واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر مسئول روزنامه اصلاحطلب اعتماد:
اگر «اقتصاد مقاومتی» اجرا میشد تحریمها تا این حد اقتصاد ایران را تحت فشار قرار نمیداد
الیاس حضرتی معتقد است اگر برنامه اقتصاد مقاومتی از سالیانی قبلتر در دستور کار مدیران و مسئولان قرار گرفته بود، تحریمها و به عبارت دیگر تشدید تحریمها نمیتوانست اقتصاد ایران را تا این حد تحت فشار قرار دهد.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس، الیاس حضرتی مدیر مسئول روزنامه اعتماد امروز دوشنبه 94/10/28 طی یادداشتی در این روزنامه نوشت: درخت دو سالهای که با شعار تغییر پیوند خورد، این روزها به بار نشستن خود را به نظاره مینشیند. انتخابات ریاستجمهوری سال ٩٢ در روزهایی که قطعنامههای تحریمی انباشته شده را در کارنامه دولتی هشت ساله میدید، از همان آغاز با شعار حل پرونده هستهای از سوی دولت، گام در مسیر پرخطری نهاد. سفرهای پیدرپی تیم هستهای ایران و جلسات پیوستهای که سران شش کشور ابرقدرت جهان را به پای میز مذاکره نشاند، پس از برهه زمانی دو ساله، حالا به ثمر نشسته است. تصویر دولت یازدهم از تنگناها و مشکلات کشور از تواناییها و راهحلها و از اندیشههایی که آن را در قالب کابینه همراهی میکرد، با خبرهایی از گشایش اقتصادی نویدبخش بازگشتی دوباره شد. قدرت تدبیر و مدیریت، جسارت و شجاعت متناسب با میدانهای سخت مردان میدانی اینچنین میخواست؛ مردانی که در عبور از «مسیر تا توافق» با همه سختیها ساختند و با وجود هجمهها با قدرت ایستادند و با تمام سنگاندازیها از حرکت باز نایستادند. امروز جشن اجرایی شدن برجام حلاوتی است پس از سختیهایی که ظالمانه بر ملت ایران رفت، سختیهایی که در قالب تحریمهای اقتصادی ١٢ سال با نام ایران گره خورد، در واپسین ساعات روز شنبه با قرائت بیانیه مشترک موگرینی و ظریف برگ دیگری از تاریخ را برای کشورمان ورق زد. در این دو سال میشود محکم شهادت داد که اعضای این تیم تمام وقت، به طور شبانهروزی و با تمام توان درگیر این داستان بودند. این تیم که از شخصیتهایی تشکیل شده که دنبال جنجال رسانهای، کسب محبوبیت تاریخی و فرصتطلبی نبودند، صادقانه به دنبال باز کردن گره کور ایجاد شده توسط کینهورزان، دشمنان خارجی و سوء مدیریت گذشته بودند. کشورمان در سالهای سخت مواجهه با تحریم به ناچار برنامهای را در دستور کار قرار داده بود که با دور زدن تحریمها به دنبال اداره کشور بودند. اما با اجرایی شدن برجام، حالا که لغو تحریمها خبر از شکوفایی اقتصاد کشور میدهد باید بر عهدی چند ساله ماند؛ عهدی که به جد میتوان گفت تمامی کارشناسان بر آن معتقدند و معترفند که اقتصاد مقاومتی چاره کار حل مشکلات کشور است، با خداحافظی تحریمها نیز ضروری است که این موضوع بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. شاید اگر برنامه اقتصاد مقاومتی از سالیانی قبلتر در دستور کار مدیران و مسوولان قرار گرفته بود، تحریمها و به عبارت دیگر تشدید تحریمها نمیتوانست اقتصاد ایران را تا این حد تحت فشار قرار دهد.
آنچه با اجرایی شدن برجام لازم است به عنوان ملاک عمل مسوولان کشور قرار بگیرد، ادامه اجرای اهداف اقتصاد مقاومتی است. ایران برای آنکه راه را بر خطر دوبارهای همچون خطر تحریمها ببندد، باید برنامه اقتصاد مقاومتی را با جدیتی بیشتر مورد توجه قرار دهد. در این میان لازم است در دوران تازه بخش خصوصی جایگاه اصلی خود در اقتصاد ایران را به دست بیاورد. تجربه نشان داده هرجا بخش خصوصی فعالیتی موثر داشته است، نه تحریم ضربهای سخت وارد کرده و نه دولت بحرانی اقتصادی را پیش رو داشته است. برای تحقق این هدف اجرای کامل اصل ٤٤ قانون اساسی ضروری است. از سوی دیگر دولت میتواند با به کارگیری بخش خصوصی، سرمایههای جدیدی که وارد ایران میشود را به درستی به بخشهای مولد هدایت کرده و بخش خصوصی را نیز در این میان شریک کند. اقتصاد مقاومتی به معنی پیگیری تمام اهدافی است که ایران ناچار در دوره سختی و مشقت در دستور کار خود قرار داده بود.
نکته دیگری که باید به آن توجه کرد این است که جلوگیری از واردات کالاهای مصرفی به کشور در شرایط کنونی نیز بسیار ضروری است. در دوران رونق همواره کالاهای مصرفی سر از بازار ایران درآوردهاند و بازار مملو از کالاهایی شده که موجبات اشتغال در کشور مبدا را فراهم آورده است. واردات کالای سرمایهای و واسطهای اما خدمتی است به تولید و اشتغال در داخل کشور. در این صورت خطر تسلط دوباره دلالان بر بازار ایران نیز دیگر اقتصاد کشور را تهدید نمیکند. با این کار، اینبار به جای غیر مولدها این مولدها هستند که حرف اصلی را خواهند زد. روانسازی قوانین و مقررات و همچنین ایجاد فضایی مساعد برای کسب و کار از دیگر ضرورتهای اقتصاد ایران در دوران تازه است. بررسیها نشان میدهد فضای کسب و کار ایران در مقایسه با استانداردهای بینالمللی چندان مساعد نیست و دوران تازه ایران فرصتی است برای رفع این مشکل چرا که لغو تحریمها بدون توجه به فضای کسب و کار نمیتواند راهگشا باشد. تکیه بر منابع درآمدی جز نفت نیز از ضروریاتی است که باید تمام بخشهای اقتصادی پیگیری کنند. امید است در این روزها که شیرینی موفقیت دولت در کام مردم نشسته است گامهای مدبرانهای نیز در مسیر اقتصاد با این اهداف برداشته شود تا این شیرینی دوچندان شود. مطلب فوق مربوط به سایر رسانهها میباشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی
94/10/28 - 10:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]