واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رفع گراني خواسته مردم از نمايندگان مجلس هشتم
سرانجام پس از مدتها انتظار، نمايندگان انتخاب شده براي دوره هشتم مجلس شوراي اسلامي، صبح روز هفتم خرداد، در ساختمان بهارستان گرد آمدند و سوگند ياد كردندكه در انجام وظايف قانوني، هيچ تزلزلي به خود راه ندهند. آنها همچنين با گردهمايي درمرقد مطهر حضرت امام خميني(ره)، بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران، بر عزم راسخ خود در انجام وظيفه و خدمت به مردم محروم كشورمان سوگند ياد كردند و آنگاه به كرسيهاي نمايندگيشان در ميدان بهارستان بازگشتند.
ظرف روزهاي گذشته مردم نيز از طريق بخشهاي خبري و گزارشي شبكههاي راديويي و تلويزيوني، گوشههايي از خواستههاي خودرا از مجموعه جديد نمايندگان دوره هشتم بيان كردند و مصرانه از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خواستند كه بر سوگندي كه روز هفتم خرداد خوردهاند، وفادار بمانند.
جمعي از مردم در گفتوگو با گزارشگر سرويس گزارش روزنامه اطلاعات نيز به طرح بخشهايي از مشكلات و خواستههايشان از نمايندگان پرداختهاند كه خلاصه آنها را در اين گزارش ميخوانيد.
***
بهمن عسكرينژاد، راننده خط يك - 18 شركت واحد (از ميدان سپاه تا انقلاب) ميگويد:
- نمايندگان مجلس نبايد ميگذاشتند كه تورم يك مرتبه اينطور به جان مردم بيفتد. من كارگرم، ماهانه 300 هزار تومان حقوق ميگيرم كه بايد 250 هزار تومان آن را بابت اجارهخانه بپردازم. اجبارا دو شيفت كار ميكنم، يعني ازساعت 5 صبح تا 7 بعدازظهر. تصورش را بكنيد، پشت اين فرمان در دو شيفت، چه به روز ما ميآيد تا بتوانيم شكم زن و بچه خودمان را سير كنيم؟!
راننده ديگر همين خط، فيش حقوقي و فيش مربوط به ساعت كارش را نشان ميدهد و ميگويد: نمايندگان مجلس به كنار؛ اميدواريم اين رئيس جديد شركت واحد كه ميگويند آدم خوبي است، به داد ما برسد.
محمدحسين شريعتمدار روزنامهنگار هم ميگويد:
- من فكر ميكنم بيشتر توقعات مردم از نمايندگان مجلس، مربوط به مبحث اقتصاد و حل كردن مساله تورم و گراني است، ولي كشور ما از لحاظ سياست خارجي هم خيلي ضعيف شده است و به نظر ميرسد سياست منفعلانهاي در مقابل ديگر كشورها در پيش گرفته است. آقاي لاريجاني اخيرا در نخستين نطق خود در مجلس گفت كه اگر دولت درست عمل نكند، عليالخصوص در پرونده هستهاي، مجلس وارد عمل خواهد شد، و اين خيلي بد است كه مجلس وارد اينگونه مباحث شود.
گراني و بيكاري
روحالله خبري 23 ساله، داراي شغل آزاد، از اهالي محله شهربابك است كه توقع دارد نمايندگان مجلس به بحث درباره گراني و بيكاري بپردازند و براي كارگران بيكار كارخانه راهاندازي كنند تا آنها مجبور نباشند براي كار كردن از شهربابك استان كرمان به خيابانهاي تهران بيايند.
عارف حيدري، سرايدار يك شركت توليدي هم ميگويد: نمايندگان مجلس بايد به ملت خدمت كنند.
او كه از اهالي مشهد است، با طنزي مخصوص ميگويد:
- شما كه خودتان ميدانيد آنها چه بايد بكنند، چرا از ما ميپرسيد؟!
