تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850206083




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارشناس روس: تندروهای آمریکایی آنقدر توافق را گاز می‌گیرند تا سرانجام ایران تحریک شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


کارشناس روس: تندروهای آمریکایی آنقدر توافق را گاز می‌گیرند تا سرانجام ایران تحریک شود بین الملل > دیپلماسی - کارشناس سیاسی روسی معتقد است بخش تندروی آمریکا که به شدت با توافق هسته ای ایران مخالف است تا لحظه آخر برای نابودی آن نا امید نشده و تلاش می کند.

ایگور نیکلایف در مقاله ای برای وب سایت ایران رو نوشته است آنها می دانند که دیگر به طور مستقیم نمی توانند با توافق در بیفتند چون ظاهرا از روبرو راه بسته است اما آنها زیر زیرکی آنقدر این توافق را گاز می گیرند تا سرانجام ایرانی ها را تحریک کنند و احتمالا در این راه موفق خواهند شد.

ترجمه مقاله ایگور نیکلایف، تحلیلگر و کارشناس مسائل ایران را در زیر بخوانید. مقابله با اجرای توافقات وین سال 2015 با ایران درباره به اصطلاح پرونده هسته ای، به عامل اتحاد نمایندگان کنگره و سناتورهای آمریکایی تبدیل شده و باعث می شود که آنها حتی اختلاف نظر های حزبی خود را فراموش کنند. دمکرات ها و جمهوری خواهان در تلاش خود برای حفظ تحریم های جاری علیه تهران و اعمال تحریم های جدید به بهانه های دیگر، جبهه واحدی را تشکیل داده اند که به یک مشت کوبنده سیاسی مبدل گردیده است.

این مشت بی وقفه بر سر نمایندگان کاخ سفید فرود می آید و به آنها در آستانه تحولات ناگزیر بعد از انتخابات قریب الوقوع ریاست جمهوری آمریکا اجازه نمی دهد به راحتی اتاق های کار خود را ترک کنند بلکه برعکس باعث می شود که موهای سرشان بیشتر سفید شود و تپش قلبشان شدت یابد. آری، اوباما و کری در سال گذشته موفق شدند طرح جامع اقدام مشترک در زمینه برنامه هسته ای ایران را از تصویب کنگره بگذرانند ولی قرائن نشان می دهد که کنگره و مجلس سنای آمریکا عزم راسخ دارند تا این پیروزی دولت در زمینه بسیار باریک و حساس روابط آمریکایی - ایرانی را به تنها روزنه امید در ظلمت همگانی تبدیل نمایند.
شیوه عمل گروه ضد ایرانی کنگره بسیار سنجیده است و شکست نمی خورد. آنها حاضر نیستند از جلو به توافقات وین حمله بکنند زیرا کار از کار گذشته است و این حمله به اعتبار سیاسی شاهین ها هیچ امتیازی اضافه نمی کند. بالاخره بسیاری از آنها مدتی پیش می گفتند که طرح جامع، چیزی جز پیروزی جدی دیپلماسی آمریکایی نیست چرا که ایران را به پذیرش اراده «جامعه بین الملل» وادار کرده است. ولی این گروه به راحتی می توانند از توافقات وین و مناسبات آمریکایی - ایرانی گازهای کوچک ولی حساسی بگیرند و بدان نیش بزنند.

از یک سو، این نیش زدن ها تهران را برای اظهارات و حرکات تند تحریک می کند که همین امر می تواند به بهانه خوبی برای واکنش شدید واشنگتن تبدیل شود. از سوی دیگر، بدین وسیله بدون جلب توجه دیگران سامانه جدید تحریم هایی ساخته می شود که با پرونده هسته ای ایران ارتباط ندارد.

