واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل میراث فرهنگی، استان مرکزی خبر داد
راهاندازی موزه سنگ نگارههای تیمره در دانشگاه آزاد اسلامی خمین
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از راهاندازی موزه سنگ نگارههای تیمره در دانشگاه آزاد اسلامی خمین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، سید محمد حسینی پیش از ظهر امروز در بازدید کارشناسان اداره کل موزههای کشور از موزههای استان مرکزی اظهار داشت: با توجه به اینکه سنگ نگارهها قدمتی 40 هزار ساله داشته و کانون اصلی آنها در خمین و منطقه تیمره است، راهاندازی موزه سنگ نگارههای تیمره در دانشگاه آزاد اسلامی خمین در دستور کار قرار گرفته است. وی تصریح کرد: با توجه به اعلام آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی خمین مبنی بر راهاندازی این موزه، زمینی به مساحت 600 متر به این مهم اختصاص یافته که طرح محتوایی آن تهیه و به منظور تایید نهایی به تهران ارسال شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: لازمه ایجاد این موزه تایید طرح محتوایی، تایید اعتبارات و اعلام موافقت کارشناسان موزه کشور است. حسینی با اشاره به در معرض خطر بودن 25 قطعه از سنگ نگارههای تیمره اظهار کرد: با ایجاد موزه سنگ نگارهها قطعات در معرض خطر و نابودی به این موزه منتقل خواهند شد. وی افزود: علاوه بر راهاندازی این موزه، پیگیری بحث سایت موزه در منطقه تیمره با تعیین عرصه و حریم در دستور کار است، ضمن اینکه در اردیبهشت ماه همایش ملی سنگ نگارههای تیمره در خمین برگزار خواهد شد. پژوهشگر سنگ نگارههای ایران نیز در این بازدید از سنگ نگارههای خمین به عنوان چاههای نفت در بسته و گنجهای بیبدیلی یاد کرد که مورد بی مهری مسئولان قرار گرفتهاند. محمد ناصریفرد گفت: سنگ نگارهها از منظر فرهنگی و اقتصادی بسیار حایز اهمیت هستند که معرفی این آثار به جهانیان میتواند فواید بسیاری از نظر اقتصادی برای کشور به همراه داشته باشد. وی با اشاره به اینکه سنگ نگارهها از قابلیت بسیار بالایی در جذب توریسم داخلی و بینالمللی برخوردارند، تصریح کرد: وجود این سنگ نگارهها در خمین میتواند از نظر اشتغالزایی و درآمدزایی برای کشور و این شهرستان بسیار مثمر ثمر باشد.
پژوهشگر سنگ نگارههای ایران رفع بیکاری و افزایش درآمد خانوارهای ساکن در اطراف این سنگ نگارهها، رونق صنعت توریسم، تعالی فرهنگی و همبستگی انسانها با یکدیگر را از فواید معرفی سنگ نگارهها به جهانیان عنوان کرد. ناصریفرد گفت: هماکنون بیش از 21 هزار نمونه سنگ نگاره در تیمره خمین شناسایی شده و قدیمیترین سنگ نگارهها با قدمت 40 هزار و 800 سال در این منطقه رویت شده است. به گفته وی در استان مرکزی در مجموع بالغ بر 30 هزار سنگ نگاره شناسایی شده که 21 هزار مورد آن در تیمره خمین واقع شده است. پژوهشگر سنگ نگارههای ایران با بیان اینکه مجموعه تیمره خمین یکی از ظرفیتهای بسیار بکر گردشگری است، بر لزوم ایجاد زیرساختهای لازم گردشگری در این منطقه تاکید کرد. ناصریفرد پی بردن به اطلاعاتی در زمینه اقلیم جغرافیایی، شناخت تاریخ، اسطورهها، پی بردن به مبانی فکری گذشتگان از منظر هنر، آشنایی با نوع پوشش، نحوه زندگی و آداب و رسوم انسانهای غارنشین را از مزیتهای سنگ نگارهها برشمرد. پژوهشگر سنگ نگارههای ایران همچنین خواستار توجه بیش از پیش مسئولان به ویژه مسئولان میراث فرهنگی به سنگ نگارههای تیمره خمین شد و گفت: معرفی سنگ نگارههای تیمره خمین به تمام ایرانیان و جهانیان موضوع مهمی است که باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد. ناصریفرد بیان کرد: با توجه به نقشی که صنعت گردشگری میتواند در درآمدزایی خانوارها داشته باشد، میطلبد مسئولان برنامهریزی لازم را به منظور بهرهبرداری بهینه از ظرفیت سنگ نگارههای تیمره خمین به عمل آورند.
در این بازدید تعدادی از کارشناسان دفتر فنی، کارشناسان سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، کارشناسان اعتبارات اداره کل موزههای کشور از موزه بزرگ اراک، موزه مفاخر، موزه چهار فصل بازدید کرده و نظرات کارشناسی را پیرامون بهسازی، مرمت و جانمایی اشیاء اعلام کردند. این گروه کارشناسی همچنین از روند ساخت پروژه موزه بزرگ اراک که در زمینی به مساحت دو هزار متر مربع در حال ساخت است، بازدید کرده و روند پیشرفت آن را مطلوب ارزیابی کردند.
94/10/30 - 13:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]