واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
مطهری:هیات رئیسه مجلس هشتم حاضر به پذیرش سوال از احمدی نژاد نبود
روز نو : نماینده مردم تهران در مجلس نهم گفت: هیات رئیسه ابتدا حاضر به پذیرش نبود و پس از تلاشهای بسیار بالاخره آقای احمدینژاد به مجلس احضار شد.
علی مطهری در حاشیه مراسم رونمایی کتاب بازیگران و بازیگردانان مجلس که با حضور تعدادی از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی در موسسه اطلاعات برگزار شد اظهار داشت: مهمترین موضوع این کتاب سیر بررسی صلاحیتها است و اینکه در جمهوری اسلامی از مجلس اول تا مجلس نهم چه تحولاتی روی داده است.
نماینده مردم تهران با بیان اینکه روشن است که به مرور زمان دموکراسی مورد قبول قانون اساسی ما محدود شده است، یادآور شد: در واقع با این نوع بررسی صلاحیتها بخشی از انتخاب مردم به عهده مراجع قانونی قرار گرفته و به نظرم این آسیبی است که نظام به آن دچار شده و باید هرچه سریعتر اصلاح شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: ریشه این تفکر، ترس بیجایی است از اینکه مردم رشد اجتماعی کافی نداشته و فریب میخورند که معتقدم این ترس، ترس بیجایی است.
مطهری اضافه کرد: اگر این بررسیها در خصوص فساد سیاسی، اقتصادی و مسائلی از این دست انجام شود کافی خواهد بود، اما از لحاظ دیگر مسائل مطمئنم مردم هیچگاه چنین اشتباهی را مرتکب نمیشوند که افراد مخالف نظام را وارد مجلس کنند.
او با اشاره به بخشی از صحبتهای الهه کولایی درباره مجلس ششم، یادآور شد: بخشی از این ترسها ناشی از تبلیغات گسترده و منفی است. مجلس ششم فارغ از بحث تحصن، مجلس کارآمدی بود و واقعیت این است که این مجلس در اجرای احکام فصل سوم قانون اساسی گامهای بلندی برداشته است.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم همچنین با اشاره به نامه دستهجمعی نمایندگان مجلس ششم به رهبری خاطرنشان کرد: مسائلی که درباره نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبری مطرح میشود تا حدودی متاثر از تبلیغات منفی است و واقعیت این است که این نامه محتوای بدی ندارد و بسیاری از مسائلی که در این نامه توسط نمایندگان مجلس ششم پیشبینی شده، امروز تحقق یافته است.
او با اشاره به اینکه این ترس بیجاست و باعث میشود مردم رشد اجتماعی پیدا نکنند، گفت: شهید مطهری در سال ۴۸ با تاکید بر این مهم میگوید که تحمیل وکیل، ولو صالح باعث میشود مردم هیچگاه رشد اجتماعی برای دستیابی به خواستههای خود را پیدا نکنند و اگر صد بار هم مردم اشتباه کنند، باز باید در انتخاب خود آزاد باشند.
مطهری در ادامه صحبتهایش با اشاره به حضور خود در دو دوره مجالس هشتم و نهم و اینکه هر دو دوره مجلسهای هشتم و نهم را باید اصولگرا خواند، اظهار کرد: نقطه آغاز فعالیتهای سیاسی من از همان مجلس هشتم بود و تا پیش از آن صرفاً به نوشتن مقالهها و یادداشتهای سیاسی میپرداختم، اما از مجلس هشتم عملاً وارد فعالیت سیاسی در حوزه اصولگرایی شدم.
او ادامه داد: منظور من در آن زمان از اصولگرایی چیز دیگری بود و آنچه باعث شد به عنوان یک اصولگرا وارد مجلس شوم، تصوری بود که در این خصوص داشتم اما در عمل متوجه شدم اصولگرایی واقعی وجود ندارد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نهم اضافه کرد: آغاز بحثهای ما در این خصوص با بحث وزارت مرحوم کردان مطرح شد و آقای کردان برگهای را در اختیار نمایندگان قرار داد و ادعا کرد مدرک دکتری از دانشگاه آکسفورد دارد، اما بعدها مشخص شد اینگونه نبوده است.
او اضافه کرد: در ابتدا ما میگفتیم حالا که آقای کردان وزیر شدهاند، بهتر است از استعلام مدرک او خودداری کنیم و از این موضوع بگذریم. اما بعد از آنکه مسئله رسانهای شد، فکر کردیم نمیشود در برابر این دروغ در نظام جمهوری اسلامی سکوت کنیم و از آنجا که بحث اخلاقی و احتمال ترویج دروغ در جامعه اسلامی پیش آمده بود، روی استیضاح کردان پافشاری کردیم.
مطهری با اشاره به جلسه سهساعته با احمدینژاد در خصوص استیضاح کردان گفت: آقای احمدینژاد تاکید داشت که این موضوع را رها کنیم و میگفت باتوجه به وجود این همه مدارک جعلی تحصیلی، نباید به مدرک آقای کردان ایراد بگیرید. اما ما اصرار کردیم و در نهایت همانطور که دیدید آقای احمدینژاد اصلاً در جلسه استیضاح کردان حضور پیدا نکرد و در نهایت بدون حمایت رئیس جمهور، آقای کردان از وزارت عزل شد.
نماینده مردم تهران در مجلسهای هشتم و نهم ادامه داد: بحث دیگری که در مجلس هشتم مطرح شد موضوع سرپیچی رئیس جمهور وقت از اجرای قانون بود. در آن زمان ما میگفتیم مجلس نمیتواند در چنین مسئلهای سکوت کند ولی برخی اصرار داشتند این دولت مورد حمایت رهبری است و باید از اشتباههای دولت چشمپوشی کنیم اما در نهایت و پس از یک سال تلاش مجلس را با وجود اینکه در ابتدا به هیچ عنوان آمادگی طرح سوال از رئیس جمهور را نداشت، قانع کردیم تا این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.
مطهری خاطرنشان کرد: در جریان سوال از آقای احمدینژاد به دلیل مخالفتهای مجلس، بنده از نمایندگی استعفا کردم چراکه هیات رئیسه در ابتدا حاضر به پذیرش نبود و پس از تلاشهای بسیار بالاخره آقای احمدینژاد به مجلس احضار شد.
مطهری در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی اصولگرایان برداشت غلط از اصل ولایت فقیه است. ولایت فقیه هیچ تکلیفی را از گردن ما ساقط نمیکند. اینکه کسی بگوید من وظایفم را انجام نمیدهم، چراکه نظر ولی فقیه را میدانم، درست نیست.
این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به حواشی انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ یادآور شد: در پایان انتخابات ریاست جمهوری به دلیل همین تخلفهای دولت احمدینژاد تلاش کردیم همه اصولگرایان را به اجماعنظر روی آقای ولایتی متقاعد کنیم. اصولگرایان در حالی که در جلسات مختلف با این تصمیم موافقت میکردند، اما در نهایت در انتخابات ریاست جمهوری دهم نیز از احمدینژاد حمایت کردند.
مطهری در پایان با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس دهم در اسفندماه پیش رو و با تاکید بر لزوم رعایت قانون در برگزاری انتخابهای مختلف خاطرنشان کرد: رهبری در انتخابات مختلف هیچگاه نظرشان را تحمیل نمیکنند و آن را نمیگویند. در سال ۸۸ نیز نقطه آغاز مشکلات از این بود که عدهای در کشور راه افتادند و گفتند نظر آقا به احمدینژاد نزدیکتر است و همین مسئله منجر به به وجود آمدن مشکلات در کشور شد.
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]