مهندس جواد جواني كه اداره يكي از نمايندگيهاي نوكيا در حوالي خيابان شريعتي به عهده اوست، از نمايندگان مجلس ميخواهد كه مشكلات انباشته شده از كمكاريهاي دورههاي قبل را حل كنند و مسكن و گراني و مشكلات جوانها را در اولويت بگذارند.
او ميگويد:
- نمايندگان فعلي اگر بپذيرند كه برخي از سياستها و راهكارهايي كه تاكنون ارائه شده، ناكارآمد و بعضا اشتباه بوده است، اولين قدمها را براي بهبود قوانين برداشتهاند.
علي اسدي، از اهالي قرهچمن آذربايجان شرقي است كه سالهاست در تهران زندگي ميكند. او با همان لهجه آذرياش ميگويد:
- مردم ارزاني و امنيت ميخواهند.
او كه فعلا راننده يك آژانس در شيف صبح است، معتقد است كه نمايندگان مجلس دورههاي قبل سود زيادي به حال او و مشغلهاش نداشتهاند.
مسكن و اجاره خانهها...
دو ماه است كه اجاره خانه سيدعلياكبر خواجه صالحاني عقب افتاده است. او كه نزديك به 27 سال است مغازه پيراهندوزي در حاشيه ميدان سپاه (عشرتآباد) تهران، دارد، ميگويد:
- نمايندگان به درددل ما برسند و به مساله گراني و مسكن و اجارهخانهها رسيدگي كنند. شما هم در روزنامهتان بنويسيد كه چرا ما هر چه كار ميكنيم و شب و روز ميدويم به جايي نميرسيم؟
محسن دبيريان كه يك پيچ و مهره فروش در بازار تهران است، ميگويد:
- 40 درصد مردم ماهانه 600 - 700 هزار تومان در گذراندن زندگيشان كم ميآورند، ولي هر طور شده آن را بدست ميآورند! نمايندگان مجلس كاري بكنند كه مردم براي كسري پول خودشان، تمايل به خلافكاري نداشته باشند و هزينههاي كامل زندگي خود را از راه قانوني بدست بياورند.
محمود غلامنژاد، چادر و خيمهدوز تهران هم با دلخوري ميگويد:
- توقع داشتن يا نداشتن ما و گفتن توقعاتمان هم - حتي اگر در روزنامه شما چاپ هم شود- دردي را دوا نميكند.
نمايندگان همين قدر كه بتوانند مشكلات خود و اطرافيانشان را حل كنند و مشكلات فعلي را از اين كه هست پيچيدهتر نكنند، خدمت بزرگي به ما كردهاند!
او شاكي است از اين كه چرا نمايندگان موقع راي گرفتن، شام و ناهار به مردم ميدهند، ولي وقتي كه پايشان به مجلس رسيد، ديگر كسي خيري از آنها نميبيند!
علي محمد شكري كه شغل او جمعآوري ضايعات در تهران است و سالها پيش از ملاير به تهران آمده و ماندگار شده است، ميگويد:
- دست آنها باز نيست. وقتي من سواد ندارم، شما خودكار هم دست من بدهي، نميتوانم بنويسم. اينها هم ميخواهند كاري انجام بدهند، ولي كساني هستند كه نميگذارند آنها كارشان را به درستي انجام دهند.
گوشت و برنج
بهروز طالبي كه 40 سال است مغازه آبميوهگيري دارد، گوشت كيلويي 10 هزار تومان و برنج كيلويي 5 -4 هزار تومان را به عنوان دردهايي بزرگ ميداند كه از دولت و نمايندگان دورههاي قبلي روي دوش مردم گذاشته شده است. او ميگويد:
- همين دو تا بار را از روي دوش مردم بردارند، ما ديگر از آنها چيزي نميخواهيم!
رضا فخانتي كه زياد هم از معني فاميلي خود خبر ندارد، معتقد است:
- مجلس و دولت فعلي و دولت بعدي بايد هر طور شده، مساله اجارهخانهها و گراني را حل كنند.
او كه يك پيمانكار تاسيسات است و وسايلش را ترك موتورش بسته، ميگويد:
- اميدوارم از راي دادن پشيمانمان نكنند!
