واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رسایی:خطاهای دولت روحانی بیشتر از دولت احمدی نژاد است
روز نو : یعنی باهم فرق دارند؟ یعنی جریان پایداری در یک سواست؟ و بقیه جریانهای اصولگرایی در سویی دیگر؟... اما نه ! هرکارهم که کنید نمیتوانید حساب این دو را از هم جدا بدانید. این روزها اصولگرایان با هر بهانهای هم که شده پایداریها را جزو جداییناپذیر خود میدانند و برای آنکه این موضوع را توجیه کنند آسمان و ریسمان بافتنَشان به راه است. کمال الدین سجادی چهره شناخته شده اصولگرایان و سخنگوی جبهه پیروان امام و رهبری میگوید "پایداریها " دراین سالها تغییر کردهاند و این پایداری با پایداری زمان احمدینژاد خیلی متفاوت است و برای همین باید حضورش در شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان را طبیعی بدانیم. یکی دیگر معتقد است که جناح راست، نا گزیر است تا به سمت پایداریها گرایش بیابد و در نبود شخصیتها و چهرههای نامی اصولگرا، دست به دامان همانهایی شود که ما به عنوان جریانی خاص از اصولگرایی، آنها را میشناسیم. اما در کنار همه این طنابکشیهای سیاسی در اردوگاه اصولگرایان و اینکه کدام یک به دیگری گرایش پیدا کرده بی تردید خواندن و شنیدن صحبتهای یکی از نمایندههای اصولگرای مجلس خالی از لطف نیست. "حمید رسایی" نمایندهای که او را به عنوان منتقد سرسخت دولت فعلی برمی شمرند، در گفتگو با آفتاب یزدضمن تاکید براینکه جبهه پایداری در این سالها هیچ تغییری نکرده و همچنان خط مشی گذشته اش را
در پیش گرفته، به سوالات ما پاسخ میدهد، آنچه که
در ادامه میآید، گفتگوی آفتاب یزد با حمید رسایی راجع به یک جبهه خاص اصولگراست.
آقای رسایی میخواهیم نظر شما را به عنوان یک عضو جبهه پایداری درباره آنچه که در این مدت یعنی از سال 90 تا 94بر این جبهه گذشته بدانیم، از دیدگاهتان آیا در این سالها، جبهه پایداری دچار تغییر و تحول شده و رویهای متفاوت با چند سال پیش خود در پیش گرفته است؟
من عضو جبهه پایداری نیستم. حدود چهار سال پیش روزنامههایی مثل شما تیتر زدند که "رسایی "از جبهه پایداری بیرون آمده است.
نظر شخص شما به عنوان "حمید رسایی" در این باره برایمان اهمیت دارد، حال چه به عنوان عضو سابق جبهه پایداری یا غیر از آن. اینکه از نگاه شما جبهه پایداری سال90، جبهه پایداری 92 و جبهه پایداری 94
چه تفاوتهایی باهم دارند؟
به نظر من هیچ تغییری در این جریان سیاسی ایجاد نشده، جبهه پایداری در این سالها تفاوتی نداشته است و هنوز همان جبهه پایداری سابق است. البته بدیهی است که تجربه آنها مثل هر مجموعه سیاسی دیگر بیشتر شده ولی جهت گیری آنها همان است.
صحبتهای اخیر آقای کمال الدین سجادی (سخنگوی جبهه پیروان امام و رهبری)مبنی بر اینکه جبهه پایداری با آنچه که در زمان احمدینژاد بوده خیلی تفاوت دارد را چگونه ارزیابی میکنید؟
آقای سجادی را نمیشناسم، چه کسی هست ایشان؟(!)
به طور کلی میخواستم بدانم یعنی از دید شما جبهه پایداری هیچ رویکرد متفاوتی نسبت به این چند سال نداشته است؟
همان طور که گفتم همه ما که در حال زندگی هستیم نسبت به چند سال گذشته خودمان تجربه بیشتری هم پیدا میکنیم. در مورد عرصه سیاست هم همین طور است. اگر تفاوت را به آن معنا بگیرید که جبهه پایداری اکنون تجربه بیشتری نسبت به گذشته پیدا کرده حتما اینگونه است، اما این موضوع اصلا به منزله اینکه رویه سیاسی این جبهه، تغییر پیدا کرده، نیست و پایداریها، همچنان همان جبهه با همان اهداف هستند.
