واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: گفتمان پايبندى به خط امام خميني(ره)
صالح اسكندري
نظام مردمسالارى دينى در آستانه بيستمين سال زعامت ولى امر مسلمين جهان حضرت آيت الله خامنه اي(مدظله العالي) از يك ثبات سياسى مطلوب در داخل و اقتداركم سابقه در عرصه بين المللى برخوردار است. مهمترين رهاورد رهبرى معظم له در دو دهه گذشته صيانت از هويت ممتاز انقلاب اسلامى و گفتمان سازى حول ارزشها و اهدافى است كه معمار كبير انقلاب اسلامى حضرت امام خميني(ره)، بر شالوده آنها نظامى به عظمت “خدامحوري” و “جمهوريت مومنانه” بنا نهادند.
جامعه پذيرى هويت منحصر به فرد انقلاب اسلامى در بين مردم ايران به حدى است كه پس از گذشت سه دهه از عمر پر بركت نظام جمهورى اسلامي، سطوح آوانگارد و جريانات سياسى فعال در كشور رمز ماندگارى و اقبال عمومى به خود را حركت كردن در خط امام خميني(ره) و زير پرچم هويتى انقلاب اسلامى مى دانند. ولايت داهيانه و مدبرانه مقام معظم رهبرى در 19 سال گذشته خطوط بنيانگذار انقلاب را در افكار عمومى پررنگ تر نموده و امكان تشخيص درست را براى مردم فراهم كرده است. در اين فضا جرياناتى كه تابلو خط امام(ره) را بلند مى كنند بايد از عيار بالايى در پايبندى به ارزشهاى انقلاب اسلامى و مبانى حضرت امام(ره) برخوردار باشند. سنگ محك افكارعمومى هر گونه ناخالصى را عيان مى كند.
رهبر انقلاب اسلامى در مراسم سالگرد ارتحال امام خميني(ره) در سخنان مهمى با اشاره به تاكيد مجموعه هاى گوناگون سياسى كشور به پيروى از خط و راه امام(ره) خاطرنشان كردند : “تاكيد مجموعه هاى سياسى كشور بر خط امام پديده مباركى است اما يكى از برجسته ترين نقاط خط امام لزوم ايستادگى قاطع در مقابل طمع ورزان و مستكبران است. بنابراين، همه مجموعه هاى سياسي، نخبگان كشور و آحاد ملت كه به افكار و انديشه امام خمينى (ره) وفادار هستند بايد ايستادگى در مقابل زورگويان جهان را حفظ و تقويت كنند.
مرزبندى با دشمن اولين گام خط امامى بودن جريانات سياسى است. تابلو خط امام خميني(ره) براى گروهها و احزاب سياسى غيريت زا است. بدين معنا كه گروهها بايد بدانند كه در زير اين پرچم حول يك دال برتر و هويت ممتاز فعاليت مى كنند و بايد غيريت خود را با ساير مكاتب فكرى و سياسى حفظ كنند. مرزبندى با دشمن مقدمه ايستادگى در برابر مستكبرين و دفاع از مستضعفين است.
ژست دفاع از انديشه هاى امام راحل بدون التزام عملى به مرزهاى اعتقادى و حدود جغرافياى سياسى نظام اسلامى ذائقه سياسى مردم را تلخ مى كند ونمى تواند اقبال عمومى را به يك جريان جلب كند. متاسفانه برخى از گروهها در دوره اى با سهل انگارى درمرزبندى ها باعث شدند كه دشمن در عقبه فكرى و عقيدتى اين جريانات نفوذكند و يا برخى نيروهاى ارزشمند سياسى آنها بى محابا وارد جبهه دشمن شوند. انگشت اتهام اين ريزشهاى سياسى در درجه اول متوجه فحول و بزرگان اين گروهها است كه مى توانستند با تبيين مبانى فكرى حضرت امام(ره) و خطوط عقيدتى نظام اسلامى مانع از اتفاقات دهه گذشته شوند.
نيروى درونى و ظرفيت سرشار انقلاب اسلامى ، درايت رهبر فرزانه انقلاب، و كشش درونى مردم به آرمانها و افكار امام خميني(ره) موجد گفتمانى اصيل در كشور شده است كه امروز حتى برخى از بزرگان دوم خردادى مدعى اند: “در تعريف دوم خرداد هم امروز و هم در گذشته دچار اشتباه شده ايم. بايد بگوييم تعريفى كه ما از دوم خرداد داريم، بازگشت به اصالت ها و فهم صحيح راه و روشى است كه بنيانگذار جمهورى اسلامى فرا روى ما قرار داد.”
اين پديده ميمون در فضاى سياسى كشور را بايد به فال نيك گرفت اما در عين حال بايد مراقب بود كه خطوط مصرح و منقح حضرت امام(ره) كه ايشان در طول ده سال از عمر پربركت خود پس از پيروزى انقلاب اسلامي، با گفتار و نوشتار مشخص كردند در كش و قوس سياست بازى ها و بى تقوايى ها به اسم نقد، هرمنوتيك فرامتن و... مورد تحريف واقع نشود. به تعبيررهبر انقلاب اسلامى “وصيتنامه امام خمينى (ره) از قويترين و بهترين مواريث معنوى آن امام و راهنماى ملت در همه مسائل و رويدادها است” و مى توان با استمداد و استعانت از آن بسيارى از مشكلات فراروى كشور را حل نمود.
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]