بانو صديقه جبراني، از دبيران بازنشسته آموزش وپرورش شهر تهران هم در پاسخ به اين سئوال كه چه توقعي از نمايندگان مجلس داريد، با شوخي ميگويد:
- چه كار با كار نمايندگان مجلس داريد؟ بفرماييد آب نبات ميل كنيد!
او به من و عكاس روزنامه آب نبات تعارف ميكند و ما برميداريم، ولي در نهايت ميگويد:
- خوب است كه هرچه ميگويند، به آن عمل هم بكنند.
فروشنده خوراكيهاي روزمره دريك زيرپلهاي، نزديكي تقاطع انقلاب و پلچوبي هم با شوخطبعي ميگويد:
- ما هيچ توقعي از نمايندگان نداريم؛ ديگر ياد گرفتهايم كه خودمان مشكلاتمان را حل كنيم!
ابراهيم تالش كه لاستيك فروش درخيابان سرچشمه تهران است هم به جاي پاسخ دادن به سئوال ما ميگويد:
- مگر آنها توقعات قبليمان را برآورده كردهاند كه حالا بايد توقعات ديگرمان را بگوييم؟
اما حل مشكلات مربوط به ساخت جاده تهران - هراز (كه ظرف چند سال اخير قرار بوده است 4 بانده شود و به تاخير افتاده) از خواستههاي ياسر صداقت از اهالي توابع شهرستان آمل است كه براي انجام كارهاي نظام وظيفهاش به تهران آمده است.
او ميگويد:
- شهر ما آمل مشكلات ترافيكي زيادي دارد كه بايد حل شود و چنانچه نماينده منتخب ما بتواند ساخت يكي - دو ورزشگاه خوب را در شهر آمل پيگيري كند، از او متشكر خواهيم بود.
حسين فريدفر، سرهنگ بازنشسته نيروي هوايي تهران هم از نمايندگان فعلي مجلس ميخواهد كه مثل گذشته با مردم رفتار نكنند و به عنوان قسمخوردگان مردم، گوش به حرف مردم بدهند و از ديگران خط نگيرند، بلكه تلاش در حل مشكلات عموميمردم داشته باشند.
شهاب كريمي كه عازم شهر جيلانگ از توابع ملبورن در استرالياست، ميگويد:
- من دارم از كشورخارج ميشوم، اميدوارم وقتي برگشتم وضع مملكت اين طوري نباشد!
ازدواج واشتغال
گراني، تورم، مسكن، ازدواج و اشتغال هم دردهايي است كه قاسم فتحاللهي از آنها ياد ميكند و ميگويد:
- اولويت در اين است كه نمايندگان اين چند مشكل را حل كنند و بعد به مسائل كشورهاي ديگر برسند!
او كه از اهالي خيابان مختاري - اميريه است، ميگويد:
- اگر كاري نميتوانند بكنند، لااقل وضع را از اين كه هست، بدتر نكنند!
كار... كار... كار
- يك كار ميخواهم!
اين تنها خواستهاي است كه شهرام شاهرخي، با 31 سال سن و با داشتن گواهينامه پايه يك از نمايندگان مجلس طلب ميكند.
او كه از اهالي خيابان معلم تهران است، ميگويد:
- به دنبال دفترچه كاميون رفتهام، ميگويند بايد 8 سال سابقه كار داشته باشيد! يعني چه؟! من براي بدست آوردن 8 سال سابقه كار بايد چه كاركنم؟ يعني 8 سال بايد بيكار بگردم؟ خوب است نمايندگان فكري به حال اينگونه قوانين بكنند.
عليرضا جليلي هم كه با ليسانس شيمي، داراي شغل آزاد ودر كار پوشاك است، ميگويد:
- ما از نمايندگان دوره قبل چه چيزي ديدهايم كه حالا چشم اميدمان به اينها باشد؟!
