطه حفاظت شده به صورت میکروتوپوگرافی برداشت شد که ۲۰ هکتار از قسمت شرقی محوطه در اطراف تل تخت به روش مغناطیس سنجی با استفاده از دستگاه مغناطیس سنج ربیدیوم- سزیوم مورد بررسی قرار گرفته و ساختارهای معماری مدفون بسیاری شناسایی و آشکار شد.

وی با اشاره به اینکه قسمت‌های مختلف بستر رودخانه و قسمت جنوبی محوطه به وسیله روش الکترو مغناطیس برای یافتن حدود باستانی شهر پاسارگاد مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته، بیان کرد: تیم بررسی باستان شناسی هیات مشترک همچنین با همکاری بخش باستان شناسی پایگاه میراث جهانی پاسارگاد به بررسی های باستان شناسی در قسمت شمالی محوطه پرداختند. سرپرست هیات باستان شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد افزود: در این راستا برای به دست آوردن حدود شهر پاسارگاد در قسمت شرقی از روش الکترومغناطیس استفاده شد که در این فصل مطالعات پیرامون این موضوع ناتمام ماند. وی افزود: علاوه بر این در این فصل نسبت به برداشت میکروتوپوگرافی در محوطه پاسارگاد اقدام شد که دیوارهای بسیاری برداشت و نقشه توپوگرافی تکمیل شد. محمدخانی با اشاره به اینکه این برداشت‌ها در وسعتی حدود ۵۰ هکتار انجام شد، گفت: در فصل آینده نقشه های توپوگرافی تکمیل خواهد شد و علاوه بر این نقشه باستان شناسی دشت پاسارگاد به دست آمد. مستندسازی گورهای فراهخامنشی وی با اشاره به اقدامات در شمال پاسارگاد افزود: در این راستا قسمتی از این منطقه نیز بررسی و گورهای فراهخامنشی نیز مستند شد. سرپرست هیات باستان شناسی مجموعه جهانی پاسارگاد در خصوص گورهای فراهخامنشی بیان کرد: در حال حاضر این گورها مستندسازی شد و در فصل آینده مطالعات پیرامون این گورها و به دست آمدن اطلاعات مبنی بر اینکه مربوط به چه زمان‌هایی است انجام می شود. محمدخانی در خصوص یکی از مهمترین نتایج به دست آمده در این فصل از مطالعات بیان کرد: در گذشته فقط در سیستان و بلوچستان ساختار مسکونی از هخامنشی به دست آمده بود اما در حال حاضر با نتایجی که به دست آمد این احتمال وجود دارد که پاسارگاد نیز از جمله شهرهای هخامنشی است که ساختار مسکونی داشته است.

وی تاکید کرد: بر این اساس شاید بتوان اعلام کرد که پاسارگاد اولین پایتخت هخامنشیان است که ساختار مسکونی داشته است. مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: ایران یک تفاهمنامه پنج ساله با این هیئت فرانسوی به منظور انجام مطالعات در مورد پاسارگاد دارد. حمید فدایی افزود: در این راستا فصل جدید مطالعات با حضور این هیات از یک ماه قبل در مجموعه جهانی پاسارگاد آغاز شده که عمدتا نیز در حوزه باستان شناسی بوده است. وی ادامه داد: این مطالعات با اندازه گیری ژئوفیزیک در منطقه بوده که نتایج خوبی نیز به دست آمده است. فدایی هدف از انجام این مطالعات را پی بردن به رمز و رازهای این مجموعه عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه مطالعات گسترده ای در خصوص مجموعه جهانی پاسارگاد انجام شده اما همچنان  رازهایی از آن ناگشوده باقی مانده است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن