تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق بزرگ‏تر خداوند اين است كه او را بپرستى و چيزى را با او شريك نسازى، كه اگر خال...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816340247




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

٢٢ میلیارد یورو بلوکه‌شده در چین آزاد شد


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ٢٢ میلیارد یورو بلوکه‌شده در چین آزاد شد
طبق آخرین برآوردها رقم پول‌های بلوکه‌شده ایران در چین حدود ٢٢میلیارد یورو است.
به گزارش نامه نیوز، «پول ايران در چين بلوكه نيست»؛ اين جمله را مجيدرضا حريري، نايب‌‌رئيس اتاق مشترك ايران و چين، مي‌گويد و تأكيد مي‌كند اكنون زماني است كه مقامات سياست‌گذار پولي كشور بايد تصميم بگيرند اين پول را به ايران انقال دهند يا خير، زيرا از هفته گذشته و با لغو تحريم‌ها، مشكلي براي نقل و انتقال اين پول به كشور وجود ندارد. طبق آخرین برآوردها رقم پول‌های بلوکه‌شده ایران در چین حدود ٢٢میلیارد یورو است. ديروز كه رؤساي جمهور ايران و چين ١٧ سند همكاري را در تقريبا تمامي حوزه‌ها امضا كردند، گويا فصل تازه‌اي از روابط ايران و چين آغاز شد. بنا به توافق‌های ديروز، به‌صراحت از تدوین استراتژی ۲۵ساله روابط ایرانی- چینی سخن به ميان آمد كه طبق گفته‌هاي حريري، طولانی‌ترین توافق ميان دو كشور پس از انقلاب خواهد بود. همچنين بنا به مذاكرات دو رئيس‌جمهور، در ١٠ سال، روابط تجاري ايران از ٤٠ ميليارد دلار به ٦٠٠ ميليارد دلار خواهد رسيد كه به‌طور ميانگين ٦٠ ميليارد دلار در سال را هدف‌گذاري كرده؛ اين رقم بزرگ‌ترين رقمي است كه براي تعاملات يك كشور با ايران در حوزه تجاري از آن ياد شده است. 
‌طبق سند مورد توافق ايران و چين، روابط بين دو كشور محدود به روابط اقتصادي خواهد بود؟
طبق اين سند همكاري متقابل، روابط ما بسيار گسترده‌تر خواهد بود و فقط به حوزه اقتصادي محدود نمي‌شود. به‌طور اجمالي مي‌توان گفت اين همكاري در حوزه‌هاي تجاري، اقتصادي، انساني، فرهنگي، قضايي‌، امنيتي و دفاعي و امور منطقه‌اي و بين‌المللي، محيط‌زيست و... خواهد بود. سندهاي همكاري كشور چين با ديگر كشورها معمولا چهار درجه دارد كه همكاري ايران با اين كشور از نوع درجه يك خواهد بود؛ يعني همكاري‌هاي نامحدود بين اين دو كشور در همه حوزه‌ها و براي بلندمدت. بنابراين قراردادي ٢٥ساله بين دو كشور منعقد شد كه به‌نوعي ثبات در ايران را نشان مي‌دهد كه چيني‌ها حاضر به انعقاد چنين قرارداد بلندمدتي با ايران شدند.

تاکنون با كشورهاي ديگر چنين قراردادهاي بلندمدتي منعقد كرده‌ايم؟
خير. تا آنجا كه در جريان هستم، پس از انقلاب اين اولين‌بار است كه با كشوري مطرح در سطح جهان، قراردادي بلندمدت منعقد مي‌شود.

با توجه به گسترش روابط اقتصادي ايران و چين پس از برجام و تدوین استراتژی ۲۵ساله روابط بين اين دو كشور، آيا روند روابط تجاري ما به روال گذشته خواهد بود؟
روند سابق تجاري ايران و چين در ٢٠ سال گذشته روند مثبتي بوده است و دليلي برای تغيير آن وجود ندارد. اين روابط جز در سال ٢٠١٥ كه قيمت نفت و مواد معدني فلزي و غيرفلزي كاهش شديدي يافت و قيمتشان به زير ٥٠درصد رسيد، در باقي سال‌ها تراز تجاري ايران و چين همواره به نفع ايران مثبت بوده است. حتي در سال ٢٠١٥ نيز تراز تجاري اين دو كشور چندان نامتوازن نبوده و بين ٤٨,٥ تا ٥١.٥ درصد به نفع چيني‌ها شده است، زيرا شاكله صادرات ما به چين بر مبناي نفت يا مشتقات آن است و به‌محض اينكه قيمت نفت دوباره به سطح مطلوب يا منطقي برسد، مجموع مبادلات ايران و چين دوباره به نفع ايران مثبت خواهد بود.
‌ شما اشاره كرديد كه سال ٢٠١٥ سال خوبي در روابط ايران و چين نبود، اما وضعيت ركودي چين همچنان ادامه‌دار است كه همين مسئله روي قيمت نفت در سطح جهاني نيز اثرگذار خواهد بود. به اين ترتيب احتمال دارد سال‌هاي آتي نيز با اين مشكل دست به گريبان باشيم.
فكر نمي‌كنم اين روند در سال‌هاي آتي هم ادامه داشته باشد. چين در سال‌هاي متمادي، بيش از ٢٠ سال، اقتصادي با رشد بالاي ١٠ درصد داشته و آن‌قدر اقتصادش بزرگ شده كه يك روز روند رشد آن با كاهش روبه‌رو شود. اكنون نيز رشد چين فقط كاهش يافته و به ٧,٨درصد رسيده كه همچنان مطلوب است. دليل عمده كاهش قيمت نفت متأثر از كاهش نرخ رشد اقتصادي چين نبوده و به رفتار توليدكنندگان نفت بازمي‌گردد، اما به گفته كارشناسان بازگشت به بالاي ٤٠ دلار تا پايان ٢٠١٦ محتمل است، زيرا عملا بسياري از توليدكنندگان درحال‌حاضر در حال ورشكستگي هستند.