اما ادامه ميدهد:
- از آنها ميخواهم به وضعيت اقتصاد هر طور هست، رسيدگي كنند. اين كمترين وظيفه آنها در مقابل هزينههاي سنگيني است كه براي راه يافتن به مجلس كردهاند. درست كردن اقتصاد هم مغز ميخواهد و بايد از نيروهاي متخصص استفاده كنند.
حاجت بيان دردها
- آن چيزي كه عيان است، چه حاجت به بيان است!
اين عبارتي است كه يك رهگذر در حومه ميدان حسنآباد، در پاسخ سئوالمان ميگويد و اضافه ميكند:
- كسي كه به خود اجازه ميدهد از طرف ملت وارد مجلس شود، اگر نداند كه بايد براي ما چه كند، پس نبايد به مجلس ميرفته است. او بايد درد ما را بداند و به دنبال حق مردم باشد.
يك دانشجوي رشته پزشكي در ابتداي خيابان خيام كه تلاش ميكند از زير مصاحبه با روزنامه اطلاعات شانه خالي كند، بالاخره در اين باره زبان باز ميكند و ميگويد:
- خوب است آنها به مساله معيشت مردم برسند. فقط همين! بقيهاش بماند.
و اين هم يك عبارت ساده:
- حالا كه راي را از مردم گرفتهاند و به مجلس رفتهاند، خودشان را گم نكنند!اين جمله را شهروندي به نام محمد پنجعلي، از اهالي خيابان ساعت تبريز در حومه خيابان خيام به ما ميگويد و اضافه ميكند:
- نگذارند كه وقت 4 سالهشان بيهوده هدر برود.
علياصغر دانهسقري، پيچ و دانه كار در كارگاه توليدي ميخسازي گود آذريهاي جنوب تهران هم ميگويد:
- كاري كنند دفعه ديگر، با رغبت بيشتري به پاي صندوقهاي راي بياييم!
حسن روشنكار، پاكتساز كارگاه پلاستيكسازي در بلوار خاوران ميگويد:
- راي دادهايم كه نگذارند ما بيشتر از اين رنج ببريم. آنها بايد حس كنند اين ظلم است كه ما از صبح عليالطلوع تا بوق سگ، پاي اين دستگاهها جان بكنيم و كار كنيم، آن وقت زن و بچه ما دائما در حسرت يك شكم سير و يك پوشاك مناسب باشند.
قاسم جوزعلي ايواندره، با قد و هيكلي و اندامي بزرگ، راننده ليفتراك شركت كارتنسازي تهران است كه ميگويد:
- بعد از رفتن به مجلس، يادشان نرود كه براي راي گرفتن از ما چقدر وعده و وعيد به ما دادند! چقدر در محله و مساجد ما رفت و آمد و سخنراني كردند تا نظر مردم را جلب كنند. حالا هم هرچند وقت يك بار به همان مساجد و محافلي كه براي رايگيري ميآمدند، سري بزنند!
ناصر ضراب، دكمهزن كارگاه خياطي نهيبان در حومه ميدان حسنآباد، به نماينده شهرش در رباطكريم راي داده است و از او ميخواهد كه وقتكشي نكند، وارد بازيهاي سياسي نشود و به مردمي فكر كند كه او را انتخاب كردهاند.
او ميگويد:
- با آنكه رباطكريم جزء استان تهران است اما هنوز برخي از روستاهايش از امكانات اوليهاي چون آب و برق و جاده آسفالت بيبهره است و تعداد كارگاههاي توليدياش آنقدر كم است كه من مجبورم هر روز صبح از آنجا به تهران بيايم. همين باعث ميشود روزانه حدود 2هزار تومان از درآمد من فقط صرف رفت وآمد شود.
در پايان
گفت و گو با مردم به ما نشان داد كه آنها هيچ خواستهاي غير از تامين نيازهاي معيشتي و اقتصادي ندارند و كمترين توقع آنها از مجلس دوره هشتم، همان بابهايي است كه رهبر معظم انقلاب نيز از نمايندگان هشتمين دوره مجلس خواستند و بر آنها تاكيد ورزيدند.
يکشنبه 19 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 383]