گام نخست در این جهت، طرح قانونی HR2029 مصوب کنگره درباره محدود کردن ورود افراد بدون دریافت ویزا به خاک ایالات متحده است که شامل حال شهروندان برخی کشورها و نیز خارجیان و اشخاص دارای تابعیت مضاعف است که طی پنج سال اخیر به ایران، سوریه، عراق و سودان سفر کرده باشند. در واقع، بدین وسیله به روابط بازرگانی بین تجار آمریکایی و ایرانی ضربه نیرومندی وارد آمده است. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن تفسیر این تصمیم مقامات ایران اظهار داشت که «اگر دولت ایالات متحده قانون جدید را به طور کامل اجرا کند، این اقدام می تواند به طرح جامع اقدام مشترک لطمه بزند». ولی واشنگتن عمداً به اظهارات وزیر محل نگذاشت. در شرایطی که مبارزه مقدس با تروریسم جریان دارد هر یک از این اقدامات مجاز است و جایی برای نزاکت سیاسی نیست.

در جریان بررسی توافقات امضا شده وین یک نکته جالب دیگر بروز کرد. حتی طرفداران طرح جامع در میان نخبگان آمریکایی اعتقاد دارند که نباید با شتاب تحریم ها را از ایران مرتفع کرد. به عقیده آنها، تأخیر شش ماهه یا حتی یک ساله در این زمینه نه فقط مضر نیست بلکه مفید است چرا که امکان به دست آوردن دلایل اجرای صادقانه شرایط توافقات درباره برنامه هسته ای توسط تهران را خواهد داد.

جان کری هم تا حد معینی شریک این نقطه نظر است. وی با مقداری تعجب اعتراف کرد که تهران تعهدات خود را بی عیب و نقص ولی با شتاب بیش از حد اجرا می کند و طی مدت فوق العاده کوتاهی همه کارهایی را انجام داده است که بایستی تا بهار سال 2016 انجام دهد. تلاش دولت روحانی برای به دست آوردن اولین نتایج ملموس توافقات وین تا قبل از انتخابات 26 فوریه نمایندگان مجلس باعث حل و فصل بسیار سریع پیچیده ترین مسایل اعم از انتقال اورانیوم غنی شده به خارج از کشور تا بر چیدن سانتریفیوژ ها می شود. در حالی که عده ای در آمریکا از قبل آماده می شدند که ایران را به طول دادن اجرای طرح جامع متهم کنند، این سرعت عمل ایران برای واشنگتن مشکل اخلاقی معینی ایجاد کرده است.

بهانه های جدید برای تحریم ها: برنامه موشکی تهران
ولی دمکرات ها چطور می توانند اجازه دهند که اوباما و کری، رفقای حزبی آنها، احساس تنگنای اخلاقی بکنند؟ تازه حمایت از این دو نفر با برنامه های لابی ضد ایرانی کاملاً هم خوان است. به همین علت خانم دبی واسرمان شولتس نماینده کنگره و رئیس کمیته ملی حزب دمکرات آمریکا اعلام کرد: «ایالات متحده و متحدان ما باید بی درنگ نسبت به اتخاذ تدابیر تعزیری اقدام کنیم و به ایران پیام مشخصی بدهیم که تخلف از قوانین، قراردادها و توافقات بین المللی تبعات بسیار جدی به دنبال خواهد داشت». وی بدین وسیله از آغاز کارزار جدید تبلیغاتی ضد ایرانی خبر داد که این دفعه با برنامه موشکی تهران ارتباط دارد.
تحلیلگران جدی و معتبر چه در مرحله پایانی مذاکرات گروه 15 با ایران و چه بعد از امضای توافقات وین خاطرنشان کرده بودند که ائتلاف ضد ایرانی شاهین های واشنگتن از برنامه موشکی تهران هم برای کارشکنی در اجرای طرح جامع استفاده خواهند کرد و هم به عنوان بهانه برای اعمال تحریم های جدید. الآن ما شاهد همین وضع هستیم.

