واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چشم نگران اقتصادهای دنیا به ایران و فرصت بی مانند ما وبلاگ > معیرینژاد، هادی - اگرچه حرفها در مورد اثرات خوش برجام و توافق هسته ای بر اقتصاد بیمار ایران زیاد است اما حقیقت این است که به دلیل شرایط خاص در اقتصاد جهانی و بیماری های اقتصاد ایران این موضوع باید تحت مدیریت واحد و هدفمندی در اقتصاد ایران رخ بنماید.
اقتصاد ایران از پدیده ترکودی یا همان تورم رکودی رنج می برد . رشد حبابی حجم پول بدون پشتوانه ی تولیدی از یک طرف و رکود تولید در کارخانه ها و بی کاری فزاینده از طرف دیگر مشخصا در 5 سال گذشته به همراه تحریمها اقتصاد ایران را فقیر کرد و به ابعاد بیماری های مزمن اقتصاد ما افزود.
اما اینک در شرایطی تحریمهای اقتصادی برداشته شده است که اقتصاد جهان نیز در شرایط خاصی قرار دارد.
بروز موج جدیدی از رکود که چین و اقتصادهای نوظهور چون برزیل را فرا گرفته است قطعا بازارهای اتحادیه اروپا و آمریکا را تحت تاثیر قرار خواهد داد. پر بیراه نیست اگر ادعا کنیم در این شرایط ،بازار و اقتصاد بکر ایران کلید رهایی اقتصاد جهانی از رکود است.
حجم بالای سفر های تجاری که حتی تا سطح رئیس جمهور کشورهای قدرتمند اقتصادی بالا رفته است موید این نظر است که اقتصاد در حال رکود دنیا به ایران به چشم فرشته نجات می نگرد. ضرورت فرصت طلبی اقتصاد ایران
کشور ما به دلایل بسیار اعم از داشتن زمین ، منابع سرشار و نیروی کارمتخصص تربیت شده و البته بی کار! تمامی شرایط را برای بهره برداری از این فرصت یگانه برای خیز اقتصادی دارا است.
در این فرصت یگانه باید این واقعیتها را مدنظر قرار داد که واردات بدون بهره گیری از توان تکنولوژیک کشورهای پیشرفته تنها می تواند بر خام فروشی ، مصرف زدگی و در نهایت بروز تورم ناشی از آن منجر شود.
اما از طرف دیگر اقتصاد ایران می تواند با دقت نظر در قرار دادها و تقاضای معقول انتقال تکنولوژی تولید ، این میل معطوف به بازار ایران را در جهت اعتلای تولید ملی کانالیزه کند و یکبار برای همیشه جایگاه ایران را در اقتصادهای نوظهور تثبیت کند .
در حقیقت یکی از مشکلات اقتصاد ایران که در تحریمها رخ نمود اتکای بیش از حد به توان تکنولوژیک و کالاهای استراتژیکی است که کشورهای پیشرفته در انحصار خود دارند و از انتقال آن جلوگیری می کنند.
اکنون موقع آن است که در جهت رفع این مشکل از این کشورها به نفع مشارکت در کاهش رکود جهانی امتیاز گیری شود. ضرورت همیت ملی و کمک همه جانبه به دولت
بر کسی پوشیده نیست رشد اقتصادی بدون وجود عزم ملی اصلا امکان پذیر نیست. در چنین شرایط یگانه و بی مانند ،رقابتهای ناسالم سیاسی سمی مهلک برای کشتن این فرصت بی مانند است.
بسیار ضروریست که رقبای سیاسی دولت روحانی ، موفقیت اقتصادی این دولت را موفقیت کشور و ملت بپندارند و با همکاری و همگامی سعی کنند تا سهمی در بهره برداری ایران از این فرصت تاریخی داشته باشند.
نمایندگان مجلس آینده ی ما به عنوان قوه مقننه بسیار ضروریست که با این پیش فرض وارد مجلس شوند که قرار است موانع تولید ، سرمایه گذاری خارجی و اشتغال را از جلوی پای دولت بردارند.
بی شک کشمکش سیاسی بین دولت و مجلس و احزاب رقیب سیاسی نه تنها توان دولت را در مدیریت این شرایط تحلیل خواهد برد بلکه کشورهای غربی را نیز برای بهره گیری بدون انتقال تکنولوژی از اقتصاد ایران مصمم تر خواهد کرد.
حال که جهان به ایران به عنوان کلید حل بحران نگاه می کند ما نیز باید به نفع نسل آینده این مرز و بوم این فرصت را پاس داریم.
کلید واژه ها: توسعه پایدار - توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) - جامعهشناسی -
یکشنبه 4 بهمن 1394 - 10:13:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]