مذاكرات دو رئيس‌جمهور براي گسترش روابط، چه حاصلي براي كشور داشت؟
آنچه ديروز در مذاكرات رؤساي جمهور ايران و چين عنوان شد، گسترش روابط تجاري اين دو كشور تا ٦٠٠ ميليارد دلار در ١٠ سال است. با توجه به برنامه‌هاي چين براي توسعه زيرساخت كشورهاي حاشيه جاده ابريشم، در پي سفر منطقه‌اي رئيس‌جمهور چين به منطقه خاورميانه، ٢٠ تا ٤٠ميليارد دلار اعتبار براي توسعه زيرساخت‌هاي اين منطقه در نظر گرفته‌اند. بنابراين ايران هم در حوزه جاده ابريشم مي‌تواند از وام‌هاي كم‌بهره يا بدون بهره چين استفاده كند و هم از طريق بانك توسعه زيرساخت آسيا كه سهام‌دار آن هستيم، از وام توسعه‌اي استفاده كند. به هر ترتيب ايران به وام‌هاي توسعه‌اي نيازمند است. رقم متوسط بين دو كشور سالي ٦٠ ميليارد دلار خواهد بود كه نسبت به امسال يك جهش ٥٠ درصدي در روابط اقتصادي ما خواهد بود كه كاملا در دسترس است.

وام‌هاي توسعه‌اي كه بناست از چين دريافت كنيم، از كدام محل تأمين می‌شود؟ بودجه آن از فاينانس‌هاي ايراني است كه هنوز در چين موجود است؟
سپرده‌هاي ايران كه در چين وجود داشت، از هفته گذشته ديگر بلوكه نيست و بانك مركزي مي‌تواند برای نقل و انتقال آن اقدام كند. سياست‌گذار پولي كشور كه بانك مركزي و وزارت اقتصاد هستند، بايد تصميم بگيرند كه مي‌خواهند اين ذخاير در كجا قرار داشته باشد. ما مي‌توانيم پول خود را در هر بانكي در جهان نگاه داريم؛ از جمله چين. در واقع هر اقدامي در اين زمينه، مربوط به سياست‌گذاران پولي كشور خواهد بود نه چيني‌ها. اين فاينانس كه به آن اشاره کردم به اين مسئله ارتباطي ندارد. مذاكراتي با اگزيم‌بانك چين براي راه‌آهن تهران- مشهد صورت گرفته؛ محل تأمين اين فاينانس‌ها، بانك‌هاي چيني هستند نه ذخاير ما در چين. بخشي از آن مربوط به بانك توسعه زيرساخت آسيا و بخشي مربوط به صندوق توسعه جاده ابريشم است و بخشي نيز در آينده به آن افزوده مي‌شود كه مربوط به صندوق كنفرانس شانگهاي است كه ايران در هر سه صندوق موقعيت استراتژيك دارد، زيرا ما يكي از نقاط مهم جاده ابريشم هستيم، هم در بانك توسعه زيرساخت‌هاي آسيا سهام‌دار هستيم و ١,٦ ميليارد دلار از سرمايه صدميلياردي آن را خريده‌ايم كه بيش از ٣٤ميليارد دلار آن را چيني‌ها خريده‌اند. همچنين در صندوق توسعه كنفرانس شانگهاي كه در حال راه‌اندازي است، سهم داريم و در آينده يكي از اعضاي اصلي اين صندوق خواهيم بود. به‌هرحال تأمين همه اين منابع از طريق منابع چيني خواهد بود يا از طريق اختيارات بين‌المللي چين به ايران داده خواهد شد و ربطي به ذخاير مربوط به ايران ندارد.
‌ كاهش ارزش يوان در برابر دلار، واردات ايران را از چين به‌‌صرفه مي‌كند؟
ريال نيز در برابر دلار ١٤ درصد كاهش يافته، درحالي‌كه يوان كمتر از چهار درصد كاهش ارزش داشته است. بنابراين براي تبديل اين ريال به دلار، دلار كمتري دريافت مي‌كنيم تا بتوانيم واردات از چين را در پيش بگيريم. به همين دلیل اعتقادي ندارم كه اين مسئله تأثيري در واردات ايران از چين داشته باشد.


منبع: روزنامه شرق


۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن