واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: هاشمي شاهرودي: بايد قانوني جامع در رابطه با محيط زيست تنظيم شود
جام جم آنلاين: رييس قوه قضاييه با بيان اين كه براي برخورد با مسايلي چون گرانفروشي، كم فروشي، احتكار، تقلب و مسايلي از اين قبيل قانون داريم از اين كه ساختار آن قانون درست نشده است ابراز تاسف كرد و گفت: صحيح اين است كه هم قانون تدوين شود و هم ساختارها كه حتيالمقدور، ممنوع را ممتنع كند كه اين مورد سبب سالمسازي و شفافسازي جامعه ميشود.
به گزارش ايسنا، آيتالله سيد محمود هاشمي شاهرودي، رييس قوه قضاييه با حضور در همايش حقوق محيط زيست و تعالي همهجانبه كشور با حائز اهميت دانستن مقوله محيط زيست اظهار كرد: اهميت محيط زيست تنها از بعد ليست حيوانات و موجوداتي كه در رابطه با تخريب محيط زيست آسيب ديده و منقرض ميشوند نيست و اين تنها يك بعد مساله به شمار ميرود چرا كه امروزه دامنه مقوله محيط زيست گستردهتر شده و زيست خود انسانها را نيز شامل ميشود.
هاشمي شاهرودي گفت: روند و رويه نظام سلطه در دنيا، استفاده از تكنولوژيهاي پيشرفته در تصوير عالم طبيعت، سوءاستفاده از آن به نفع سلطهگران و منافع اقتصادي امروز دارد به جايي ميرسد كه كل جهان را در معرض آسيب و تخريب قرار ميدهد و مسايلي چون گازهاي گلخانهاي، پسماندهاي هستهيي و آثار مخرب آنها امروز مطرح است كه آينده زيست خود انسانها را نيز در كرهزمين تهديد ميكند.
رييس قوه قضاييه با بيان اينكه اگر اين روند مهار نشده و لجام گسيخته ادامه يابد و نفسانيات سلطهگران همينگونه پيش رود، قطعا تهديدي براي زيست انسان بر روي زمين است افزود:اين همان خطري است كه قران در برخي از آيات تحت عنوان دستورات شيطان و شيطاني مطرح ميكند كه شيطان قسم خورده انسان را به انحراف بكشد.
وي با بيان اينكه مساله محيط زيست و تخريب آن تنها يك بحث تجملي، عاطفي، آرماني و عرفاني و معنوي نيست و مساله از اين عميقتر است خاطر نشان كرد: مساله محيط زيست مسالهاي حقيقي و حياتي است و سرنوشت انسانها به آن بستگي دارد؛ در اين جا است كه بايد ديدگاههاي درست را تبيين و به آن توجه كرد. چرا كه خداوند همهي نعمتها و امكانات را براي توسعه پايداري انسانها آماده كرده است.
هاشمي شاهرودي تصريح كرد: استفاده كردن از منابع طبيعي اگر ناموزون شود و اگر به سمت هواهاي نفساني رود و از فرمولهاي درست و صحيح نظام خلقت خارج شود، ممكن است يك لذت موقت دست دهد ولي آثار مادي آن براي انسان و نسل انسان مخرب است. امروزه بشر به سمتي ميرود كه شايد به مرحلهاي كشيده شود كه زيست حتي براي انسان دچار مشكل شود؛ اين مساله بسيار جدي است و دانشمندان را نگران كرده است. وقتي از نعمت علم و دانش با يك نظام سلطه و نفسانيات رها، فزونيطلب و بدون پايبندي به هيچ ارزشي، استفاده شود نتيجه همين است.
رييس قوه قضاييه با اشاره به اصل 50 قانون اساسي كه به مقوله محيط زيست پرداخته است ، گفت: راهكارهاي قانوني بايد در اين رابطه تدوين شود و قطعا يك قانون جامع در رابطه با محيط زيست در تمام ابعاد آن بايد تنظيم شود. قوانين موجود خوب است اما نياز به بازنگري دارد.
رييس قوه قضاييه با بيان اينكه متاسفانه يكي از مشكلاتي كه داريم اين است كه قوانين بسيار خوب تدوين و تصويب ميشود ولي مشاهده ميكنيم كه اين قانون در عمل اثربخشي خود را ندارد ادامه داد: از اين نوع زياد داريم هم در بعد اقتصادي و هم در بعد قضايي. يكي از اين موارد نيز قانون محيط زيست است.
وي با تاكيد بر اينكه اجراي قانون نياز به ساختارهاي لازم دارد ، گفت: اجراي قانون، مكانيزم، سيستمها، ساختار و فرهنگسازي خود را ميخواهد و اين موارد از ملزومات يك قانون است؛ بهعنوان مثال ما قوانين خوبي در رابطه با انبوهسازي داريم اما اگر ساختارهاي آن قانون ايجاد ميشد نتيجه بهتر از اين بود اما اكنون پروندههاي زيادي در اين رابطه داريم.
در مورد قانون چك نيز اينگونه است؛ ما در اين رابطه ممنوعيتهاي بسيار زيادي را گذاشتهايم ولي چقدر پرونده در اين رابطه تشكيل ميشود زيرا چكهاي ما بياعتبار است و دسته چكهاي دروغي جعل شده در بازار موجود است. اين به اين دليل است كه ساختارهاي لازم در اين رابطه ارائه نشده است و اگر ساختار قوانين را درست ارائه نكنيم نتيجه نيز نخواهد داد.
هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اينكه ساختار تحقق قانون بايد در خود آن ديده شود ، خاطر نشان كرد: ما براي مسايلي چون گران فروشي، كم فروشي، احتكار، تقلب و مسايلي از اين قبيل قانون داريم و مجازات نيز براي آنها تعيين شده است ولي متاسفانه ساختارآن قانون درست نشده است. صحيح اين است كه هم قانون تدوين شود و هم ساختارها كه حتيالمقدور ممنوع را ممتنع كند كه اين مورد سبب سالمسازي و شفافسازي جامعه ميشود؛ همچنين احيا و عملي شدن قانون را به دنبال دارد و در نهايت منجر به ايجاد امنيت اقتصادي و مالي در جامعه ميشود.
رييس قوه قضاييه گفت: در بحث محيط زيست اين گونه است. بايد زنده كردن فرصتها و استفاده بهينه از آنها در قانون ديده شود؛ فرهنگ اين مساله نيز بايد ايجاد شود اين فرهنگ از طريق اطلاع رساني، به ويژه از طريق رسانههاي تصويري و نوشتاري و به ويژه آموزش و پرورش ايجاد ميشود.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]