اگر در گذشته جمهوری خواهان این کارزار را دامن می زدند، امروزه دمکرات ها به این کار پیوسته و به راحتی با مخالفان دیروزی خود ائتلاف تشکیل داده و همه تفاوت های حزبی را محو کرده و نادیده گرفته اند.
درخواست جمهوری خواهان به این صورت است: «دولت باراک اوباما باید در رابطه با آزمایشات موشک های بالیستیک قادر به حمل سلاح های هسته ای، علیه ایران تحریم های جدی اعمال کند».
در نامه شش نماینده دمکرات کنگره برای اوباما آمده است: «بی فعالیتی ایالات متحده این برداشت کاذب را ایجاد می کند که جامعه بین المللی در رابطه با معامله هسته ای آرزوی مجازات رژیم ایرانی در ازای حمایت از تروریسم و سایر کارهای آن در سطح منطقه را از دست داده است». خود خواننده محترم می تواند همخوانی کامل دیدگاه ها و لحن این دو گروه را مشاهده کند.
این دفعه انتخاب هدف برای حمله، بی عیب و نقص است. تهران به دفعات تأکید نموده است که برنامه موشکی آن نمی تواند موضوع بحث باشد. علی لاریجانی رئیس مجلس ایران در واکنش به اعتراضات آمریکایی به آزمایشات اخیر موشک های از نوع عماد، به طور نمایشی از پایگاه زیردریایی موشکی بازدید کرده و از سهم بزرگ کارمندان آن در تأمین امنیت جمهوری اسلامی قدردانی کرد. شاهین های واشنگتن ادعا می کنند که اجرای این برنامه توسط ایران از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که ایران را از اجرای پژوهش ها و کارها در جهت ساخت موشک های بالیستیک قادر به حمل سلاح های هسته ای منع می کند، تخلف می کند. طرف ایرانی در پاسخ به این ادعاها دو استدلال مبنی بر منطق و حق شناسی کامل را می آورد. اولاً، ساختار موشک های عماد ناظر بر نصب کلاهک های هسته ای نیست.

ثانیاً، برنامه موشکی ایران، برنامه دفاعی است و پاسخ صادرات گسترده جنگ افزار مدرن آمریکایی به اسراییل و عربستان سعودی می باشد. در اینجا جا دارد به منظور حمایت از موضع گیری تهران این واقعیت را یادآوری کنیم که واشنگتن در سال گذشته به منظور کاهش نارضایتی تل اویو و ریاض از توافقات وین تصمیم گرفت کمک های نظامی معادل حدود شش میلیارد دلار را در اختیار آنها بگذارد. از سال 2013 یعنی از زمان فعال شدن مذاکرات گروه 1+5 با ایران، صادرات مدرن ترین سلاح ها به اسراییل و پادشاهی های حاشیه خلیج فارس معادل حدود 46 میلیارد دلار شده است. سید حسین موسویان تحلیلگر دانشگاه پرینستون ایالات متحده بر حق خاطرنشان می کند که «ایران توسط کشورهایی احاطه شده است که از ایالات متحده پیچیده ترین سامانه های تسلیحاتی را دریافت می کنند و به همین علت به منظور حفظ موازنه باید زرادخانه های خود را به روز آورد. این کار، نشانه مواظبت کاملاً مشروع ایران از امنیت خود است».

ولی منطق با روحیه ضدیت با ایران سازگار نیست. تهاجم ائتلاف ضد ایرانی جمهوری خواهان و دمکرات ها به کاخ سفید به قدری شدید بود که دولت آمریکا نتوانست زیر بار آن نرود. هفته گذشته دولت به کنگره از برنامه های مبنی بر اعمال تحریم ها علیه شرکت ها و مسئولین ایرانی که با برنامه موشکی ارتباط دارند، اطلاع داد. جوشوا ارنست سخنگوی کاخ سفید اظهار داشت: «ما هر موقعی تحریم ها را اعمال خواهیم کرد که به عقیده کارشناسان، ممکن است بر ایران اثر هرچه بیشتری بگذارد. در باره این تصمیمات با طرف ایرانی و هیچ طرف دیگری بحث نخواهیم کرد».

به عبارت دیگر، مسأله تحریم های جدید در عمل حل شده است. ناگفته پیداست که این تصمیم بر اجرای توافقات وین اثر فوق العاده منفی خواهد گذاشت. ولی هدف ائتلاف ضد ایرانی در کنگره همین است.

