واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مازندران:
آثار استاد محسنپور گنجینه هنری تاریخ مازندران است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مازندران گفت: آثار مرحوم استاد احمد محسنپور مدیر خانه فرهنگ موسیقی مازندران گنجینه هنری تاریخ مازندران است.
![خبرگزاری فارس: آثار استاد محسنپور گنجینه هنری تاریخ مازندران است خبرگزاری فارس: آثار استاد محسنپور گنجینه هنری تاریخ مازندران است](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1394/10/30/13941030000340_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، دلاور بزرگنیا خاموشی استاد احمد محسنپور، بنیانگذار فرهنگخانه مازندران، سرپرست گروه موسیقی شواش، آهنگساز، موسیقیدان و نوازنده برجسته کمانچه و از ارکان بیبدیل موسیقی مازندران را ضایعهای برای فرهنگ و هنر مازندران توصیف کرد و افزود: زنده یاد محسنپور با تاسیس فرهنگخانه مازندران و دعوت از برجستهترین اساتید، موسیقیدانان و هنرمندان موسیقی کشور، به تشکیل کلاسهای آموزش موسیقی ردیفی و قومی همت گماشت که حاصل آن تربیت شاگردان فراوان در حوزه موسیقی بود. وی افزود: نگاه پژوهشی محسنپور به مقوله موسیقی قومی موجب شد تا این هنرمند در بیش از نیم قرن فعالیت خود برای ماندگاری و ترویج موسیقی بومی این دیار آثار ارزشمندی از خود به جای گذارد.
وی افزود: آلبومهای «ابر بیته هوار ـ 1364»، «آفتاب ته (تیغ آفتاب) ـ 1368»، «بهار مونا ـ 1369»، «مازرونی حال ـ 1366»، «اساره سو ـ 1370»، «شوار ـ 1370»، «بهارانه ـ 1373»، «ماه تَتی ـ 1378»، «دودوک تیکا ـ 1379»، «گِل گِلون ـ 1382»، «طالب زهره ـ 1383»، «لالاییهای و نوازشهای مادرانه (مهر خونش) ـ 1387»، «تبری (تکنوازی کمانچه) ـ 1385»، «چلچلای سفری ـ 1387»، «روجا (اشعار مازندرانی نیما یوشیج) ـ 1388»، «مَم زمون«1389» و... تنها بخش صوتی فعالیتهای استاد را در بر میگیرد و به یقین بررسی کامل آلبومهای تصویری، کنسرتها، سرودهها و کارهای پژوهشی او و گروهش فراتر از اینها است.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران ادامه داد: ثبت و ضبط نغمات، آموزش موسیقی بومی و بیش از سه دهه فعالیت مستمر در حفظ و اشاعه ی موسیقی مازندران استاد محسن پور را به میراثی معنوی و ماندگار بدل کرده است و آثار برجای مانده از ایشان، به عنوان گنجینهای هنری در تاریخ مازندران ماندگار خواهد بود.
به گزارش فارس، محسنپور در سال 53 ـ 1352 عضو گروه محلی رادیو ساری شد و در سال 1354 به ارکستر ملی فرهنگ و هنر مازندران پیوست، سپس در سال 1356 سرپرست گروه موسیقی محلی ادارهی فرهنگ و هنر آن زمان شد که سرپرستیاش را تا سال 1357 ادامه داد.
او در سال 1364، تصمیم به تاسیس فرهنگخانهی مازندران گرفت، تا بتواند به آموزش و اشاعهی موسیقی و همچنین پژوهش دربارهی موسیقی مازندران و حفظ و نشر آن بپردازد؛ تصمیمی که پس از اجرایی شدن آن، نه تنها مردم مازندران، بلکه همه مردم ایران را تا سالها وامدار خود کرد.
فرهنگخانه مازندران و البته استاد احمد محسنپور نقش ویژهای در احیای موسیقی مازندرانی ایفا کرده است، به طوری که تاکنون صدها ساعت از موسیقی نواحی مختلف مازندران زیر نظر او گردآوری شده است و البته این تنها گوشهای از فعالیتهای این مرکز است.
این هنرمند که دارای نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود یکی از حافظان موسیقی قومی شمال البرز محسوب میشد.
سال 1392 و در جشن چهاردهمین سالگرد تاسیس خانه موسیقی ایران از این هنرمند پیشکسوت نواحی تجلیل به عمل آمد. به گزارش فارس، نوازنده کمانچه و آهنگساز و نواپرداز مازندرانی که سهمی جدی در معرفی موسیقی منطقه مازندران داشت صبح چهارشنبه 30 دی ماه براثر سرطان ریه در زادگاهش دار فانی را وداع گفت.
94/11/01 - 15:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]