خیلی ها، جبهه پایداری را به عنوان نزدیکان و حامیان احمدینژاد میشناسند، پس هنوز هم باید جبهه پایداری را جزو هواداران احمدینژاد به شمار بیاوریم؟
آن خیلی هایی که شما میگویید! هر وقت که دلشان میخواهد یک نفر را به یک مسئله یا گروهی نزدیک میکنند و هر وقت نخواهند آن گروه را از آن فرد یا شخص دور میکنند، این موضوع بستگی به این دارد که" این خیلی ها"! چگونه بخواهند از یک موضوع بهرهبرداری کنند. این ماجرا و جریانسازیها، در ارتباط با تفسیر جبهه پایداری هم صدق میکند. برخی رسانهها از جمله روزنامه شما هر موقع به نفعشان باشد و بخواهند، میگویند این جبهه پایداری همان طرفداران احمدینژاد هستند، هر موقع هم این رسانهها هدفشان ایجاب کند، میگویند احمدینژاد آن قدر تنها شده که حتی جبهه پایداری و نزدیکانش هم او را رها کرده و از او جدا شده اند.
دیدگاه خودتان در باره نسبتی که به رابطه جبهه پایداری با احمدینژاد میدهند چیست؟
همانطور که گفتم من هیچ تغییری در روش ومنش جبهه پایداری حس نمیکنم.
هیچ تغییری دقیقا به چه معناست؟ لطفا صریحا بفرمائید که این عدم تغییر به این معناست که جبهه پایداری قبلا از هواداران احمدینژاد بوده و هنوز هم از هواداران احمدینژاد است؟
با شناختی که من از جبهه پایداری دارم، باید بگویم نسبت جبهه پایداری با احمدینژاد در گذشته به این شکل بود که از کارهای خوب احمدینژاد دفاع میکرد و از کارهای غلط او هم انتقاد میکرد و تبری میجست. همان نسبت را جبهه پایداری نسبت به دولت فعلی هم دارد، اگر کار خوبی در دولت یازدهم نیز صورت بگیرد از آن دفاع میکند و اگر خطا و کج روی در دولت یازدهم ببیند اعتراض میکند.
در این میان، ممکن است عده ای بگویند که چرا اعتراضات جبهه پایداری نسبت به دولت گذشته کمتر بود ولی در این دولت بیشتر شده؟دلیلش روشن است چون که از نظر جبهه پایداری، خطاهای دولت کنونی بیشتراز دولت احمدینژاد است و به نظر من هم، واقعیت نیز همین است.
بنابراین میشود از گفتههای شما اینگونه استنباط کرد که عملکرد احمدینژاد نزد جبهه پایداری مقبولتر است؟
من از طرف جبهه پایداری نمیتوانم حرفی بزنم و این موضوع را خودشان باید پاسخ بدهند. ولی برداشت من این است که جبهه پایداری خطاهای دولت احمدینژاد را نسبت به این دولت کمتر میدید. البته به نظر من اساسا مقایسه این دولت با دولت نهم حتی دولت دهم غلط است چون اینها دو جهت دارند.
آیا جبهه پایداری محوریت جامعه روحانیت را قبول دارد؟
اگر منظورتان علما و روحانیت است حتما قبول دارد همانطور که الان در راس جریان وحدت اصولگرایان سه عالم و روحانی قرار دارند. اما اگر جامعه روحانیت تهران که یک تشکل سیاسی به شمار میآید منظورشما است، در حال حاضر محور یک کار گروهی قرار نگرفته تا بتوانیم قضاوت کنیم که آنها چه تصمیمی دارند.
به نظرتان میتوان جبهه پایداری را به عنوان مغز متفکر جریان اصولگرایی توصیف کرد؟به ویژه بعد از فقدان چهره هایی مثل مرحوم آیت الله مهدوی کنی و عسگر اولادی و عدم حضور برخی چهرهها مثل(لاریجانی و محسن رضایی و...) در جناح راست؟
یعنی در واقع در شرایط فعلی این اصولگرایان هستند که به جریان پایداری تمایل و نزدیکی نشان میدهند و نه جریان پایداری که به سایر اصولگرایان متمایل شده؟
اگر میخواهید نظر من را بدانید، مهمترین عاملی که جریان اصولگرایی را به هم نزدیک کرده است خطاهای فاحش و کج رویهای غیرقابل گذشت در دولت روحانی است. این کج رویها و خطاهای فاحش آن قدر بزرگ و خطرناک اند که جریان اصولگرایی را علی رغم وجود اختلاف نظرها و تفاوت سلیقهها به این نتیجه رساند تا کنار یکدیگر باشند و انقلاب را از یک خطر و انحراف بزرگی که متاسفانه توسط این دولت(دولت روحانی) در حال رقم خوردن است نجات دهند.
آقای مصباحی مقدم گفته بودند که جلسه شورای فقیهان اصولگرایی دیگر برگزار نمیشود. نظرتان در این باره چیست؟
آقای مصباحی مقدم خودشان این موضوع را تکذیب کرد و یک بار هم به من گفت آن چه که در این باره از قول او مطرح شده است عملی شیطنت آمیز بوده است.
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]