...و نیز بهانه تروریسم و توسعه طلبی در منطقه
ائتلاف جمهوری خواهان و دمکرات ها نه تنها روحیه پایدار ضد ایرانی دارد بلکه با موشکافی و پیشبینی دقیق عواقب کارهای خود رفتار می کند. آنهایی که روی تپه کاپیتول نشسته اند، اعتقاد دارند که «برنامه موشکی ایران بهانه خوبی برای ایجاد سامانه جدید تحریم هاست ولی بهتر است که عوامل مکملی هم فراهم شوند تا گستره کاربرد تحریم ها توسعه یابد». در این شرایط جوزف کندی سوم (Joseph Patrick «Joe» Kennedy III) از حزب جمهوری خواه و تد دویچ (Theodore E. Deutch) از حزب دمکرات طرح قانونی اعمال تحریم ها علیه ایران در ازای نه فقط برنامه موشکی بلکه در رابطه با نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم را پیشنهاد می کنند.

همکارانشان نیز پس نمانده و بسته جامع بزرگ قوانین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یکی از سازمان های پایه جمهوری اسلامی ایران را تهیه کرده اند. تحریم هایی که در این رابطه پیشنهاد می شوند، حالت فراگیر دارند و شامل حال همه چیز اعم از حمایت از دولت مشروع اسد در سوریه، دور زدن تحریم های آمریکایی و بین المللی، دست داشتن در تأمین مالی تروریسم، فعالیت هر واحد صنعتی یا سازمانی که نمایندگان سپاه در آن مشارکت بیش از 20 درصدی داشته باشند و غیره و ذلک می باشد.
تشدید مجدد اخیر مناقشه لایزال تهران با عربستان سعودی در پی اعدام شیخ نمر النمر شخصیت برجسته شیعه، به طراحی ابتکارات قانونی توسط ائتلاف ضد ایرانی در کنگره تحرک بخشیده است. سناتور کرک (Mark Kirk) که یک شاهین و مخالف معتقد هر گونه گفتگوی صلح با تهران است، مبتکر طرح قانونی درباره حمایت از حق دولت ها و ارگان های قدرت برای اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران شد. بدین وسیله به متحدان منطقه ای ایالات متحده نظیر پادشاهی های خلیج فارس و کشورهایی چون سومالی و جیبوتی، آزادی عمل داده شده است. آنها از این به بعد می توانند به پاس دشمنی با تهران نه تنها حمایت اخلاقی بلکه به احتمال قوی سود مشخص مالی و نظامی فنی را به دست آورند.

می توان برشماری ابتکارات ضد ایرانی که در دهلیزهای کنگره و مجلس سنای آمریکا رد و بدل می شوند را حد اقل تا دو صفحه دیگر تمدید کرد. ولی شمار آنها مهم نیست. مهم این است که اکثر این ابتکارات می توانند در سال جاری از دوزخ شور پارلمانی گذشته و به قوانین تمام عیار تبدیل شوند. ممکن است هر یک از این قوانین به تنهایی محدود باشد و شاید به توافقات وین ضربه چندان نیرومندی نزند ولی این تنها برداشت سطحی وهله اول است. باراک اوباما و دولت وی، اردک های لنگی هستند که برای مبارزه با این تاکتیک نیش زدن های کوچک نه آرزو دارند و نه امکانات. در این شرایط احتمال زیادی می رود که طرح ائتلاف مخالفان توافقات وین مبنی بر ایجاد سامانه جدید تحریم های ضد ایرانی که روند اجرای این توافقات را ویران کرده یا حد اقل آن را با موانع قابل توجهی روبرو سازد، عملی شود.

*****
در نهایت امر، هدف ائتلاف ضد ایرانی جمهوری خواهان و دمکرات ها این است که به گونه ای سال 2016 را پشت سر بگذارند و صبر کنند تا مبتکران روند مذاکرات با ایران و مؤلفان توافقات درباره برنامه هسته ای ایران کاخ سفید را ترک کنند. البته آنها در این حالت انتظار دست روی دست نمی گذارند بلکه بی وقفه سامانه جدید تحریم ها را ایجاد می کنند. رهبران این ائتلاف اعتقاد دارند که دولت جدید نسبت به تهران مواضع شدیدتری اتخاذ خواهد کرد که در این صورت همه طرح های قانونی و گذشت هایی که آنها بی وقفه و بدون سازش، از اوباما و کری به دست می آورند، به درد خواهند خورد. ترجمه: رضا مهربانی 4949

کلید واژه ها: توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) -




چهارشنبه 23 دی 1394 - 07:53:20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن